Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Air Canada | Aeroplan
Reload this Page >

Unofficial AC PNR Viewing Tool (cowtool)

Old Jan 7, 2022, 12:33 am
FlyerTalk Forums Expert How-Tos and Guides
Last edit by: canadiancow
https://acpnr.cowtool.com/

Feature Requests / Bug Reports
  • More direct links to partner airline "manage booking" pages
  • For points bookings, show how many points were used
  • Sometimes when you have UN segments, it doesn't show the entire PNR
  • How about a one tool using the other: PNR lookup tool could show R space available Y/N if pax isn't already upgraded.
  • Can seat # be a clickable link to carrier manage booking/seat?
  • Display ticket create date/time, helpful to know when reticketed due to schedule change.
Print Wikipost

Unofficial AC PNR Viewing Tool (cowtool)

Old Feb 21, 2020, 9:48 am
  #151  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
Originally Posted by Plumber
Yes-- the distances are correct

Slightly edited to remove dates and unnecssary columns...

Bleh.

Mind sharing your booking reference and last name with me? I have no idea how it's negative.
canadiancow is online now  
Old Feb 21, 2020, 5:12 pm
  #152  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
Thanks for sharing it. It's fixed now.

Integer overflow multiplying cost in cents by distance in miles. I didn't have a PNR that expensive in my test suite
sokolov and YYC traveler like this.
canadiancow is online now  
Old Feb 26, 2020, 9:39 pm
  #153  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2004
Location: GVA (Greater Vancouver Area)
Programs: DREAD Gold; UA 1.035MM; Bonvoy Au-197; PCC Elite+; CCC Elite+; MSC C-12; CWC Au-197; WoH Dis
Posts: 52,229
I've been getting this message for a while now on a PNR that has had some changes made to it. Any ideas on what would cause it? The message is pretty generic.

An error occurred. Check your input and try again.
The PNR comes up fine on aircanada.com.
mahasamatman is offline  
Old Feb 26, 2020, 9:58 pm
  #154  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
Originally Posted by mahasamatman
I've been getting this message for a while now on a PNR that has had some changes made to it. Any ideas on what would cause it? The message is pretty generic.



The PNR comes up fine on aircanada.com.
If you send it to me I can take a look. Generally speaking, it means your PNR has something unique I haven't seen before.
canadiancow is online now  
Old Feb 27, 2020, 6:51 am
  #155  
 
Join Date: Mar 2008
Programs: AC SE MM, Marriott Titanium
Posts: 904
First of all, thanks to Scott for producing this tool. I have found it extremely useful. As you are asking for more test cases, I have a situation whereby a single ticket and PNR was split into 2 tickets but on 1 PNR. The PNR viewing tool only shows the recently created SN ticket number despite AC confirming that the 014 ticket remains for the AC segment. (I called AC to confirm that they still had the original 014 ticket number).

Thoughts?
YVRtoYYZ is offline  
Old Feb 27, 2020, 11:04 am
  #156  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
Originally Posted by YVRtoYYZ
First of all, thanks to Scott for producing this tool. I have found it extremely useful. As you are asking for more test cases, I have a situation whereby a single ticket and PNR was split into 2 tickets but on 1 PNR. The PNR viewing tool only shows the recently created SN ticket number despite AC confirming that the 014 ticket remains for the AC segment. (I called AC to confirm that they still had the original 014 ticket number).

Thoughts?
The last one of these I looked at, I wasn't able to find any reference to the original ticket.
canadiancow is online now  
Old Feb 27, 2020, 11:32 am
  #157  
 
Join Date: Mar 2008
Programs: AC SE MM, Marriott Titanium
Posts: 904
So for the other case - and your experience - will:

1) My SE status be recognized on the PIL; and
2) Will miles for this flight be credited towards MM?
YVRtoYYZ is offline  
Old Feb 27, 2020, 11:47 am
  #158  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
Originally Posted by YVRtoYYZ
So for the other case - and your experience - will:

1) My SE status be recognized on the PIL; and
2) Will miles for this flight be credited towards MM?
Neither of those questions have anything to do with ticket numbers.

In both cases, as long as your FQTV is populated (it is) and you're on AC metal (you are for 2 segments), the answer is yes.
canadiancow is online now  
Old Feb 27, 2020, 11:48 am
  #159  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2003
Location: YYC
Posts: 23,902
Originally Posted by canadiancow
The last one of these I looked at, I wasn't able to find any reference to the original ticket.
That would have been mine. Same thing showed on the aircanada.com site BTW. However we had no issue checking in and flying. BPs showing the correct ticket number.

However, of the two tickets (and reservations) somehow for one (mine) I did not get the miles credited, while my wife, exact same situation, did. Not quite two weeks yet so too early to file a request.
Stranger is offline  
Old Feb 27, 2020, 12:39 pm
  #160  
 
Join Date: Aug 2013
Location: YVR - MILLS Waypoint (It's the third house on the left)
Programs: AC*SE100K, wood level status in various other programs
Posts: 6,310
A very useful tool.

I was checking an upcoming trip and one of my flights shows a "UN" status. No doubt due to some rescheduling tomfoolery. Yet another call to 'clean up' a reservation is needed I guess.

But still nice to know in advance. Thanks Cow.
canadiancow likes this.
Bohemian1 is online now  
Old Feb 28, 2020, 2:23 am
  #161  
 
Join Date: Mar 2008
Programs: AC SE MM, Marriott Titanium
Posts: 904
Originally Posted by YVRtoYYZ
First of all, thanks to Scott for producing this tool. I have found it extremely useful. As you are asking for more test cases, I have a situation whereby a single ticket and PNR was split into 2 tickets but on 1 PNR. The PNR viewing tool only shows the recently created SN ticket number despite AC confirming that the 014 ticket remains for the AC segment. (I called AC to confirm that they still had the original 014 ticket number).

Thoughts?
As a data point for others who experience this, the AC segment showed a 014 ticket number as did the boarding pass.
canadiancow likes this.
YVRtoYYZ is offline  
Old Feb 28, 2020, 2:36 am
  #162  
 
Join Date: Aug 2008
Location: YXY
Posts: 3,507
Originally Posted by YYC traveler
My spouse correctly displays as E75K MM.
On any other forum, this would have been flagged as NSFW. ;-)
sokolov is offline  
Old Feb 28, 2020, 4:16 am
  #163  
 
Join Date: Mar 2008
Programs: AC SE MM, Marriott Titanium
Posts: 904
Originally Posted by canadiancow
Neither of those questions have anything to do with ticket numbers.

In both cases, as long as your FQTV is populated (it is) and you're on AC metal (you are for 2 segments), the answer is yes.
Again, a sincere thank you canadiancow for the prompt answers and for the work you have done creating/maintaining this tool.
sokolov, canopus27 and Bohemian1 like this.
YVRtoYYZ is offline  
Old Feb 28, 2020, 10:47 pm
  #164  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
I've added a coupon status column. There are lots of statuses I've never heard of: https://servicehub.amadeus.com/c/por...n-status-codes (thanks [MENTION=258072]D582[/MENTION])

D582 and Bohemian1 like this.
canadiancow is online now  
Old Mar 3, 2020, 6:52 pm
  #165  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,696
As requested, meal information. Amusingly, none of my Aeroplan bookings are showing a meal for AC flights

My FP bookings are. I have no regular bookings.



Edit: Comparing this to the previous screenshot, I now understand why I lost my seat assignments on the E75/E70. They downgauged it.
canadiancow is online now  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.