Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Air Canada | Aeroplan
Reload this Page >

Unofficial AC PNR Viewing Tool (cowtool)

Old Jan 7, 2022, 12:33 am
FlyerTalk Forums Expert How-Tos and Guides
Last edit by: canadiancow
https://acpnr.cowtool.com/

Feature Requests / Bug Reports
  • More direct links to partner airline "manage booking" pages
  • For points bookings, show how many points were used
  • Sometimes when you have UN segments, it doesn't show the entire PNR
  • How about a one tool using the other: PNR lookup tool could show R space available Y/N if pax isn't already upgraded.
  • Can seat # be a clickable link to carrier manage booking/seat?
  • Display ticket create date/time, helpful to know when reticketed due to schedule change.
Print Wikipost

Unofficial AC PNR Viewing Tool (cowtool)

Old May 20, 2020, 7:41 am
  #241  
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ottawa
Programs: Altitude E50K / *G
Posts: 925
Perfect canadiancow - works great now! Thanks for your hard work!
canadiancow likes this.
dr_torch is offline  
Old Jun 19, 2020, 10:01 am
  #242  
 
Join Date: Jun 2008
Location: YYC, Canada
Programs: AC 35k
Posts: 1,906
All praise the cowtool - thanks to it I could select seats and see the flight was HK - which I couldn't do on the AC site directly by PNR due to where I booked it. Nice to see cow writes stuff for free AC's internal IT can't seem to do ;-)
canadiancow, Bohemian1 and Aselwyn like this.
YXUFlyboy is online now  
Old Jul 14, 2020, 6:42 pm
  #243  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
I've been playing around a bit more in my quarantine, and I think I'll have it mostly back to its former glory soon, in addition to being fully tied in to the AQD calculator.



Just to need work out a few minor issues before deploying this version.

The "Bonus %" column is currently based on the highest-status passenger on the PNR, with the assumption that they selected that privilege.
canadiancow is offline  
Old Jul 14, 2020, 11:21 pm
  #244  
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver, BC
Programs: Aeroplan 35K, Hertz Gold
Posts: 1,298
Distance is shown as "Unknown" for flights operated by KV. Otherwise, great app. Thank you.
guessaaa is offline  
Old Jul 15, 2020, 12:34 am
  #245  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
Originally Posted by guessaaa
Distance is shown as "Unknown" for flights operated by KV. Otherwise, great app. Thank you.
What's the route? That means not only do we not have real data from someone who's flown it before (https://github.com/scottkennedy/ac-a..._distances.csv), but also that one of the airports isn't in the database (https://github.com/scottkennedy/ac-a...s/airports.csv).

Though that reminds me I need to do that final dump from the spreadsheet.

(for reference, it's unrelated to the airline)
canadiancow is offline  
Old Jul 15, 2020, 9:57 am
  #246  
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver, BC
Programs: Aeroplan 35K, Hertz Gold
Posts: 1,298
Originally Posted by canadiancow
What's the route? That means not only do we not have real data from someone who's flown it before (https://github.com/scottkennedy/ac-a..._distances.csv), but also that one of the airports isn't in the database (https://github.com/scottkennedy/ac-a...s/airports.csv).

Though that reminds me I need to do that final dump from the spreadsheet.

(for reference, it's unrelated to the airline)
YYZ-YOW and YUL-LGA, which happen to be the only flights operated by KV for me.
canadiancow likes this.
guessaaa is offline  
Old Jul 15, 2020, 10:27 am
  #247  
 
Join Date: Feb 2019
Location: ARN
Programs: AC, SK, AY, Marriott, BW, Avis
Posts: 1,217
Originally Posted by guessaaa
YYZ-YOW and YUL-LGA, which happen to be the only flights operated by KV for me.
I just checked a YYZ-YOW flight and I also see the unknown distance. It's not in distances.csv. I dug it up from some old pre-status flights a while back for Adam's spreadsheet. YYZ-YOW credits as 225 miles.
canadiancow likes this.

Last edited by TechnoTourist; Jul 15, 2020 at 10:33 am
TechnoTourist is offline  
Old Jul 15, 2020, 10:46 am
  #248  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
Okay something's really broken if YYZ-YOW isn't working... ugh
expert7700 and guessaaa like this.
canadiancow is offline  
Old Jul 15, 2020, 11:51 am
  #249  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
Technically this issue was on the AQD calculator side (as opposed to the PNR tool itself), but there were three problems.

1. KV wasn't being recognized as AC. That's been fixed.
2. If the airline code isn't recognized, it doesn't even try to calculate the distance. I'll fix that later.
3. YOW-YYZ distance wasn't in the database. This is likely because 99% of us have the 250 mile minimum. The haversine calculation was correct, so it's not a big deal, but I'll add that later too.
canadiancow is offline  
Old Jul 26, 2020, 7:19 pm
  #250  
 
Join Date: Jul 2020
Location: Toronto
Posts: 25
Works flawlessly, thank you CanadianCow
What an epic gamer flyer moment.
Belmont_ is offline  
Old Dec 9, 2020, 9:39 pm
  #251  
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver, BC
Programs: Aeroplan 35K, Hertz Gold
Posts: 1,298
Stopped working today. Getting an error message . Bookings showing fine on AC.com.
Aselwyn and oreomilkshake like this.
guessaaa is offline  
Old Dec 10, 2020, 8:22 am
  #252  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
Originally Posted by guessaaa
Stopped working today. Getting an error message . Bookings showing fine on AC.com.
My apologies. It works now.
guessaaa likes this.
canadiancow is offline  
Old Dec 14, 2020, 7:22 am
  #253  
 
Join Date: Apr 2018
Location: Ontario Canada
Programs: Air Canada 50K - Hilton Diamond - Marriott Platinum
Posts: 288
seems like selected seats are not showing up anymore?
Aselwyn is offline  
Old Dec 14, 2020, 4:28 pm
  #254  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
Originally Posted by Aselwyn
seems like selected seats are not showing up anymore?
Fixed
canadiancow is offline  
Old Dec 25, 2020, 1:53 pm
  #255  
A FlyerTalk Posting Legend
Original Poster
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,800
It's a Christmas miracle!

I think I have restored the PNR tool to its former glory.



The AQM and such needs to be renamed to SQM.
I'm not confident I'm showing the right credit card information.

And the distances are all screwed up now, but that's a problem for another thread.

Also, no guarantees this keeps working. I'll revert back to the basic one if we have problems.

I may have to start charging for this, as my hosting bill is going to be roughly $50/month for all this stuff now. I'll definitely try to reduce that, but giving anonymous users free and unlimited queries may end. If this is permitted by FT rules, and I go this route, I'll make it clear that I'm not going to make a profit. Just trying to recoup some costs.
guessaaa, D582, Bohemian1 and 5 others like this.
canadiancow is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.