Marriott App Discussion Thread

Old Aug 20, 2020, 9:36 pm
  #121  
 
Join Date: Apr 2020
Programs: Marriott Bonvoy Titanium; AS 100k; BA Silver; UA Silver
Posts: 442
One issue that I've had is that whenever I do mobile check in before I actually show up at the hotel, the front desk isn't aware of that. Not sure if this is the app issue or just the hotel staff isn't really paying much attention.

By the way, is there a way to add your profile picture to the app or web account?

Last edited by hyedmd; Aug 21, 2020 at 12:12 am
hyedmd is offline  
Old Aug 21, 2020, 1:20 am
  #122  
 
Join Date: Nov 2016
Programs: Marriott Rewards
Posts: 401
Originally Posted by littlevoices
I find it tends to work quite well, and has improved as earlier versions seemed liable to lose the connection/chat messages. It isn't like it is a critical feature, but a nice-to-have and a useful way to communicate with a property when out and about (i.e. away from the hotel), or where you have a non urgent request. For example I used it to book a hotel restaurant before check-in recently with zero issue before I checked in and was on my way, easier than calling. I don't think it is a killer feature but a nice to have and anything that lets hotels communicate electronically rather than via phone or f2f is an improvement, and useful for COVID. I doubt it is very heavily used however, hence response times are quick.

Perhaps in your case stuartpig it is the hotel rather than Marriott at fault (Marriott can enable the app, but can't force hotel staff to pay attention and answer)
Combination if both. I get one automated reply saying the chat function is looping and they will eventually respond. Another hotel where I used it they said they didnt get the message until 24 hours after I sent it. I think the hotel front desks just dont have time to respond but it is saving them time to on a phone call which will be way longer while I try to explain while they do their standard spiel!!
stuartpig is offline  
Old Oct 4, 2020, 2:52 pm
  #123  
FlyerTalk Evangelist
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Antonio
Programs: DL DM, Former AA EXP now AY Plat, AC 75K, NW Plat, Former CO Gold, Hilton Diamond, Marriott Titanium
Posts: 26,614
App issues when using total taxes/fees display

I'm having an issue in the Marriott app.

I have the display price including all taxes/fees option selected.

It shows a price of $76 per night (with all taxes/fees). If I remove the option it shows the nightly fee to be $67. However when I get to hotel the hotel is charging me $76 as the room rate (before raxes/fees). Per their system they have no clue where $67 base rate comes from. $86 is the total they show including taxes/fees.

I've gone and done a dummy reservation for future. It shows $76 total, $67 base. However if I click on details, it tells me the one night penalty if fail to cancel is $86! Thus I believe the hotel is correct and the app is showing the wrong rate. My question is where is the $67 amount coming from. The hotel calculated the total if was $67 base rate and it comes out to $76 total. I showed them the dummy reservation and they verified in their system that the total with taxes and fees is actually their base rate.

1)Has anyone else had this issue
2)who in the end made it right? Hotel was very willing to do so, but I feel this is a Marriott corporate issue and hotel shouldn't be stiffed due to app error.
flyerCO is online now  
Old Oct 4, 2020, 5:46 pm
  #124  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Programs: UA 1K, AC MM E75, Marriott LT Ti, IHG Plat, Hyatt Glob
Posts: 15,428
Originally Posted by flyerCO
I'm having an issue in the Marriott app.

I have the display price including all taxes/fees option selected.

It shows a price of $76 per night (with all taxes/fees). If I remove the option it shows the nightly fee to be $67. However when I get to hotel the hotel is charging me $76 as the room rate (before raxes/fees). Per their system they have no clue where $67 base rate comes from. $86 is the total they show including taxes/fees.

I've gone and done a dummy reservation for future. It shows $76 total, $67 base. However if I click on details, it tells me the one night penalty if fail to cancel is $86! Thus I believe the hotel is correct and the app is showing the wrong rate. My question is where is the $67 amount coming from. The hotel calculated the total if was $67 base rate and it comes out to $76 total. I showed them the dummy reservation and they verified in their system that the total with taxes and fees is actually their base rate.

1)Has anyone else had this issue
2)who in the end made it right? Hotel was very willing to do so, but I feel this is a Marriott corporate issue and hotel shouldn't be stiffed due to app error.
What does your confirmation email say? What does the website say?

The Lurkers will be along any second now asking you to send your confirmation number so they can look into this for you, so might as well send in your info to get the ball rolling. Sounds like Marriott IT being its usual mediocre self.
margarita girl is offline  
Old Oct 4, 2020, 6:18 pm
  #125  
FlyerTalk Evangelist
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Antonio
Programs: DL DM, Former AA EXP now AY Plat, AC 75K, NW Plat, Former CO Gold, Hilton Diamond, Marriott Titanium
Posts: 26,614
Originally Posted by margarita girl
What does your confirmation email say? What does the website say?

The Lurkers will be along any second now asking you to send your confirmation number so they can look into this for you, so might as well send in your info to get the ball rolling. Sounds like Marriott IT being its usual mediocre self.
I don't have access to the email so cant see what it says. However I am noticing the same issue when looking to book at other hotels in the app.

Website shows correctly.
margarita girl likes this.
flyerCO is online now  
Old Oct 4, 2020, 7:06 pm
  #126  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Programs: UA 1K, AC MM E75, Marriott LT Ti, IHG Plat, Hyatt Glob
Posts: 15,428
Originally Posted by flyerCO
I don't have access to the email so cant see what it says. However I am noticing the same issue when looking to book at other hotels in the app.

Website shows correctly.
Then Id say let the Lurkers look into it for you. Personally, I never book using the app, so cant compare but it sure sounds like an IT screw up, again.

I also think you are entitled to the $67 rate since that is what the app quoted you.
margarita girl is offline  
Old Oct 4, 2020, 7:22 pm
  #127  
FlyerTalk Evangelist
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Antonio
Programs: DL DM, Former AA EXP now AY Plat, AC 75K, NW Plat, Former CO Gold, Hilton Diamond, Marriott Titanium
Posts: 26,614
Originally Posted by margarita girl
Then Id say let the Lurkers look into it for you. Personally, I never book using the app, so cant compare but it sure sounds like an IT screw up, again.

I also think you are entitled to the $67 rate since that is what the app quoted you.
The hotel gave no pushback on getting the rate shown. (They just asked I show them via making a future reservation while at FD) Im more hoping to fix the issue. As taxes vary so much I prefer searching with them included.
margarita girl likes this.
flyerCO is online now  
Old Jan 19, 2021, 8:05 am
  #128  
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK
Programs: BA GfL & GGL, MB Titanium, IHG Platinum, Hilton Diamond
Posts: 2,299
Anyone experiencing issues in searching for hotels in New York via the app?
The app brings back an error message saying that this feature is temporarily unavailable, however, searching on the website works fine for any date.
This has been happening for a few weeks now.
I've raised the issue via the app feedback feature.
nexus7556 likes this.
MaxFlyer is offline  
Old Jan 20, 2021, 1:13 pm
  #129  
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK
Programs: BA GfL & GGL, MB Titanium, IHG Platinum, Hilton Diamond
Posts: 2,299
Anyone else experiencing the above search issue or is it just me?
MaxFlyer is offline  
Old Jan 20, 2021, 2:12 pm
  #130  
 
Join Date: Sep 2008
Location: SF Bay Area
Programs: None - previously UA
Posts: 4,811
Originally Posted by MaxFlyer
Anyone else experiencing the above search issue or is it just me?
No works for me in latest iOS app version (9.27.0)
MaxFlyer likes this.
escapefromphl is offline  
Old Jan 20, 2021, 3:59 pm
  #131  
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Programs: IHG Diamond Amb, Bonvoy Titanium (+LTP), VS Silver
Posts: 1,382
Originally Posted by MaxFlyer
Anyone else experiencing the above search issue or is it just me?
Im getting it on some searches and have done for some time. Other searches work fine. Where it is erroring, it seems to work if I type in the exact hotel as opposed to the area.
MaxFlyer likes this.
davidw70 is offline  
Old Jan 20, 2021, 4:58 pm
  #132  
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK
Programs: BA GfL & GGL, MB Titanium, IHG Platinum, Hilton Diamond
Posts: 2,299
Originally Posted by escapefromphl
No works for me in latest iOS app version (9.27.0)
Im also on the same version.
MaxFlyer is offline  
Old Jan 20, 2021, 4:59 pm
  #133  
 
Join Date: Oct 2005
Location: UK
Programs: BA GfL & GGL, MB Titanium, IHG Platinum, Hilton Diamond
Posts: 2,299
Originally Posted by davidw70
Im getting it on some searches and have done for some time. Other searches work fine. Where it is erroring, it seems to work if I type in the exact hotel as opposed to the area.
I just tried searching by specific hotel which worked for me too but its not a great workaround.
MaxFlyer is offline  
Old Jan 21, 2021, 1:12 am
  #134  
 
Join Date: Jan 2020
Location: San Francisco Bay Area
Programs: United 1K, Marriott Ambassador, Hilton Diamond
Posts: 493
Originally Posted by MaxFlyer
Anyone experiencing issues in searching for hotels in New York via the app?
The app brings back an error message saying that this feature is temporarily unavailable, however, searching on the website works fine for any date.
This has been happening for a few weeks now.
I've raised the issue via the app feedback feature.
I am having the same issue on the latest Android version of the app.
nexus7556 is offline  
Old Jan 21, 2021, 2:07 am
  #135  
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 689
Originally Posted by MaxFlyer
Anyone experiencing issues in searching for hotels in New York via the app?
The app brings back an error message saying that this feature is temporarily unavailable, however, searching on the website works fine for any date.
This has been happening for a few weeks now.
I've raised the issue via the app feedback feature.
Yes I get the same error for NYC. Works well for other locations
aussiechris is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.