Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Emirates | Skywards
Reload this Page >

[EK NEWBIE LOUNGE] Ask Your Questions Here (Flame Free) 2020

[EK NEWBIE LOUNGE] Ask Your Questions Here (Flame Free) 2020

Old Dec 29, 19, 9:05 am
  #1  
Moderator, Emirates
Original Poster
 
Join Date: Oct 2012
Location: Where My Heart Is
Programs: BAEC Silver, EK Blue
Posts: 3,003
[EK NEWBIE LOUNGE] Ask Your Questions Here (Flame Free) 2020

Hi All

Welcome to the EK Forum and the new Newbie thread for 2020 and the first one for the new decade.

If you are new to Flyertalk, flying with Emirates for the first time or are just unsure of something to do with Emirates and have a question, then please feel free to post in this thread (No flaming allowed).

You can also have a look at our 2019 thread [EK NEWBIE LOUNGE] Ask Your Questions Here (Flame Free) 2019

Please also have a look at the Emirates Forum Dashboard for a one-stop shop for all your needs.

From the The EK Forum Moderators and Ambassador team, we hope you have a safe, pleasant and exciting year of flying with Emirates.
Saltire74 is offline  
Old Jan 1, 20, 5:44 am
  #2  
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Thanks for all of the responses to my query about being routed through MXP on the way from DXB to JFK. I'm don't know why my agent routed me this way since there are non-stops available. I'll contact the agency to see if I can get it changed.

https://www.flyertalk.com/forum/31880573-post473.html

Last edited by Saltire74; Jan 1, 20 at 6:49 am Reason: Link added to original post in 2019 thread
rwessman is offline  
Old Jan 2, 20, 1:47 pm
  #3  
 
Join Date: Jul 2019
Programs: QFF
Posts: 5
Concourse C at Terminal 3 - DXB

Hello,

I am completely confused.

I am flying EK from Dubai to Auckland departing from Terminal 3.

I was under the impression I need to be in Concourse A as that is where the flight leaves from. Eg. Gate A16

However to my horror I noticed that yesterday, for instance, the flight left from Gate C11. I am presuming this means concourse C and gate C?

So I googled maps of terminal 3 and there does not appear to be any gates C. The only gate C that I can find is at terminal 1?

Can someone please clarify where gates C are and how to get there?

Thank you kindly.

P.S. If it helps I arrive into DXB from Zurich and apparently I land into terminal 3.
Matera1992 is offline  
Old Jan 2, 20, 2:23 pm
  #4  
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,897
All Emirates flights in DXB arrive and depart from Terminal 3 which airside consists of Concourses A, B and C. You won't know in advance where you'll arrive, but an IFE channel should be able to tell you where you'll depart from about an hour or so before arrival. If it doesn't you'll need to look for the screens once in DXB. All 3 concourses are connected airside either on foot or by train (A to B).

I suspect Google has dug up an old map or some other misinformation.
ft101 is offline  
Old Jan 2, 20, 4:09 pm
  #5  
 
Join Date: Jul 2019
Programs: QFF
Posts: 5
Thanks for the reply, ft101.
Matera1992 is offline  
Old Jan 2, 20, 9:54 pm
  #6  
 
Join Date: Dec 2019
Location: EK1 ML5A ;-)
Programs: EK iO
Posts: 554
And just a warning, especially low numbered C gates can be quite a trek so leave enough time. Also to add, lounges at the C concourse are garbage so stay at the B lounges then make yourself to C.
iFlyMoreThanYou is offline  
Old Jan 3, 20, 5:35 am
  #7  
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5,156
Originally Posted by iFlyMoreThanYou View Post
And just a warning, especially low numbered C gates can be quite a trek so leave enough time. Also to add, lounges at the C concourse are garbage so stay at the B lounges then make yourself to C.
Except for C23 wine fridge
nmc980 and Will08 like this.
eternaltransit is offline  
Old Jan 3, 20, 7:09 pm
  #8  
 
Join Date: Mar 2004
Location: Auckland, NZ - Ex UK
Programs: NZ Elite
Posts: 61
Emirates Newbie - transfer question

Hi guys - flying Akl - Dxb - Man this Easter in Business. We only have a 1hr 45min connection in Dubai and was wondering if that will be enough to grab a shower with the family before removing the flight to Manchester? I have never been through Dbx so no idea about distances or security for transfers.
neilw71 is offline  
Old Jan 3, 20, 9:01 pm
  #9  
 
Join Date: Jan 2020
Programs: Emirates Skywards, Air NZ Airpoints
Posts: 6
Originally Posted by neilw71 View Post
Hi guys - flying Akl - Dxb - Man this Easter in Business. We only have a 1hr 45min connection in Dubai and was wondering if that will be enough to grab a shower with the family before removing the flight to Manchester? I have never been through Dbx so no idea about distances or security for transfers.
Assuming your flight arrives on time it should be. Just double check gate of dxb-man on arrival (you can also do this on board) to ensure you don't have far to walk. As previously mentioned some of the gates in T3 can be 20 minutes apart. There's lounges throughout so pop into a lounge when you see one to ask which is the closest to your departure gate
Nzglen is offline  
Old Jan 3, 20, 11:03 pm
  #10  
Ambassador, Emirates
 
Join Date: Mar 2006
Location: LGW / AMS / CPT
Programs: SA KL BA EK
Posts: 2,939
Originally Posted by neilw71 View Post
Hi guys - flying Akl - Dxb - Man this Easter in Business. We only have a 1hr 45min connection in Dubai and was wondering if that will be enough to grab a shower with the family before removing the flight to Manchester? I have never been through Dbx so no idea about distances or security for transfers.
As Nzglen says, as long as your incoming flight is not too late, you should be fine to visit a lounge. But the queues (waiting times, really) for the showers can be a bit long depending on the time of day, so that may or may not be possible. And I doubt that you’ll be allowed to ‘shower with the family’.
thijsseh is offline  
Old Jan 4, 20, 12:31 am
  #11  
 
Join Date: Mar 2004
Location: Auckland, NZ - Ex UK
Programs: NZ Elite
Posts: 61
Thanks guys - re the shower - its with a 1 year old
thijsseh likes this.
neilw71 is offline  
Old Jan 5, 20, 1:30 pm
  #12  
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
Inflatable footrests on EK longhaul flights?

Hi there, I hope this is the right place to ask this. I'm flying on a long haul from the US to Dubai on Emirates with two small kids (Economy), and I'd like to know if Emirates prohibits the use of inflatable cubes as footrests/seat extenders? Particularly in the bulkhead rows? I know EK has limitations on children's ride-on suitcases and more complicated options, but I'm just looking to use the much simpler beach-ball-but-square option. Not attached to any seat, just placed in front so my kids can lie down and hopefully thrash about less. Any insight would be greatly appreciated. Thanks.

EDIT: I've realized that EK actually doesn't allow "fly-tots" which seem to be basically what I'm asking about, so the question might be moot. But if anyone knows otherwise, I'd be grateful to find out.

Last edited by eggbagel; Jan 5, 20 at 1:50 pm Reason: Got more information.
eggbagel is offline  
Old Jan 5, 20, 7:04 pm
  #13  
 
Join Date: Dec 2019
Location: EK1 ML5A ;-)
Programs: EK iO
Posts: 554
Originally Posted by eggbagel View Post
Hi there, I hope this is the right place to ask this. I'm flying on a long haul from the US to Dubai on Emirates with two small kids (Economy), and I'd like to know if Emirates prohibits the use of inflatable cubes as footrests/seat extenders? Particularly in the bulkhead rows? I know EK has limitations on children's ride-on suitcases and more complicated options, but I'm just looking to use the much simpler beach-ball-but-square option. Not attached to any seat, just placed in front so my kids can lie down and hopefully thrash about less. Any insight would be greatly appreciated. Thanks.

EDIT: I've realized that EK actually doesn't allow "fly-tots" which seem to be basically what I'm asking about, so the question might be moot. But if anyone knows otherwise, I'd be grateful to find out.
This won't be allowed.
iFlyMoreThanYou is offline  
Old Jan 6, 20, 1:44 am
  #14  
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Just wondering, if I obtain an Emirates business class award ticket using ConnectMiles would It be possible for me to later upgrade this ticket to first class using my Skywards miles? The connectmiles website says the ticket is Business Saver (D) fare basis CPO33IA. Many thanks
sophus is offline  
Old Jan 6, 20, 1:47 am
  #15  
 
Join Date: Dec 2019
Location: EK1 ML5A ;-)
Programs: EK iO
Posts: 554
Originally Posted by sophus View Post
Just wondering, if I obtain an Emirates business class award ticket using ConnectMiles would It be possible for me to later upgrade this ticket to first class using my Skywards miles? The connectmiles website says the ticket is Business Saver (D) fare basis CPO33IA. Many thanks
No, you won't be able to, and you also not eligible for CDD/CDA/lounge.
iFlyMoreThanYou is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: