Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > American Airlines | AAdvantage
Reload this Page >

Citi AAdvantage Executive Contactless Mastercard

Citi AAdvantage Executive Contactless Mastercard

Old Jan 26, 20, 6:06 pm
  #16  
Moderator: American AAdvantage & TravelBuzz
 
Join Date: Nov 2007
Location: BOS
Programs: AA EXP, Marriott Titanium
Posts: 10,054
I called in and was told that my account wasn't eligible yet, but a "third batch" was going to go live with contactless in the next month or so. <shrug>
JY1024 is offline  
Old Jan 26, 20, 9:01 pm
  #17  
 
Join Date: Jan 2017
Programs: AA PLT
Posts: 24
New cards also seem heavier and sturdier than the old. Surprised that non-contactless are still being sent at this point.
perigord is offline  
Old Jan 27, 20, 5:10 pm
  #18  
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami, FL
Programs: UA 1MM, AA Gold, Marriott LT Titanium, Hilton ♢, IHG Plat, Hyatt Disc, Radisson Gold, Hertz PC
Posts: 4,583
Originally Posted by freeagent View Post
The Citi Platinum Select is being issued as a contactless card also.
Finally. The only card left in my wallet without contactless.
TravelinSperry is offline  
Old Jan 27, 20, 5:23 pm
  #19  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Wanting First. Buying First.
Programs: Lifetime Executive Diamond Platinum VIP with Braniff, Eastern, Midway, National & Pan Am
Posts: 7,101
And plastic cards are no longer available even on request. Morons at Citi. Why are you forcing me to have a ridiculously heavy unwanted metal card that is going to pose an issue at airport security AND costs you much more to produce and mail?

Good on ya, Citi. You're pissing off customers AND driving costs UP for your business at the same time. I guess AA and Citi are made for each other!
bchandler02 likes this.
Herb687 is offline  
Old Jan 27, 20, 5:30 pm
  #20  
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami, FL
Programs: UA 1MM, AA Gold, Marriott LT Titanium, Hilton ♢, IHG Plat, Hyatt Disc, Radisson Gold, Hertz PC
Posts: 4,583
Originally Posted by JY1024 View Post
I called in and was told that my account wasn't eligible yet, but a "third batch" was going to go live with contactless in the next month or so. <shrug>
Weird. I just called and spoke to a rep and she happily ordered me the new contactless card.
TravelinSperry is offline  
Old Jan 29, 20, 6:53 pm
  #21  
Marriott Contributor Badge
 
Join Date: Jan 2013
Location: California
Programs: AA PLT 2MM, HH Diamond, Hertz PC, Nat'l EE, GE + Pre✓, Amazon Super Special Prime
Posts: 716
Did an online request for new cards to replace "damaged" existing ones, so same acct number.

Both Citi AA Exec and Citi Plat Select cards.

Ordered Saturday, showed up Tuesday.

Both new cards are contactless. Easy as pie.
brewdog11 likes this.
jtav559 is offline  
Old Jan 30, 20, 7:21 am
  #22  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: OKC
Programs: IHG Spire, National Exec, AA Plat
Posts: 1,661
So far this week the card has worked in contactless mode multiple times. Perhaps it just takes a bit to activate that side of it the first time.. who knows.
The real test will be in a week or so when I go back to the gas station where I originally tried it and got the invalid card message.
bchandler02 is offline  
Old Jan 30, 20, 7:26 am
  #23  
 
Join Date: Nov 2005
Location: Boston, USA
Programs: AA Platinum Pro, Marriott Titanium
Posts: 194
I wonder if this means there is any hope of them supporting Google Pay for these cards :-(
scolbath is offline  
Old Feb 14, 20, 7:28 pm
  #24  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: OKC
Programs: IHG Spire, National Exec, AA Plat
Posts: 1,661
Update: The card now works in contactless mode at the gas station where I originally tried it. Looks like it may just take a bit to activate that side of it the first time. I haven't had it fail once yet, at places that accept contactless.
JDiver likes this.
bchandler02 is offline  
Old Feb 14, 20, 8:07 pm
  #25  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2003
Location: Frisco, TX
Programs: The Airline Run by Doug P
Posts: 20,296
Originally Posted by Herb687 View Post
Why are you forcing me to have a ridiculously heavy unwanted metal card that is going to pose an issue at airport security
Been through the WTMD multiple times with the new card. Zero problems. Your concerns are unwarranted.
enviroian is offline  
Old Feb 15, 20, 2:40 am
  #26  
 
Join Date: Aug 2008
Location: Caracas
Programs: Former AA PLT/GLD, A3 *G, Priority Pass
Posts: 1,132
I have a Citi Prestige contactless and it has worked like a charm in Europe. The first transaction was the one that didnít go through at a Starbucks. Turns out it was the terminal of that particular shop, i have used it a couple of time and it has worked fine at Spain. My contactless Amex is also works fine where it is accepted. I have to ask a contactless version of my AA Plat.. , but so far the contactless Prestige i have received in November works great.
mvtm is offline  
Old Apr 28, 20, 1:01 pm
  #27  
 
Join Date: Feb 2007
Location: Midwest
Programs: AA PLT AA 1MM
Posts: 724
The new cards require one contact use before the contactless feature will work

Or so says the activation sticker on a replacement executive mastercard I received today that I had not requested. (My previous card was already contactless.)
mvtm likes this.
dia1 is offline  
Old Apr 28, 20, 1:06 pm
  #28  
 
Join Date: Feb 2007
Location: Midwest
Programs: AA PLT AA 1MM
Posts: 724
New card lacks the very useful virtual account number feature

I received a replacement Citi executive mastercard card today that I had not requested. The new card is in a different category (first 4 digits reveal this) and does not have the virtual account numbers feature. I called to ask/complain about this change and was told by a phone agent who spent some time researching the issue that all AA cards are being reissued and none will have that feature. This is very bad news! When I started using virtual numbers for my few recurring charges, I stopped having problems with my card being compromised.
JDiver likes this.
dia1 is offline  
Old Apr 28, 20, 1:21 pm
  #29  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2003
Location: Frisco, TX
Programs: The Airline Run by Doug P
Posts: 20,296
What do the first four digits mean? I agree I got my new card. I though all MC started 5466 but my new card’s first 4 aren’t this anymore.


I agree I don’t know why I got a replacement card as I didn’t ask for one either and already used it for Apple Pay. Pain in the arse now to change all my info.
enviroian is offline  
Old Apr 28, 20, 2:21 pm
  #30  
 
Join Date: Sep 2000
Location: NC
Programs: AA Lifetime Plat - 2MM miles
Posts: 8,595
Originally Posted by Madison Guy View Post
I've found US-issued contactless cards to RARELY work anywhere. Just my experience.
My CIti 2x Cash Mastercard works like a charm for contactless.
Redhead is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: