Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Global Airline Alliances > oneworld
Reload this Page >

Can I Include the Seychelles on a RTW

Can I Include the Seychelles on a RTW

Old May 25, 18, 10:19 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2007
Location: Washington, D.C.
Programs: BA Gold-CCR, BA Gold Lifetime, AA EXP-2M, Hilton Diamond, Hertz President's Club
Posts: 765
Can I Include the Seychelles on a RTW

When I enter the following IAD-LHR-SEZ-DOH-SYD... I get the message regarding only one international departure from a continent. Presumably this is since DOH is part of Europe.

Is this an error in the planning tool? As far as I know the only OneWorld option is Qatar from SEZ to DOH.

Help!
AlwaysOnTheRoad is offline  
Old May 25, 18, 11:19 am
  #2  
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampere
Programs: BA EC Gold, Hilton Diamond
Posts: 3,000
Is SEZ considered Africa? That could be why you can't go to DOH, i.e., back to Europe. Isn't there a flight from SEZ to CMB?
henry999 is offline  
Old May 25, 18, 11:21 am
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2007
Location: Washington, D.C.
Programs: BA Gold-CCR, BA Gold Lifetime, AA EXP-2M, Hilton Diamond, Hertz President's Club
Posts: 765
There is one flight on UL at 5:30 AM. Was hoping to find an alternative as CMB is not my favorite airport.
AlwaysOnTheRoad is offline  
Old May 25, 18, 11:45 am
  #4  
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampere
Programs: BA EC Gold, Hilton Diamond
Posts: 3,000
Yes, but ... if there are only three Oneworld destinations from SEZ -- LHR, DOH and CMB -- and if two of them -- LHR and DOH -- are in Europe / Middle East; and if you're coming from Europe / Middle East -- LHR -- then I'm afraid it doesn't look like you have much choice.
henry999 is offline  
Old May 25, 18, 2:09 pm
  #5  
 
Join Date: Mar 2008
Location: used to be PER, now it's nowhere/eveywhere
Programs: QFF NB, AA Gold
Posts: 3,152
Originally Posted by AlwaysOnTheRoad View Post
When I enter the following IAD-LHR-SEZ-DOH-SYD... I get the message regarding only one international departure from a continent. Presumably this is since DOH is part of Europe.

Is this an error in the planning tool? As far as I know the only OneWorld option is Qatar from SEZ to DOH.

Help!
Assuming you are talking about a Oneworld Explorer ticket...

Yes, this is an error in the planning tool
It is hopelessly out of date with regards the rules about second visits to continents (amongst other things)

The Seychelles are part of Africa
You are allowed a second visit to the continent of Europe/Middle East in conjunction with travel to/from/via Africa

So your proposed itinerary (IAD-LHR-SEZ-DOH-SYD...) IS valid
- as would be ...LHR-SEZ-LHR...
- or ...DOH-SEZ-DOH...
But you will not be able to book it online using the tool
You will have to contact an airline or a travel agent
pandaperth is offline  
Old May 25, 18, 5:17 pm
  #6  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2007
Location: BOS/UTH
Programs: AA EXP, LT PLT; QR PLT; Bonvoy LT TIT
Posts: 12,352
Apparently still no ex-SEZ xONEx fares. Does that mean that they will not permit such an itinerary to originate at SEZ?
Dr. HFH is online now  
Old May 27, 18, 4:44 am
  #7  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 16,745
Originally Posted by Dr. HFH View Post
Apparently still no ex-SEZ xONEx fares. Does that mean that they will not permit such an itinerary to originate at SEZ?
So it would appear.

Possibly an oversight.
Calchas is offline  
Old May 27, 18, 7:56 am
  #8  
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 2,456
Originally Posted by Dr. HFH View Post
Apparently still no ex-SEZ xONEx fares. Does that mean that they will not permit such an itinerary to originate at SEZ?
There is a fare in EF (only BA). I tried a simple 5 stop trip with the interactive tool starting with the BA SEZ-LHR flight. Says to contact BA for pricing. If it is in the GDS, can a TA issue a ticket at that price? Calling Calchas....
headinclouds is offline  
Old May 27, 18, 5:01 pm
  #9  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 16,745
Originally Posted by headinclouds View Post
There is a fare in EF (only BA). I tried a simple 5 stop trip with the interactive tool starting with the BA SEZ-LHR flight. Says to contact BA for pricing. If it is in the GDS, can a TA issue a ticket at that price? Calling Calchas....
Yes ... unless something else breaks it.

Is there really a fare on SEZSEZ? I looked and didnít see it.
Calchas is offline  
Old May 27, 18, 6:01 pm
  #10  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 39,946
Originally Posted by Calchas View Post
Yes ... unless something else breaks it.

Is there really a fare on SEZSEZ? I looked and didnít see it.
Checking CX,JL,QR,AA,QF and BA for SEZ-SEZ on EF, BA does list fares - In USD they are very low at
DGLOB34 $2844
AGLOB34 $3459

DONE4 $2844
DONE5 $3228
DONE6 $3690

AONE4 $3459
AONE5 $3920
AONE6 $4458

Given that only BA is listing the fares and the pricing levels, I would not be surprised if unable to get BA to ticket it
Dave Noble is offline  
Old May 28, 18, 7:21 am
  #11  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 16,745
Thanks Dave Noble; I see the tariff now. Don't know why I couldn't see it yesterday.

Code:
SYSTEM DATES - CREATED 16MAY06/1355  EXPIRES INFINITY
I think that might be a record.
Calchas is offline  
Old May 28, 18, 2:31 pm
  #12  
 
Join Date: Sep 2008
Programs: A3 *G, AA exePlat, AS MVP 75k Gold, JL sapphire, UA silver
Posts: 3,428
i see it now.

I use expertflyer and dont see the pricing... wonder why?

if i restrict the search to BA, i can see it.
pbd456 is offline  
Old May 28, 18, 2:42 pm
  #13  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2007
Location: BOS/UTH
Programs: AA EXP, LT PLT; QR PLT; Bonvoy LT TIT
Posts: 12,352
I tried it. The OW tool gives an error of only one intercontinental arrival and departure per continent is permitted. Called BA. After Ĺ hour on the phone, they get the same error and can't get by it.
Dr. HFH is online now  
Old May 28, 18, 6:04 pm
  #14  
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 2,456
Originally Posted by Dr. HFH View Post
I tried it. The OW tool gives an error of only one intercontinental arrival and departure per continent is permitted. Called BA. After Ĺ hour on the phone, they get the same error and can't get by it.
I tried SEZ-LHR-JFK-LAX-HKG-CMB-SEZ on the OW tool a few weeks ago. No error on routing, just that it could not create a fare for it. And this trip has 1 entry/exit to Africa. Unless SEZ is in the wrong continent.
headinclouds is offline  
Old May 29, 18, 12:18 am
  #15  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 16,745
Originally Posted by Dr. HFH View Post
Called BA. After Ĺ hour on the phone, they get the same error and can't get by it.
Please don't tell me they use the same tool?
Calchas is offline  

Thread Tools
Search this Thread