Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Information Desk
Reload this Page >

Can I catch my connection in 20 mins ?

Can I catch my connection in 20 mins ?

Old Jul 18, 16, 5:21 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
Can I catch my connection in 20 mins ?

It's 715?pm now and my Windsor-Toronto connection just landed due to ACs delay. My next connection is AC operated by Jet at 735 pm departure time. What can I do? I'm just getting out of the plane. Any suggestions?
nevillek is offline  
Old Jul 18, 16, 5:36 pm
  #2  
 
Join Date: Dec 2009
Location: New York, NY
Programs: AA Gold. UA Silver, Marriott Gold, Hilton Diamond, Hyatt (Lifetime Diamond downgraded to Explorist)
Posts: 6,658
Run, too many variables. Same ticket? Different tickets? Coming from?
Yoshi212 is offline  
Old Jul 18, 16, 5:38 pm
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
Same ticket, I ran and got to the gate at 735 but the Jet official told me the doors were closed already and wasn't easy to open again, so going back to AC now .
nevillek is offline  
Old Jul 18, 16, 5:50 pm
  #4  
 
Join Date: Dec 2009
Location: New York, NY
Programs: AA Gold. UA Silver, Marriott Gold, Hilton Diamond, Hyatt (Lifetime Diamond downgraded to Explorist)
Posts: 6,658
Since AC caused your delay that is who you should deal with. Good luck.
Yoshi212 is offline  
Old Jul 18, 16, 5:56 pm
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
Originally Posted by Yoshi212 View Post
Since AC caused your delay that is who you should deal with. Good luck.
Have to go all the way back to YYZ terminal 1 to get to those scoundrels.
nevillek is offline  
Old Jul 18, 16, 10:13 pm
  #6  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2002
Location: Berlin, Germany; Toronto, Canada; and SW Florida, USA
Programs: UA 1K, BA Gold, Hyatt Globalist, and assorted others
Posts: 25,354
No big deal, this happens all the time. I'm sure you'll get put on the next flight to wherever you're going.
LondonElite is online now  
Old Jul 18, 16, 10:16 pm
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
They put me on another flight 2 hours later and now even that's delayed, so I'll miss my connection from LHR to BOM too. FFS.
nevillek is offline  
Old Jul 18, 16, 11:09 pm
  #8  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2002
Location: Berlin, Germany; Toronto, Canada; and SW Florida, USA
Programs: UA 1K, BA Gold, Hyatt Globalist, and assorted others
Posts: 25,354
That will be a pain since you'll then probably have to overnight at LHR. You don't include many details, but I'd press them for direct alternates as soon as you land.
LondonElite is online now  
Old Jul 19, 16, 12:42 am
  #9  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2008
Location: Netherlands
Programs: Platinum: KL Gold: A3 Silver: AZ, BA
Posts: 24,645
Next time, if your ticket involves several connections, it's best to look at all the options presented in the search engine when you are buying your ticket and to choose ones that have a little more slack in them so that delays will be less likely to "break" the itinerary.

Good luck!
irishguy28 is online now  
Old Jul 19, 16, 6:37 am
  #10  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
Reached LHR an hour before AI's departure to BOM but AC already rebooked me for a Jet flight 9 hours later. Got two $10 meal vouchers from AC for compensation. FML.
nevillek is offline  
Old Jul 19, 16, 8:25 am
  #11  
 
Join Date: Dec 2009
Location: New York, NY
Programs: AA Gold. UA Silver, Marriott Gold, Hilton Diamond, Hyatt (Lifetime Diamond downgraded to Explorist)
Posts: 6,658
9 hours near LHR you could/should go out for a few. http://velvetescape.com/things-to-do...ndon-heathrow/
Yoshi212 is offline  
Old Jul 19, 16, 8:50 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
I don't have a UK visa. I got a room at the Plaza Premium Lounge for 6 hours for 100 GBP.
nevillek is offline  
Old Jul 19, 16, 10:17 am
  #13  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2002
Location: Berlin, Germany; Toronto, Canada; and SW Florida, USA
Programs: UA 1K, BA Gold, Hyatt Globalist, and assorted others
Posts: 25,354
PPL is actually pretty ok. Not a hotel room, but it works. What passport do you have, and are you sure you need a UK visa?
LondonElite is online now  
Old Jul 19, 16, 10:26 am
  #14  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 118
Indian passport.
nevillek is offline  
Old Jul 19, 16, 10:31 am
  #15  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2002
Location: Berlin, Germany; Toronto, Canada; and SW Florida, USA
Programs: UA 1K, BA Gold, Hyatt Globalist, and assorted others
Posts: 25,354
Are you talking about the PPL past arrivals or the one on the lower level of departures? I didn't realise the latter had full-on sleeping facilities.
LondonElite is online now  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: