Airasia Transfer at KUL

Old Jun 12, 13, 3:24 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Airasia Transfer at KUL

Hi folks,

I have two separates tickets TPE to KUL on Airasia X and KUL to KBV on AirAsia.

I believed that all flights are elligible to their Fly Thru transfer program but I read later that only selected flights were and it is not elligible if you book two tickets separately.

Anyway, can somebody confirm that even though I have no checked-in bags, I can't use the transfer counter to avoid passing immigration twice ? What about if I print my boarding pass ?
Bobarctor is offline  
Old Jun 13, 13, 7:04 pm
  #2  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: May 2000
Location: Little dot on map
Programs: AA-PlatLife, BA-Gold, SPG-LTP, HL-DIA
Posts: 25,754
AFAIK, there are no airside international transfers at the current LCCS terminal. Everyone must go thru immigration and security before going onto next flight.

If your flight is later in the year, things might be different when the huge new KLIA 2 opens for LCCs.
Guy Betsy is offline  
Old Jun 14, 13, 1:53 am
  #3  
 
Join Date: Jul 2011
Location: YYZ
Programs: AC
Posts: 144
My experience is that unless you have a Fly Thru ticket, you cannot use the transfer desk and thus have to go through immigration.
Mavatar is offline  
Old Oct 21, 13, 7:59 am
  #4  
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami, FL
Programs: UA 1MM, AA Gold, Marriott LT Titanium, Hilton ♢, IHG Plat, Hyatt Disc, Radisson Gold, Hertz PC
Posts: 4,582
Originally Posted by Mavatar View Post
My experience is that unless you have a Fly Thru ticket, you cannot use the transfer desk and thus have to go through immigration.
I have searched AirAsia's website in detail, but for the life of me cannot find anything re Fly Thru except their FAQs page. How do you find Fly Thru flights?
TravelinSperry is offline  
Old Oct 21, 13, 8:40 am
  #5  
Senior Moderator, Moderator: Coronavirus, United MileagePlus, Carbon Conscious Travel, FlyerTalk Cares
 
Join Date: Jun 1999
Location: SFO
Programs: UA 1.7 MM/Plat; AS MVP 75K; AA gold; Fairmont & Starwood platinum; Hyatt diamond; Kimpton IC Elite
Posts: 17,427
Please follow this in our low-cost carrier forum.

l'etoile
sr. moderator
l etoile is offline  
Old Oct 21, 13, 9:03 am
  #6  
 
Join Date: Oct 2012
Location: Singapore
Programs: BAEC Gold, Le Club Platinum, Hilton HHonors Gold, M&C Gold, SPG Gold
Posts: 561
Originally Posted by TravelinSperry View Post
I have searched AirAsia's website in detail, but for the life of me cannot find anything re Fly Thru except their FAQs page. How do you find Fly Thru flights?
Just posted this elsewhere:

You can use the AirAsia Map to find out whether you can take a connecting flight using fly-thru.

Route Map


When you select the origin then destination it will automatically show all the connecting flights that are possible.
AddictedTraveller is offline  
Old Oct 27, 13, 6:57 am
  #7  
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney Australia
Programs: VA,GA, SQ, IHG, HH, Europcar
Posts: 1,499
Fly thru is something you choose at the time of booking if it is available.


Otherwise you need to get off one plane, clear immigration and claim your bags re check in - clear immigration and security again
adampenrith is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: