JFK Transfer T2 to T4

Reply

Old Jan 14, 19, 11:57 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2015
Location: FL, USA
Programs: AA Gold, Hilton Diamond, IHG Plat, Choice Plat, Hyatt Discoverist
Posts: 1,360
JFK Transfer T2 to T4

We have a very tight connection (all on one ticket thru delta fyi) at JFK this coming Friday ( it's a couple hours on the return but only 65 minutes this friday). We are going to T4 I believe since our next flight is international. I keep reading that there is a delta shuttle between the 2 so that we don't have to re-clear security but can anyone tell me where in T2 I can find this shuttle? I sort of want to be in the know and ready since I have a feeling we will have VERY little time to get from one to the other.

I guess that coming back it won't matter since we will clear immigration and then have to go thru TSA again, do we do shuttle on way back or just that air tran system?
Not very familiar with JFK so any help or tips would be appreciated.

Also will be traveling with 68 yo Mom and while she is in no way handicapped its not as if it was just me sprinting thru the terminal.
Thanks.
miadukes is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 12:03 pm
  #2  
 
Join Date: Feb 2013
Location: NYC
Programs: DL PM
Posts: 240
65 mins is plenty of time to make a T2 to T4 connection. You're going to take the Jitney bus from gate C60 in Terminal 2 over to Terminal 4. At T4, the bus stops by B18 and B65, so you'll have to determine which stop is closest to your departure gate.

This is all within security so you won't have to re-clear. The shuttle leaves every few minutes and takes 10 minutes or so. Don't sweat the connection. If it's really that tight timing, let the gate agent at T2 know on arrival to call ahead to your T4 gate.
miadukes and In2ishn like this.
MikeNYC1 is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 12:04 pm
  #3  
LBJ
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2003
Programs: DL DM
Posts: 13,117
The shuttle pickup is at C60. Note that mainline domestic flights can arrive/depart from either T2 or T4 (they don't exclusively use T2).
miadukes likes this.

Last edited by LBJ; Jan 14, 19 at 12:10 pm
LBJ is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 12:49 pm
  #4  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2015
Location: FL, USA
Programs: AA Gold, Hilton Diamond, IHG Plat, Choice Plat, Hyatt Discoverist
Posts: 1,360
Originally Posted by MikeNYC1 View Post
65 mins is plenty of time to make a T2 to T4 connection. You're going to take the Jitney bus from gate C60 in Terminal 2 over to Terminal 4. At T4, the bus stops by B18 and B65, so you'll have to determine which stop is closest to your departure gate.

This is all within security so you won't have to re-clear. The shuttle leaves every few minutes and takes 10 minutes or so. Don't sweat the connection. If it's really that tight timing, let the gate agent at T2 know on arrival to call ahead to your T4 gate.
Originally Posted by LBJ View Post
The shuttle pickup is at C60. Note that mainline domestic flights can arrive/depart from either T2 or T4 (they don't exclusively use T2).
Thank you both so much!!!!
I am not sure obviously if mine will arrive in T2 but its hard to tell and I saw on line that T2 was mainly delta domestic and then T4 intl so i assumed. At least knowing its by Gate C60 I can make a dash for the right area. Yes, Obviously I am counting on everything going the way it should, should my flight be delayed i will make sure to inform everyone!! LOL
I don't think there is a later flight to Zurich so we would miss our first day of a 4 day vacation so yeah, really crossing fingers all goes to plan!
thanks to both of you for the info! I feel better you telling me 65 minutes is good time (online i had read there was no time for even a quick bathroom break and I started to freak out!)
miadukes is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 12:55 pm
  #5  
 
Join Date: Feb 2013
Location: NYC
Programs: DL PM
Posts: 240
Originally Posted by miadukes View Post
Thank you both so much!!!!
I am not sure obviously if mine will arrive in T2 but its hard to tell and I saw on line that T2 was mainly delta domestic and then T4 intl so i assumed. At least knowing its by Gate C60 I can make a dash for the right area. Yes, Obviously I am counting on everything going the way it should, should my flight be delayed i will make sure to inform everyone!! LOL
I don't think there is a later flight to Zurich so we would miss our first day of a 4 day vacation so yeah, really crossing fingers all goes to plan!
thanks to both of you for the info! I feel better you telling me 65 minutes is good time (online i had read there was no time for even a quick bathroom break and I started to freak out!)
If you were clearing from an international flight arriving T4 then connecting to domestic T2, it would be stressful as you'd have to re-clear security.

What's the flight number of your domestic segment? That will give you a good idea if it arrives in T2 or T4. In either case, assuming no delays, you should have just enough time for a pit stop at Shake Shack in T4 before boarding.
miadukes likes this.
MikeNYC1 is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 1:18 pm
  #6  
 
Join Date: May 2015
Location: NYC/Paris
Programs: DL Diamond
Posts: 103
T2 is very small, so itís quite likely that youíre arriving in T4 and wonít have to change terminals. I fly almost weekly (a mix of domestic and international) and havenít been to T2 in quite some time. Even if you do have to change, you have plenty of time. Enjoy your trip!
miadukes likes this.
loratliff is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 1:47 pm
  #7  
 
Join Date: Jan 2011
Location: DTW
Programs: DL PM
Posts: 547
Originally Posted by miadukes View Post
Thank you both so much!!!!
I am not sure obviously if mine will arrive in T2 but its hard to tell and I saw on line that T2 was mainly delta domestic and then T4 intl so i assumed. At least knowing its by Gate C60 I can make a dash for the right area. Yes, Obviously I am counting on everything going the way it should, should my flight be delayed i will make sure to inform everyone!! LOL
I don't think there is a later flight to Zurich so we would miss our first day of a 4 day vacation so yeah, really crossing fingers all goes to plan!
thanks to both of you for the info! I feel better you telling me 65 minutes is good time (online i had read there was no time for even a quick bathroom break and I started to freak out!)
If you miss flight to Zurich there is a later flight to AMS and a couple later flights to CDG that DL could put you on.
If you are concerned, look at the connecting options before the trip and know what your options are (though DL will most likely auto-book you onto something if you misconnect)
miadukes likes this.
MarkCron is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 2:24 pm
  #8  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2015
Location: FL, USA
Programs: AA Gold, Hilton Diamond, IHG Plat, Choice Plat, Hyatt Discoverist
Posts: 1,360
Originally Posted by MikeNYC1 View Post
If you were clearing from an international flight arriving T4 then connecting to domestic T2, it would be stressful as you'd have to re-clear security.

What's the flight number of your domestic segment? That will give you a good idea if it arrives in T2 or T4. In either case, assuming no delays, you should have just enough time for a pit stop at Shake Shack in T4 before boarding.
I'm going from 1636 to 408, I tried looking on flight aware but the first flight seems to have a different itinerary today and tomorrow so not sure where it would land.
miadukes is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 4:33 pm
  #9  
 
Join Date: Feb 2013
Location: NYC
Programs: DL PM
Posts: 240
Originally Posted by miadukes View Post
I'm going from 1636 to 408, I tried looking on flight aware but the first flight seems to have a different itinerary today and tomorrow so not sure where it would land.
Seems to almost always end up at T2 except for one recent T4 arrival. Regardless, as loratliff said, T2 is very small and one can walk between any two gates in 60 seconds or so.
miadukes likes this.
MikeNYC1 is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 4:54 pm
  #10  
 
Join Date: Jul 2004
Location: Seat 1A
Programs: DL; AA; UA; CO; LHLX; NZ; QR; EK; BA
Posts: 6,594
Originally Posted by miadukes View Post
I'm going from 1636 to 408, I tried looking on flight aware but the first flight seems to have a different itinerary today and tomorrow so not sure where it would land.
I am confused, DL1636 is TPA-JFK right? Itís scheduled to arrive JFK at 2:43pm on Friday Jan 18 (in fact thatís its regular arrival time every day this week). And DL408 doesnít depart till 7:51pm...thatís more than 4 hours of transit time at JFK! Was there a schedule change you were not aware of? Check your reservations if those are the right flight numbers...
miadukes likes this.
ClipperDelta is offline  
Reply With Quote
Old Jan 14, 19, 5:27 pm
  #11  
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nashville,TN
Programs: AA Gold Elite
Posts: 275
Delta is famous for changing gates so pay attention to the electronic board as soon as you exit the aircraft. I arrived into T4 on an Emirates flight and then flew on Delta domestically and had to change terminals TWICE and almost did not make the last flight home. There was NO overhead announcement about gate change or terminal change. This was the day after the big snowstorm had barreled through New York and there were many still stranded passengers. It was not pleasant.
miadukes likes this.
sweetsleep is offline  
Reply With Quote
Old Jan 15, 19, 6:21 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2015
Location: FL, USA
Programs: AA Gold, Hilton Diamond, IHG Plat, Choice Plat, Hyatt Discoverist
Posts: 1,360
Originally Posted by MikeNYC1 View Post
Seems to almost always end up at T2 except for one recent T4 arrival. Regardless, as loratliff said, T2 is very small and one can walk between any two gates in 60 seconds or so.
Originally Posted by ClipperDelta View Post
Yes I was seeing the flightaware except that my flight is not the route that that flight number is currently running.

I am confused, DL1636 is TPA-JFK right? It’s scheduled to arrive JFK at 2:43pm on Friday Jan 18 (in fact that’s its regular arrival time every day this week). And DL408 doesn’t depart till 7:51pm...that’s more than 4 hours of transit time at JFK! Was there a schedule change you were not aware of? Check your reservations if those are the right flight numbers...
Actually so the flight number was initially that on my confirmation so I have been looking at that one thinking that it was going to change route because that happens but I went on the app so ssee if they changed the flight number (they did) my new flight number is 2288. Yup not sure when that happened as my confirmation is 1636 but I had seen that it was TPA to JFK and kept thinking the route would change later in the week. So yeah according to the Delat app the first flight number is now 2288.
Originally Posted by sweetsleep View Post
Delta is famous for changing gates so pay attention to the electronic board as soon as you exit the aircraft. I arrived into T4 on an Emirates flight and then flew on Delta domestically and had to change terminals TWICE and almost did not make the last flight home. There was NO overhead announcement about gate change or terminal change. This was the day after the big snowstorm had barreled through New York and there were many still stranded passengers. It was not pleasant.
Thanks, I am always on top of gates and what not when I have to change planes, I will verify it on 3 different places if I have to. I will make sure to keep an eye out for this just since we are tight,

eta: just looked and my return flight number changed as well. I have never had that happened or at least not that I have noticed. But then I usually always look at app and this time idk why i kept looking at confirmation email.

Last edited by miadukes; Jan 15, 19 at 6:28 am
miadukes is offline  
Reply With Quote
Old Jan 15, 19, 6:25 am
  #13  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2015
Location: FL, USA
Programs: AA Gold, Hilton Diamond, IHG Plat, Choice Plat, Hyatt Discoverist
Posts: 1,360
So looking at flight aware seems that Delta 2288 is a mix of T2 and T4 so I will just cross fingers its T4 on friday. Just to be sure any C gate is T2 and B gates are all T4 right? That's what I saw on the JFK map.
miadukes is offline  
Reply With Quote
Old Jan 15, 19, 6:30 am
  #14  
 
Join Date: Sep 2005
Location: BOS
Programs: DL PM 1MM, MR LT Plat Premier
Posts: 2,664
Originally Posted by miadukes View Post
Just to be sure any C gate is T2 and B gates are all T4 right?
That's correct.
miadukes likes this.
LoganFlyer is offline  
Reply With Quote
Old Jan 15, 19, 7:07 am
  #15  
 
Join Date: Apr 2010
Location: BOS
Programs: DL SILVER AMEX MRHH Gold, SPG Gold, Marriott Gold
Posts: 173
No worries

Went T2-T4 last week on a 45 minute connect. The Jitney bus on the runway is quick and very efficient. Youíll make it with ease.
miadukes likes this.
barney44 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread