Upgrading on AI143 MAA-DEL-CDG

Old Sep 2, 16, 12:58 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2005
Location: MAA
Programs: BA bronze, Marriott silver
Posts: 2,798
Upgrading on AI143 MAA-DEL-CDG

I'm ticketed in J on this flight in October and was trying to dump some 90k odd AI miles by processing a J-F upgrade on the DEL-CDG leg, which is on a Dreamliner.

So far two AI staff have informed me that this isn't possible as the MAA-DEL leg, also operated as AI143, is on a two class 320.
hserus is offline  
Old Sep 2, 16, 1:13 pm
  #2  
 
Join Date: Apr 2010
Programs: AI Gold, TK Gold, QR Silver, 9W BluePlus
Posts: 377
As far as I know ai does not have first class on the dreamliners.
CCU_Flyer is offline  
Old Sep 2, 16, 2:29 pm
  #3  
 
Join Date: Nov 2013
Location: India
Programs: Shangri-La Jade, Best Western Diamond, Hilton Gold
Posts: 876
Originally Posted by CCU_Flyer View Post
As far as I know ai does not have first class on the dreamliners.
Definitely does not. Only J on Dreamliners.
deovrat is offline  
Old Sep 3, 16, 12:59 am
  #4  
A2A
 
Join Date: Dec 2010
Location: www.livefromalounge.com
Programs: AA, BASilver, 9WPlat, PCGold, TajICGold, MarriottPlatinum,HyattExplorist, EYGold, AI
Posts: 2,214
Originally Posted by hserus View Post
I'm ticketed in J on this flight in October and was trying to dump some 90k odd AI miles by processing a J-F upgrade on the DEL-CDG leg, which is on a Dreamliner.

So far two AI staff have informed me that this isn't possible as the MAA-DEL leg, also operated as AI143, is on a two class 320.
That should upgrade you to the cockpit. I hope your CPL is in order
A2A is offline  
Old Sep 3, 16, 10:22 am
  #5  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Apr 2009
Location: New Delhi, India
Programs: Bonvoy Ambassador & Lifetime Titanium, IHG Plat, HH Gold, Trident Plat, DL Diamond, AI Maharajah
Posts: 26,570
Originally Posted by hserus View Post
I'm ticketed in J on this flight in October and was trying to dump some 90k odd AI miles by processing a J-F upgrade on the DEL-CDG leg, which is on a Dreamliner.

So far two AI staff have informed me that this isn't possible as the MAA-DEL leg, also operated as AI143, is on a two class 320.
not possible as others have said....no first on the dreamliner....
Keyser is offline  
Old Sep 3, 16, 8:30 pm
  #6  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2005
Location: MAA
Programs: BA bronze, Marriott silver
Posts: 2,798
Originally Posted by Keyser View Post
not possible as others have said....no first on the dreamliner....
Bah what's the point of getting brand new aircraft and then not having a F product in it
hserus is offline  
Old Sep 3, 16, 11:48 pm
  #7  
A2A
 
Join Date: Dec 2010
Location: www.livefromalounge.com
Programs: AA, BASilver, 9WPlat, PCGold, TajICGold, MarriottPlatinum,HyattExplorist, EYGold, AI
Posts: 2,214
Originally Posted by hserus View Post
Bah what's the point of getting brand new aircraft and then not having a F product in it
they have the 787-8 version, where no operator in the world managed to fit in a first class. second, airlines around the world are progressively taking a view that F is an indulgence they may not want anymore and removing from a lot of their planes, perhaps because it goes empty (revenuewise) most of the time.
A2A is offline  
Old Sep 4, 16, 11:47 am
  #8  
 
Join Date: Mar 2011
Location: BOS
Programs: BA Gold, AA Platinum, SQ Gold, Marriott Titanium
Posts: 1,214
Originally Posted by A2A View Post
they have the 787-8 version, where no operator in the world managed to fit in a first class. second, airlines around the world are progressively taking a view that F is an indulgence they may not want anymore and removing from a lot of their planes, perhaps because it goes empty (revenuewise) most of the time.
I was speaking to some FAs on my recent AI Dreamliner flight and they all told me that F isn't working for AI and the chances of new planes having F is almost nil.
vishalgupta22 is offline  
Old Sep 4, 16, 1:05 pm
  #9  
Moderator: Lufthansa Miles & More, External Miles & Points Resources
 
Join Date: Dec 2002
Location: MUC
Programs: LH SEN
Posts: 37,134
Remember the 788 replaced AIs A310 fleet... the typical mission of a 788 is a 8hr flight. The F was initially planned for the 77W and 772, but even that turned out be a dud.
oliver2002 is offline  
Old Sep 4, 16, 1:31 pm
  #10  
 
Join Date: Nov 2013
Location: India
Programs: Shangri-La Jade, Best Western Diamond, Hilton Gold
Posts: 876
Originally Posted by A2A View Post
they have the 787-8 version, where no operator in the world managed to fit in a first class.
Except Xiamen Air
Those new hotshots have placed 4 of their F seats in an 788.
deovrat is offline  

Thread Tools
Search this Thread