Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Cathay Pacific | Marco Polo Club
Reload this Page >

Change in rules - can't get "bassinet" seat in advance?

Change in rules - can't get "bassinet" seat in advance?

Old Oct 23, 19, 9:20 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hong Kong
Programs: CX GO
Posts: 53
Change in rules - can't get "bassinet" seat in advance?

Before, I could get a seat assignment where there is a bassinet at the time of booking/ticket issuance. The condition was that you could be moved if there was a need to accommodate a baby, which is totally reasonable. I called Cathay the other day, and they said a new rule has been implemented and that all bassinet seats are not assignable until check-in commences. Has anyone else heard or experienced this?
cxauhk is offline  
Old Oct 23, 19, 9:26 pm
  #2  
 
Join Date: Aug 2002
Location: YYZ/MGA
Programs: AA 1MM Lifetime Gold, AA Platinum, WS Gold, Marriott Bonvoy Gold
Posts: 7,411
I guess they had to move too many grumpy people, with no babies, for people needing bassinets and got fed up with it.
ricktoronto is offline  
Old Oct 23, 19, 10:49 pm
  #3  
 
Join Date: Jul 2007
Location: Washington, D.C.
Programs: BA Gold-CCR, BA Gold Lifetime, AA EXP-2M, Hilton Diamond, Hertz President's Club
Posts: 768
Are we talking about seats 2A and 2K on the 777?
AlwaysOnTheRoad is offline  
Old Oct 24, 19, 12:14 am
  #4  
Ambassador, Hong Kong and Macau
 
Join Date: May 2009
Location: HKG
Programs: Depends
Posts: 14,900
I notice this for 20DG on the 77K
percysmith is offline  
Old Oct 24, 19, 4:37 am
  #5  
 
Join Date: Jul 2012
Location: HKG
Programs: BA(GGL) QF LTS CX AM, Hilton Diamond
Posts: 1,603
i personally think they should not let people book into bassinet seats at the beginning if there is no baby

its kinda messes up the planning and make it more inconvenient for parents to plan / get their bassinet seats (as bassinet seats can be allocated to infants online, it saves the call to CX call centre asking if it was *really* occupied by an infant)

As an aside, I had a stupid situation on QF -> where the check-in ground manager said to my request to get the bassinet seat for my infant - they said it was blocked, but if there was a P1 sitting in the basinet seat, we would not move him at all.
nancypants and fallinasleep like this.
ermen is offline  
Old Oct 24, 19, 8:07 am
  #6  
 
Join Date: Jun 2006
Location: SIN
Programs: CX DM, SQ KF
Posts: 1,968
Originally Posted by ermen View Post
As an aside, I had a stupid situation on QF -> where the check-in ground manager said to my request to get the bassinet seat for my infant - they said it was blocked, but if there was a P1 sitting in the basinet seat, we would not move him at all.
But on CX, I think that they do move DMs for actual passengers with infant- happened to me once. Just the one time (and given a light load, I got an empty seat next to me), so not sure of policy, and no clue how that would work with DM+ (I Guess, the equivalent of P1).
jagmeets is online now  
Old Oct 24, 19, 11:25 pm
  #7  
 
Join Date: Dec 2000
Location: HKG
Programs: AA 3MM EXP, SQ Solitaire, LH SEN, CX DM, GP Courtesy Card, Marriott LT Titanium
Posts: 2,959
I've been moved before at check in to the middle seat in F. no complaints as that was what I agreed to when I requested the bassinet seat... But I can imagine some DYKWIA person may throw a big fuss...
tfung is offline  
Old Oct 24, 19, 11:30 pm
  #8  
sxc
Moderator, Cathay Pacific
Accor Contributor Badge
 
Join Date: Dec 2004
Programs: CX Green, BAEC Gold, QF Gold, Hyatt Glob
Posts: 9,835
If this policy change is true, I agree it’s a good thing as it avoids hassles for the staff and disappointment for the passengers. The worst is when you are in Y and get moved from the bassinet seat at the last minute to a really bad seat choice as that’s all that’s remaining.
adrianlondon likes this.
sxc is offline  
Old Nov 28, 19, 4:57 am
  #9  
Ambassador, Hong Kong and Macau
 
Join Date: May 2009
Location: HKG
Programs: Depends
Posts: 14,900
Originally Posted by AlwaysOnTheRoad View Post
Are we talking about seats 2A and 2K on the 777?
Yes I just failed to have 2A assigned for YVR uncle.
percysmith is offline  

Thread Tools
Search this Thread