Go Back  FlyerTalk Forums > Support&Services > Technical Support and Feedback
Reload this Page >

Desktop Mac OS X/Safari: FT defaulting to mobile site

Desktop Mac OS X/Safari: FT defaulting to mobile site

Old Mar 31, 15, 12:28 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2005
Programs: BA Gold, AA Lifetime Gold 1.8mm, IC Spire Ambassador, Hilton Diamond, SPG Gold et al
Posts: 4,344
Mac OS X/Safari: FT defaulting to mobile site

Have I logged into the right site this morning?

EDIT - and now it's gone!

Last edited by Blueboys999; Mar 31, 15 at 12:51 am
Blueboys999 is offline  
Old Mar 31, 15, 12:53 am
  #2  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2005
Programs: BA Gold, AA Lifetime Gold 1.8mm, IC Spire Ambassador, Hilton Diamond, SPG Gold et al
Posts: 4,344
Just to explain what appears an odd post, I logged in earlier and was presented with a completely re-designed FT site. At least I think I did!
Blueboys999 is offline  
Old Mar 31, 15, 12:58 am
  #3  
 
Join Date: Sep 2011
Location: London
Programs: BA Gold
Posts: 1,355
If it was completely white apart from the text boxes, I think you experienced a loading error.

Other than that, I've no clue.
Flythe96flag is online now  
Old Mar 31, 15, 1:03 am
  #4  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2005
Programs: BA Gold, AA Lifetime Gold 1.8mm, IC Spire Ambassador, Hilton Diamond, SPG Gold et al
Posts: 4,344
Originally Posted by Flythe96flag View Post
If it was completely white apart from the text boxes, I think you experienced a loading error.

Other than that, I've no clue.
I'm no expert on such things but it looked very much like a new design to me. I reloaded a couple of times and viewed 2 other boards and saw the same thing.
Blueboys999 is offline  
Old Mar 31, 15, 1:57 am
  #5  
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glasgow / London
Programs: BA Gold (GGL/CCR), HH Diamond, SPG Platinum
Posts: 3,378
Did you log in on a PC or a mobile device?
Filthy Monkey is offline  
Old Mar 31, 15, 2:04 am
  #6  
V10
 
Join Date: Aug 2012
Location: Provincie Antwerpen, Vlaanderen, BelgiŽ
Programs: MUCCI Gold
Posts: 2,435
It looks like the mobile version of the site, if I try and view it in Safari (on a Mac). Started doing this some time yesterday evening. It's slightly annoying because the functionality is pared right down and the font size now seems to be selected on the basis that I am ocularly challenged in a way that would make Mr. Magoo seem to have got off lightly.

Viewed in Firefox, all looks as expected.

EDIT: Whether you're logged in or not might also make a difference.

Last edited by V10; Mar 31, 15 at 2:05 am Reason: another observation
V10 is offline  
Old Mar 31, 15, 2:06 am
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2005
Programs: BA Gold, AA Lifetime Gold 1.8mm, IC Spire Ambassador, Hilton Diamond, SPG Gold et al
Posts: 4,344
Originally Posted by Filthy Monkey View Post
Did you log in on a PC or a mobile device?
On a Mac.

Not a big deal and time will no doubt tell but I think I can recognise a defective page load and it looked very different from that. I'm surprised nobody else saw it though.
Blueboys999 is offline  
Old Mar 31, 15, 2:17 am
  #8  
 
Join Date: Jun 2014
Location: In Transit
Programs: BAEC Gold, ClubCarlson Gold
Posts: 72
Morning,
I had that yesterday on my Mac...
Bottom of the page link took me to the full site...
After that no issues...
Dont Travel Without Your Pete is offline  
Old Mar 31, 15, 2:17 am
  #9  
 
Join Date: Mar 2015
Location: London / Brighton
Programs: BAEC Gold / M-Life Gold / HH Diamond
Posts: 1,266
Same here, using Safari on a MacBook and I now default to the mobile site. Scroll to the bottom of the page and click the banner titled "View Full Site" and all will return to normal.
Lucanesque is offline  
Old Mar 31, 15, 2:29 am
  #10  
Moderator: British Airways Executive Club, Iberia Airlines, Airport Lounges and Carbon Conscious Travel
 
Join Date: Jan 2003
Location: London, UK
Posts: 19,704
Thanks for reporting this issue. One for our technical gurus at Internet Brands, so Iíve moved this thread into the Technical Support and Feedback forum.

Prospero
Moderator: BA forum
Prospero is offline  
Old Mar 31, 15, 3:02 pm
  #11  
Administrator
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5,117
Yup -- not a glitch at all, this is the new mobile skin you are seeing.

As has been pointed out, to go to the full site, just scroll to the bottom and click VIEW FULL SITE.
IBobi is offline  
Old Mar 31, 15, 3:42 pm
  #12  
Moderator: British Airways Executive Club, Iberia Airlines, Airport Lounges and Carbon Conscious Travel
 
Join Date: Jan 2003
Location: London, UK
Posts: 19,704
IBobi, for clarity, the mobile skin was appearing on desktop Macs and laptops when FT was accessed via Safari. This is very odd behaviour for any website.
Prospero is offline  
Old Mar 31, 15, 3:49 pm
  #13  
Administrator
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5,117
Originally Posted by Prospero View Post
IBobi, for clarity, the mobile skin was appearing on desktop Macs and laptops when FT was accessed via Safari. This is very odd behaviour for any website.
Ah -- didn't get that.

The mobile site will continue to show up on a desktop if you are using a proxy, VPN, etc. Only normal connection methods will show the full site.
IBobi is offline  
Old Mar 31, 15, 4:50 pm
  #14  
Moderator: British Airways Executive Club, Iberia Airlines, Airport Lounges and Carbon Conscious Travel
 
Join Date: Jan 2003
Location: London, UK
Posts: 19,704
Firefox is my usual desktop browser (no problems with that). I launched Safari (on OS X 10.10.2) this morning after reading reports of FT defaulting to the mobile skin and experienced exactly what others had reported. I am not using a proxy or VPN. It is a bit strange, isn't it?
Prospero is offline  
Old Mar 31, 15, 4:52 pm
  #15  
Administrator
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5,117
Originally Posted by Prospero View Post
Firefox is my usual desktop browser (no problems with that). I launched Safari (on OS X 10.10.2) this morning after reading reports of FT defaulting to the mobile skin and experienced exactly what others had reported. I am not using a proxy or VPN. It is a bit strange, isn't it?
Hmm... how are you connecting to the Internet?
IBobi is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: