Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

Old Oct 10, 12, 11:42 am
  #826  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MSP
Programs: DL PM, MM, NR; HH Diamond, Bonvoy Titanium, Hyatt Explorist, others
Posts: 11,689
Originally Posted by mnbp View Post
If you use Firefox, go to File->Print Preview and check the Scale: setting at the top of the screen. Another user of the computer could have set the Scale to something small like 50 % which is remembered for future print requests such as your shrunken BP.
The rest of the page (ads, coupons, etc.) was full-size, just the boarding pass was shrunk.
sethb is offline  
Old Oct 10, 12, 11:42 am
  #827  
 
Join Date: Jul 2009
Location: Michigan
Programs: Delta basic after Gold; HHonors, Diamond; Marriott/SPG Plat; IHG/PCR Plat; Avis, Hertz
Posts: 211
I am wondering if the fact that a passengers is cleared--even at an airport without a pre-check lane--helps us though security.

This happened to me at my home airport (GRR; no pre-check or priority lanes) on the way out last trip: agent scanned my BP, and then directed me to a short hardly ever used lane (1 passenger ahead of me) directly behind her without the full body scanner. I still had to take my laptop out, but no body scanner, and I was through the lane in a matter of seconds.
IrisT is offline  
Old Oct 16, 12, 4:20 pm
  #828  
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 194
I just got my Global Entry approved yesterday and got my PASS ID number, I'm flying out from LAX in the morning and have added my pass id number to my skymiles account, called Delta to see if they can add that information to my flight but they said it updates automatically when I put it in online. What are my chances of using Tsa Precheck on my flight in the morning? Thanks!
extremeromance is offline  
Old Oct 16, 12, 4:54 pm
  #829  
LBJ
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2003
Programs: DL DM
Posts: 13,290
Originally Posted by extremeromance View Post
I just got my Global Entry approved yesterday and got my PASS ID number, I'm flying out from LAX in the morning and have added my pass id number to my skymiles account, called Delta to see if they can add that information to my flight but they said it updates automatically when I put it in online. What are my chances of using Tsa Precheck on my flight in the morning? Thanks!
I wouldn't count on it updating automatically. Go bring up your itin on delta.com and then click the "Provide TSA Secure Flight Information" link on your reservation. You can check if it there and update it yourself if not. The link is under the "Passenger Details" section.
LBJ is offline  
Old Oct 16, 12, 6:47 pm
  #830  
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis, originally from Cincinnati
Programs: Diamond with Delta, Hyatt and Hilton. 2 MM and Plat with America (thank you citi:))
Posts: 2,345
Pet and precheck

Has anyone had any issues using precheck when travelling with a pet? I will be flying with a cat in two weeks and wasn't sure if that would make me ineligible or not
ILovetheReds is offline  
Old Oct 16, 12, 9:14 pm
  #831  
 
Join Date: Aug 2012
Location: SLC
Programs: DL FO, KM, & 1.7MM; UA nothing; HH♦; National EE
Posts: 6,344
Originally Posted by ILovetheReds View Post
Has anyone had any issues using precheck when travelling with a pet? I will be flying with a cat in two weeks and wasn't sure if that would make me ineligible or not
Last week in SLC the precheck line was somewhat backed up. The TSA agent mentioned that it was probably the lady who went through with her dogs a little earlier. I didn't see her or her dogs, but I assume based on the TSA agent's comment that the lady did go through precheck with pets.
Howste is offline  
Old Oct 16, 12, 10:05 pm
  #832  
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 672
I tried searching through the thread but didn't really find the answer I was looking for. I don't have GE and don't plan on getting it. Will Delta enroll me in pre-check as a gold medallion at some point if I have it checked to "provide my info with TSA" or whatever that is? Do they only do it for PM/DM?
stils is offline  
Old Oct 17, 12, 3:01 am
  #833  
 
Join Date: Nov 2004
Location: New York, NY
Programs: Delta GM, SPG Gold
Posts: 157
Delta TSA Pre-Check

Just had my first "line" ever at the Pre at LGA. 6 people in a row cleared which I have never seen happen on a Wednesday morning. LGA is actually pretty crowded for 5am on Wed- waiting online for Skyclub and there are over 30 people on upgrade list for 6am to ATL (and I'm here Wed mornings all the time when there is never a pre or SkyClub line nor more than 10 medallions on that flight). Wonder what's going on today?

Last edited by chipahoy82; Oct 17, 12 at 3:36 am
chipahoy82 is offline  
Old Oct 17, 12, 3:23 am
  #834  
 
Join Date: Oct 2010
Location: SLC
Programs: DL DM
Posts: 191
Not sure what it takes to get put on the pre-check list. I travel often and all the correct info is in my Delta profile. I never hear the sweet sound of 3 beeps.


JDErickson is offline  
Old Oct 17, 12, 6:58 am
  #835  
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 1,874
Originally Posted by JDErickson View Post
Not sure what it takes to get put on the pre-check list. I travel often and all the correct info is in my Delta profile. I never hear the sweet sound of 3 beeps.
Do you have Global Entry or are you a member solely based on your DL status?
DelrayChris is offline  
Old Oct 17, 12, 7:08 am
  #836  
 
Join Date: Oct 2010
Location: SLC
Programs: DL DM
Posts: 191
Originally Posted by DelrayChris View Post
Do you have Global Entry or are you a member solely based on your DL status?
Just my DL status
JDErickson is offline  
Old Oct 18, 12, 2:07 am
  #837  
 
Join Date: Sep 2001
Location: Washington, DC
Programs: UA Plat MM, AA Gold, Hyatt Explorist, Hilton Gold, IHG Plat, Marriott Titanium Elite
Posts: 5,015
Originally Posted by JDErickson View Post
Just my DL status
Are you traveling exclusively domestically? I am a GE and a Platinum Medallion member. On both DL and UA, I have received TSA pre-check (3 beeps and LLL) 100% of the time on domestic itineraries and 0% on international itineraries (whether on a domestic flight connecting to an international flight or international flight without a domestic segment).
DCBob is offline  
Old Oct 18, 12, 5:56 am
  #838  
 
Join Date: Jun 2009
Programs: DL DM; US GP; Fairmont PL; HHonors DM; Hyatt GP Diamond; Hertz President's Circle
Posts: 189
3 for 3 this week at TPA, DTW & MSP.

Only six minutes from curbside to Sky Club in Tampa but at MSP yesterday the Pre-Check line was co-mingled with the Sky Priority line which really slowed down the trip. Is there a reason why a DL hub doesn't have a dedicated line like nearly every other participating airport?
FlynGyn is offline  
Old Oct 18, 12, 2:09 pm
  #839  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2003
Location: NYC/BOS/MSY/AUH
Programs: AA EXP, 5MM; BA GLD
Posts: 15,650
Sorry if this has been asked and answered:
I am no longer a regular DL flyer and do not currently have status.
I have been using pre-check extensively when flying on AA.
I am flying LGA-MSY-LGA next week on DL.
Is pre-check available ex-LGA? [Edited to add: ok, I read enough of this thread to see that pre-check is available ex-LGA!]
I edited my profile at delta.com to add my Global Entry number. Is this all I need to do to be pre-check eligible on DL?
(BTW, I haven't flown DL ex-LGA since they took over the US terminal. Does the LGA-MSY flight always depart from the same terminal, or do I need to check that morning to see which terminal to go to? I feel like such a newbie!!)
Blumie is offline  
Old Oct 18, 12, 2:40 pm
  #840  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MSP
Programs: DL PM, MM, NR; HH Diamond, Bonvoy Titanium, Hyatt Explorist, others
Posts: 11,689
Originally Posted by Blumie View Post
Sorry if this has been asked and answered:
I am no longer a regular DL flyer and do not currently have status.
I have been using pre-check extensively when flying on AA.
I am flying LGA-MSY-LGA next week on DL.
Is pre-check available ex-LGA? [Edited to add: ok, I read enough of this thread to see that pre-check is available ex-LGA!]
I edited my profile at delta.com to add my Global Entry number. Is this all I need to do to be pre-check eligible on DL?
(BTW, I haven't flown DL ex-LGA since they took over the US terminal. Does the LGA-MSY flight always depart from the same terminal, or do I need to check that morning to see which terminal to go to? I feel like such a newbie!!)
Pre is available in D, I don't know about C (I always go to D, the bus connection is very short).

The GlobalEntry number should suffice. You should also check that the name is exactly correct.
sethb is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: