Go Back  FlyerTalk Forums > Travel&Dining > Airport Lounges
Reload this Page >

Can I change terminals at ORD for Priority Pass Lounge?

Can I change terminals at ORD for Priority Pass Lounge?

Old May 1, 19, 7:48 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Dec 2001
Location: Holland, NY USA
Posts: 54
Can I change terminals at ORD for Priority Pass Lounge?

I am flying on AA BUF to ORD with 3 hour layover before boarding our flight to Vancouver. The flight from Buf arrives at Terminal 3 and our flight to Vancouver departs from the same terminal. The Priority Lounges are in Terminal 5. Can we go to Terminal 5 to use the Priority Lounge?
Wanderlust17 is offline  
Old May 1, 19, 7:57 pm
  #2  
 
Join Date: Aug 2007
Location: BNA
Programs: AA Gold, National Executive, IHG Gold
Posts: 704
I don’t think they will let you into T5 without a boarding pass for a flight that departs out of T5.
MSP_Monopoly is offline  
Old May 1, 19, 8:10 pm
  #3  
 
Join Date: May 2001
Location: Magnolia, AR
Programs: AA - PLT(2MM); DL - PM(2MM); Hilton - Gold; Marriott Bonvoy- Platinum; Hyatt - Platinum
Posts: 1,647
Originally Posted by MSP_Monopoly View Post
I don’t think they will let you into T5 without a boarding pass for a flight that departs out of T5.
I think you mean T3 for the departing flight, yes?
arkangel is offline  
Old May 1, 19, 8:21 pm
  #4  
 
Join Date: Feb 2001
Location: RDU <|> MMX
Programs: AA EXP 2MM, SK EBS
Posts: 6,082
And even if they did let you take the bus to T5 without a T5 boarding pass, the PP lounges stink and are hardly worth the effort. Last time I used the AF/KLM lounge in the afternoon before the QR flight it was absolutely mobbed, I can't imagine them letting in PP customers.
JJeffrey is offline  
Old May 1, 19, 9:41 pm
  #5  
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 973
Originally Posted by JJeffrey View Post
the PP lounges stink and are hardly worth the effort. Last time I used the AF/KLM lounge in the afternoon before the QR flight it was absolutely mobbed
It's a busy lounge and the food and beverage are not great either. Think sandwiches wrapped in cellophane, bags of chips, Evan Williams bourbon. Definitely do not waste your time changing terminals to visit this lounge.

If you're flying out of T5 anyway, sure stop by and grab a drink if it suits you. Nice views of a limited area of the tarmac. You can watch the cargo get loaded on flights to asia and europe.
_kurt is offline  
Old May 1, 19, 9:49 pm
  #6  
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 414
Originally Posted by arkangel View Post
I think you mean T3 for the departing flight, yes?
MSP_Monopoly said "without"; perhaps you read "with".
FlyingEgghead is offline  
Old May 2, 19, 1:35 am
  #7  
Moderator: American AAdvantage, TAP, Mexico, Technical Support and Feedback, and The Suggestion Box
 
Join Date: May 2000
Location: NorCal - SMF area
Programs: AA LT Plat; HH LT Diamond, Maître-plongeur des Muccis
Posts: 61,521
As this thread appears to be more about Priority Pass lounges and access at Chicago ORD than about flying a particular airline, we have moved this thread to a more appropriate forum.

Moderator
JDiver is offline  
Old May 2, 19, 7:14 am
  #8  
 
Join Date: Sep 2013
Location: ORD
Programs: Once a somebody now a nobody
Posts: 312
I would not do this if I were you. First, the lounges are extremely uninspiring. They are usually crowded and have limited options relative to other lounges that are used for int'l business class passengers. Second, the tram between T1,T2,T3 and T5 is not running due to construction. So you would basically have to leave T3, board a bus, go thru the TSA in T5 which usually takes me ~20 minutes. On the return you have to wait for the bus and then re-clear TSA in T3.

I know free is always a good thing. But I wouldn't attempt this for some picked over processed finger sandwiches and free drinks.

I'd either burn 300 Business Extraa points for a AC day pass or head to the Rick Bayless place. It's really good and worth the money.
chicago747 is offline  
Old May 2, 19, 8:48 am
  #9  
 
Join Date: Sep 2013
Location: CHS
Programs: Starriott PP, UA 1K, Hertz PC
Posts: 2,036
ORD PP lounges suck and are at T5, which you probably can't enter without a T5 boarding pass.

Logistics to get there and back stink as you can use the security side bus due to no T5 boarding pass so you have to use the busses outside the terminal (Train is down for maintenance)

There are several good areas to eat in T3 that I would go to instead of going to T5
Hipplewm is offline  
Old May 2, 19, 4:40 pm
  #10  
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 220
Yes you can, at least I did it a few months ago. I arrived and departed ORD at Terminal 1, but I had a very long layover. I went to Terminal 5 to visit the Priority Pass lounges. At security, the agent pointed out that I was at the wrong terminal when I showed him the boarding pass for my departing flight. I mentioned that I was visiting the lounges, and he said "Oh OK" and let me proceed. I think he was just trying to be helpful. I have heard that TSA cannot restrict you from other terminals as long as you have a departing flight from the airport that day.

Now, the question is, was it worth it? I had lots of time to kill, so I think it was for me. But if I would have had less time, or would be someone impatient with long lines at shuttle buses and security, I would say no it wasn't worth it. The PP lounges in T5 at O'Hare are meh at best.
g289t is offline  

Thread Tools
Search this Thread