Go Back  FlyerTalk Forums > Support&Services > Technical Support and Feedback
Reload this Page >

New "Like" Button information, Issues and Discussion

New "Like" Button information, Issues and Discussion

  Wikipost is Locked   Hide Wikipost
Old Aug 25, 17, 4:38 am   -   Wikipost
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been on FT for 90 days and have made 90 posts.
 
Last edit by: JDiver
Wiki Link
The New FT "Like" "button"

FUNCTION

When you click on the "Like" button, it registers the handle of the user liking the post in a horizontal box immediately below the "Like" button. "Liking" a post also optionally sends a notification to the post owner. "Like" notifications appear in Your Control Panel in My FlyerTalk.

To turn the notification function on or off, look in Your Control Panel and Settings & Options under Messaging & Notification:

Likes Notifications:
  • Enable Likes Notifications
  • Disable Likes Notifications
NOTE: Editing a post causes the "Likes" to disappear for a short period of time. They are restored after that pause.

SUGGESTIONS & RECOMMENDATIONS

Please make suggestions or recommendations unrelated to technical issues in the thread Like button (Suggestion FT add Like button) [live 9 August] (link) in The Suggestion Box forum.

(Moderator enabled Wikipost)
Print Wikipost

Old Aug 25, 17, 12:30 pm
  #1  
Moderator: American AAdvantage, TAP, Mexico, Technical Support and Feedback, and The Suggestion Box
Original Poster
 
Join Date: May 2000
Location: NorCal - SMF area
Programs: AA LT Plat; HH LT Diamond, MaÓtre-plongeur des Muccis
Posts: 62,880
Arrow New "Like" Button information, Issues and Discussion

A new "Like" function has been added by Internet Brands to FlyerTalk posts effective 9 August 2017.

The function of the "Like" button and it's peculiarities have been added to the Wikipost directly above.

This thread is specifically to report or discuss technical issues related to the "Like" function.

Please make suggestions or recommendations unrelated to technical issues in the thread Like button (Suggestion FT add Like button) [live 9 August] (link) in The Suggestion Box forum.

Thank you,

cblaisd and JDiver, forum Co-Moderators

IBobi and beardoc like this.

Last edited by JDiver; Aug 25, 17 at 12:38 pm
JDiver is offline  
Old Aug 25, 17, 4:44 pm
  #2  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5,343
Thanks Jose!
JDiver likes this.
IBobi is offline  
Old Oct 17, 19, 9:33 am
  #3  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Fort Worth, TX
Programs: UA 1K MM, Marriott Gold
Posts: 2,463
Old thread, but seems like the best place to ask...
I notice recently sometimes my LIKE button doesn't work. I click it - nothing happens.

At first I thought it was an iPad issue, but same happens on my desktop.
Then I thought maybe not allowed to click too many LIKES in a row -- but it's not that because sometimes it doesn't work when I haven't liked anything else in days.
Then I thought some posters can opt out -- but it's not that either, because I just tried to LIKE a post from someone who has other LIKES.

I noticed someone on the UA forum commenting on this: "I tried to LIKE your comment but it didn't work for some reason"

It seems completely random. Any other reports of this?
IBobi and rmadisonwi like this.
chavala is offline  
Old Oct 22, 19, 1:12 pm
  #4  
 
Join Date: Dec 2007
Programs: Northwest WorldPerks, Amtrak Guest Rewards
Posts: 742
Originally Posted by chavala View Post
Old thread, but seems like the best place to ask...
I notice recently sometimes my LIKE button doesn't work. I click it - nothing happens.

At first I thought it was an iPad issue, but same happens on my desktop.
Then I thought maybe not allowed to click too many LIKES in a row -- but it's not that because sometimes it doesn't work when I haven't liked anything else in days.
Then I thought some posters can opt out -- but it's not that either, because I just tried to LIKE a post from someone who has other LIKES.

I noticed someone on the UA forum commenting on this: "I tried to LIKE your comment but it didn't work for some reason"

It seems completely random. Any other reports of this?
Iíve had similar experiences recently. Canít remember when it started, and itís not all the time, just randomly.
rmadisonwi is offline  
Old Oct 22, 19, 1:29 pm
  #5  
Administrator
 
Join Date: Sep 2015
Location: Los Angeles
Programs: Internet Brands
Posts: 2,721
Originally Posted by chavala View Post
Old thread, but seems like the best place to ask...
I notice recently sometimes my LIKE button doesn't work. I click it - nothing happens.

At first I thought it was an iPad issue, but same happens on my desktop.
Then I thought maybe not allowed to click too many LIKES in a row -- but it's not that because sometimes it doesn't work when I haven't liked anything else in days.
Then I thought some posters can opt out -- but it's not that either, because I just tried to LIKE a post from someone who has other LIKES.

I noticed someone on the UA forum commenting on this: "I tried to LIKE your comment but it didn't work for some reason"

It seems completely random. Any other reports of this?
Originally Posted by rmadisonwi View Post
Iíve had similar experiences recently. Canít remember when it started, and itís not all the time, just randomly.
Without anything consistent, it could be difficult to pinpoint. Does it happen on a particular device/browser? Does it happen more often on public Wi-Fi signals or when using mobile data/hotspot?
chavala likes this.
IBJoel is offline  
Old Oct 23, 19, 8:51 am
  #6  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Fort Worth, TX
Programs: UA 1K MM, Marriott Gold
Posts: 2,463
Originally Posted by IBJoel View Post
Without anything consistent, it could be difficult to pinpoint. Does it happen on a particular device/browser? Does it happen more often on public Wi-Fi signals or when using mobile data/hotspot?
It happens at home on both my iPad using Safari and desktop PC using Firefox. Same home network.
It's completely random as far as I can tell. It won't work and then suddenly it will.

Edit to add: It just happened again on the UA forum. I refreshed the page, still nothing. Then I immediately came to this thread and LIKED IBJoel's post with no problem.

Edited to add more: After I liked Joel's post I went back to the UA forum and it then worked.
SHRUG. Weird, right?
Hoyaheel likes this.

Last edited by chavala; Oct 23, 19 at 10:59 am
chavala is offline  
Old Jan 30, 20, 12:54 pm
  #7  
 
Join Date: Jul 2009
Programs: Delta Gold (2020)
Posts: 2,047
Thank you for saying this - I thought I was going crazy when the "like" button doesn't work! I thought it was my laptop (sometimes my trackpad is screwy) but it happens on my desktop at work (both using Win10, Chrome browser). Most often happens in Trip Reports and the Destinations/China forum but is random. (laptop on home wifi network, work on ethernet connection so I don't think it's internet related).

ETA I just "liked" the post above mine - but was unable to "like" any post in the coronavirus thread in China forum 4 minutes ago....
chavala and HighwayToHEL like this.
Hoyaheel is offline  
Old Jan 30, 20, 1:16 pm
  #8  
Administrator
 
Join Date: Sep 2015
Location: Los Angeles
Programs: Internet Brands
Posts: 2,721
Originally Posted by Hoyaheel View Post
Thank you for saying this - I thought I was going crazy when the "like" button doesn't work! I thought it was my laptop (sometimes my trackpad is screwy) but it happens on my desktop at work (both using Win10, Chrome browser). Most often happens in Trip Reports and the Destinations/China forum but is random. (laptop on home wifi network, work on ethernet connection so I don't think it's internet related).

ETA I just "liked" the post above mine - but was unable to "like" any post in the coronavirus thread in China forum 4 minutes ago....
If a thread has a lot of media on it or is otherwise slow to completely load, Likes don't register (I believe they are the last thing on the page to load)
Hoyaheel likes this.
IBJoel is offline  
Old Jan 30, 20, 1:36 pm
  #9  
 
Join Date: Jul 2009
Programs: Delta Gold (2020)
Posts: 2,047
Ah, thank you for that! That could definitely explain Trip Reports (and maybe current coronavirus threads!) Esp on my home wifi which is satellite and not the speediest. I'll try to remember this in the future. At least I know it's not because I was banned or something. I mean, I hope!
IBJoel likes this.
Hoyaheel is offline  
Old May 11, 20, 5:49 am
  #10  
 
Join Date: May 2016
Location: EDI
Programs: BA Gold (GGL/CCR)
Posts: 534
I found this thread via google, as I am finding huge issues with the Like button on the BA Exec Club forum (https://www.flyertalk.com/forum/brit...tive-club-446/). 99 times out of 100 it does nothing. The page seems to be rendered correctly, nothing appears to still be loading, yet the button does nothing.

Chrome on Win 10, if it helps.

Cheers

Jim
HighwayToHEL is offline  
Old May 11, 20, 8:04 am
  #11  
Administrator
 
Join Date: Sep 2015
Location: Los Angeles
Programs: Internet Brands
Posts: 2,721
Originally Posted by HighwayToHEL View Post
I found this thread via google, as I am finding huge issues with the Like button on the BA Exec Club forum (https://www.flyertalk.com/forum/brit...tive-club-446/). 99 times out of 100 it does nothing. The page seems to be rendered correctly, nothing appears to still be loading, yet the button does nothing.

Chrome on Win 10, if it helps.

Cheers

Jim
Does it work in forums outside of BA? And do you have Infinite Scroll enabled?
HighwayToHEL likes this.
IBJoel is offline  
Old May 11, 20, 8:12 am
  #12  
 
Join Date: May 2016
Location: EDI
Programs: BA Gold (GGL/CCR)
Posts: 534
Thanks IBJoel. I tend to only live in the BA one, but I just liked your message and it worked okay.

Infinite scroll....I didn't even know that option existed, but I just found it and yes, it's enabled.


Jim
HighwayToHEL is offline  
Old May 11, 20, 10:39 am
  #13  
Administrator
 
Join Date: Sep 2015
Location: Los Angeles
Programs: Internet Brands
Posts: 2,721
Originally Posted by HighwayToHEL View Post
Thanks IBJoel. I tend to only live in the BA one, but I just liked your message and it worked okay.

Infinite scroll....I didn't even know that option existed, but I just found it and yes, it's enabled.


Jim
If you disable it, likes should function properly. It has an issue for some people where when it auto-loads the next page, it renders likes inactive.
IBJoel is offline  
Old May 14, 20, 3:18 am
  #14  
 
Join Date: May 2016
Location: EDI
Programs: BA Gold (GGL/CCR)
Posts: 534
Thank you for your help and hints, IBJoel, that has indeed solved the issue for me. Many thanks.

Jim
HighwayToHEL is offline  
Old Jun 1, 20, 11:04 am
  #15  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2006
Location: where the chile is hot
Programs: AA,RR,NW,Delta ,UA,CO
Posts: 32,730
Now I'm suddenly having problems with the 'like' button in the T&S forum. It appears to be working fine for other posters and it has been working for me in the past.

Still have the display problem in OMNI/PR that I referenced in earlier posts on this forum.
chollie is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: