Go Back  FlyerTalk Forums > Travel&Dining > Travel Tools
Reload this Page > Airline Route Mapper tool (windows based)

Airline Route Mapper tool (windows based)

    Hide Wikipost
Old Mar 9, 15, 2:51 pm   -   Wikipost
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been on FT for 90 days and have made 90 posts.
 
Last edit by: IMH
Wiki Link
Temporary wiki. Please read before changing: thanks! usAir created this wiki to hold the entire contents of the Airline Route Mapper data file. I've just edited it to remove that data, so should explain why: I appreciate usAir's initiative, but don't think the wiki in that form was a step forward.

1.) The data file is IMO too large to post in this location. Some (if not all) browsers load the entire wiki each time the thread is accessed. That had the effect of killing my browser for two to three minutes, then slowing my computer dramatically (and my setup, while not especially good, isn't the world's worst: DSL connection, latest Firefox version, 8GB RAM).

2.) The data initially posted were old ("from the last version of the airline route mapper", according to usAir's post on March 9 2015) and easily accessible (download Link: http://arm.64hosts.com/AirlineRouteMapper.zip), so nothing is lost by removing them from the wiki.

IMH
--
Print Wikipost

Reply

Old Aug 22, 08, 9:12 am
  #91
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
Thanks for the feedback!

Originally Posted by JanoS- View Post
The problems I have:
1. QA is not in database of your tool.
Unfortunately, I currently don't have any data for QA.

2. If I allow codeshares, then ALL codeshares of these airlines pop-up, while I am interested only in QF codeshares, and to limit even more only the QF codeshares on the 6 airlines that are allowed.
Will think about it. For now, the only way to determine QF codeshares on these airlines using the progam is by showing route maps of these airlines, hovering with the mouse over individual routes and checking if QF is on the list of codeshares operating this route.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Aug 30, 08, 2:33 pm
  #92
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Wonderful tool! Thanks for the effort. Is there any

way to superimpose the state outlines over the route? Trying to use for GPS it's a little hard to map all the states along the route.
bm196 is offline  
Reply With Quote
Old Sep 3, 08, 2:47 pm
  #93
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
This is not possible now, but is planned for future.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Sep 3, 08, 4:52 pm
  #94
 
Join Date: Jan 2006
Location: NYC
Posts: 212
Cool-thanks! I could while away hours with this thing!
zloneill is offline  
Reply With Quote
Old Sep 4, 08, 4:31 am
  #95
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
Update available

An update is now available.

The route maps now reflect September 2008.
New airlines have been added (over 600 airlines now).
Several airport locations corrected.
The list of Star Alliance airlines updated.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Sep 7, 08, 10:47 pm
  #96
 
Join Date: Jul 2005
Location: SJC/SFO/OAK
Programs: BD Gold (and future SEN), 0.2MM AA EXP, HHonors Gold, SPG Gold
Posts: 3,107
I just updated to the newest release, and I can't get the map to stay visible. When I load it, the default view is All Airlines, but when I toggle, the graphic of the map goes completely fuzzy. The points and routes are still there, but without the geographic frame of reference, too difficult to use. Anyone else have this problem?
cstead is offline  
Reply With Quote
Old Sep 8, 08, 8:48 am
  #97
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 1,108
the tool is great, and please consider adding a "zoom" capability that does not require a mouse scroll button. I use a notebook (probably like many others on FT) which has not scroll button and although there is a function in the driver to simulate the scroll button, it does not work with the Route Mapper Tool. It would be great if I could just choose a menu item or icon to zoom in/out....

thanks again for your efforts on this...
lewinr is offline  
Reply With Quote
Old Sep 8, 08, 8:10 pm
  #98
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
Originally Posted by cstead View Post
I just updated to the newest release, and I can't get the map to stay visible. When I load it, the default view is All Airlines, but when I toggle, the graphic of the map goes completely fuzzy. The points and routes are still there, but without the geographic frame of reference, too difficult to use.
Did you have the previous version, and did it work properly?
Do I understand correctly that the map appears correctly in the beginning, but then stopped working?
If you slightly drag the map around, does it reappear correctly?
Does the problem remain if you maximize the window?

Originally Posted by lewinr
please consider adding a "zoom" capability that does not require a mouse scroll button
You can zoom by pressing + and - keys on the keyboard.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Sep 9, 08, 1:06 am
  #99
 
Join Date: Jul 2005
Location: SJC/SFO/OAK
Programs: BD Gold (and future SEN), 0.2MM AA EXP, HHonors Gold, SPG Gold
Posts: 3,107
Originally Posted by cockpitvisit View Post
Did you have the previous version, and did it work properly?
Do I understand correctly that the map appears correctly in the beginning, but then stopped working?
If you slightly drag the map around, does it reappear correctly?
Does the problem remain if you maximize the window?


You can zoom by pressing + and - keys on the keyboard.
I have the previous version and everything looks fine with the default [All Airlines]. As soon as I toggle, the map goes fuzzy, and zooming/dragging does not restore it. Max/min doesn't seem to help either
cstead is offline  
Reply With Quote
Old Sep 15, 08, 7:31 am
  #100
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
Originally Posted by cstead View Post
I have the previous version and everything looks fine with the default [All Airlines]. As soon as I toggle, the map goes fuzzy, and zooming/dragging does not restore it. Max/min doesn't seem to help either
So in other words, the problem existed in the old version too?

Can you try changing the window width by a few pixels to see if it helps?

Other than that, you can try updating your graphics drivers, maybe there is some problem with OpenGL on your PC. I never had this problem reported before.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Sep 21, 08, 12:39 pm
  #101
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Absolutely Excellent Tool

I am using your tool on a daily basis and all i can say is "wow". Have you considered accepting help from others "like me" who would like to contribute to development. It seems it is somewhat of a side project for you so far.

Let me know if there's a way I can help.
sofianec is offline  
Reply With Quote
Old Sep 22, 08, 7:25 pm
  #102
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Originally Posted by cockpitvisit View Post
The text in pop up boxes should be black, as shown on this screenshot.

Do pop up boxes look different on your PC? Or are you talking about something else?
Yeah, the pop-up boxes on my PC have very little contrast, too.
Any way to change the colors?

Otherwise, very useful. Thanks.

-mike-
mgoble is offline  
Reply With Quote
Old Sep 23, 08, 11:15 pm
  #103
 
Join Date: Nov 2007
Location: Itinerant
Programs: DL FO, AA PLT, BD *G
Posts: 379
BDA-LGW shows a carrier ZX, which I think should be Zoom but shows up as Air Georgian.

That having been said, Zoom just filed for bankruptcy and ceased operations.
BDA shorts is offline  
Reply With Quote
Old Sep 26, 08, 9:42 am
  #104
Original Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 1,061
Originally Posted by sofianec View Post
Have you considered accepting help from others "like me" who would like to contribute to development.
This is not possible, because some part of the code is shared with a commercial project and thus I am not prepared to release the source code.

Reports of bugs and inaccuracies are welcome.

And I would not be offended in any way if someone develops a better tool using the same or different data

Originally Posted by mgoble
Yeah, the pop-up boxes on my PC have very little contrast, too.
Any way to change the colors?
They should usually have black characters on yellow background. If you cannot read them, it must be some problem. If you use the "Find" command to find an airport, does the "found" marker appear in high contrast, or is it difficult to read as well?

Originally Posted by BDA shorts
BDA-LGW shows a carrier ZX, which I think should be Zoom but shows up as Air Georgian.
Thanks for noticing! I think Zoom was Z4. No idea why ZX appears here and what it stands for, will check for the next data update.
cockpitvisit is offline  
Reply With Quote
Old Sep 27, 08, 9:39 pm
  #105
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Originally Posted by cockpitvisit View Post

They should usually have black characters on yellow background. If you cannot read them, it must be some problem. If you use the "Find" command to find an airport, does the "found" marker appear in high contrast, or is it difficult to read as well?
.
The box shown via "Find" appears black on a white background.

The pop-up appears white on a yellow background.
mgoble is offline  
Reply With Quote
 


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:50 pm.

Home - News - Forum - Hotel Reviews - Glossary - Contact Us - Airport Code Lookup - Terms of Use - Privacy Policy - Cookie Policy - Advertise on FlyerTalk - Archive - Top

This site is owned, operated, and maintained by Flyertalk.com. Copyright 2017 FlyerTalk.com. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.