Terminal 1

Old Oct 3, 18, 6:26 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: TLV
Programs: UA Gold, Avis Chairman, Starwood Gold, Hilton Gold, GA Pilot
Posts: 3,174
Terminal 1

Question for the group: Does Easyjet fly directly from TLV T1 now instead of busing to T3? Flying TLV to GVA in a few weeks with hand luggage only. Historically I have just gone to the HBO check in at T3 but I heard they may have changed things. Also does anyone know if there's a priority pass lounge at T1?
NYTA is offline  
Old Oct 3, 18, 7:13 am
  #2  
 
Join Date: Mar 2016
Location: CPT,AMS
Posts: 3,508
Yes, departures are directly from T1, and no PP (or any) lounge at T1
Ditto is offline  
Old Oct 3, 18, 7:14 am
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: TLV
Programs: UA Gold, Avis Chairman, Starwood Gold, Hilton Gold, GA Pilot
Posts: 3,174
Originally Posted by Ditto View Post
Yes, departures are directly from T1, and no PP (or any) lounge at T1
Bummer. Is there a hand baggage only checkin at T1?
NYTA is offline  
Old Oct 3, 18, 7:43 am
  #4  
 
Join Date: Nov 2009
Programs: LY-PL, A3-*G
Posts: 1,428
Originally Posted by NYTA View Post
Bummer. Is there a hand baggage only checkin at T1?
HBO primary security line. It can also be long
Houminer is offline  
Old Oct 3, 18, 10:19 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: TLV
Programs: UA Gold, Avis Chairman, Starwood Gold, Hilton Gold, GA Pilot
Posts: 3,174
Originally Posted by Houminer View Post
HBO primary security line. It can also be long
The whole T1/long line thing is a significant deterrent for me to fly with them in the future.
NYTA is offline  
Old Oct 3, 18, 10:53 am
  #6  
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 65
I am only familiar with T3. Haven't used T1 for many years.

We have a flight in March at 8 am on a Friday from T1. UP flight, tickets with max flexibility, including priority line for security and luggage check (outbound only). No in-depth interview.

According to the article linked in another thread, T1 may be turned into a construction site next year.

Based on all of the above, and assuming the priority line is actually available as advertised, how long before the flight should we arrive? Should it take more, or less time than T3? Thanks!
FlyerTLV is offline  
Old Oct 4, 18, 8:15 am
  #7  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: May 2005
Location: TLV/LHR
Programs: BA GGL, IHG Spire Amb, HH Diamond, Avis PC, Hertz PC
Posts: 12,682
Originally Posted by NYTA View Post
Does Easyjet fly directly from TLV T1 now instead of busing to T3?
Not just easyjet. I believe none of the flights get bussed to T3 anymore.
clubman is online now  
Old Oct 4, 18, 2:16 pm
  #8  
 
Join Date: Sep 2011
Programs: IHG Platinum Ambassador, Marriott Gold, HHonors Diamond, Orbitz Platinum
Posts: 714
I try to avoid T1 at all costs if parking at the airport. It adds a significant amount of time to either your journey home or arrival at the airport due to all landings at T3. I'd even prefer a short connection on the outbound if it means T3 instead of T1.
moe8555 is online now  
Old Oct 14, 18, 2:59 am
  #9  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: TLV
Programs: UA Gold, Avis Chairman, Starwood Gold, Hilton Gold, GA Pilot
Posts: 3,174
OMG the T1 security after the paasport check is a disaster
NYTA is offline  
Old Oct 14, 18, 9:11 am
  #10  
 
Join Date: Nov 2009
Programs: LY-PL, A3-*G
Posts: 1,428
T1 is a disaster
BATLV likes this.
Houminer is offline  
Old Oct 14, 18, 11:44 pm
  #11  
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 65
If the UP brand has been removed and the former UP flights are now operated by El Al, how come our flight in late March 2019 will still leave from T1 instead of T3? Could this change between now and our travel day?
FlyerTLV is offline  
Old Oct 15, 18, 3:01 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: TLV
Programs: UA Gold, Avis Chairman, Starwood Gold, Hilton Gold, GA Pilot
Posts: 3,174
Originally Posted by FlyerTLV View Post
If the UP brand has been removed and the former UP flights are now operated by El Al, how come our flight in late March 2019 will still leave from T1 instead of T3? Could this change between now and our travel day?
Its ELAL so anything can change. Only airline I have ever seen that tried to move forward a departure time the day before a flight
NYTA is offline  
Old Oct 18, 18, 5:19 am
  #13  
 
Join Date: Nov 2009
Programs: LY-PL, A3-*G
Posts: 1,428
Has anyone been to T1 flying LY since the cancellation of UP?
Houminer is offline  
Old Oct 18, 18, 6:18 am
  #14  
 
Join Date: Nov 2016
Location: Gateshead
Programs: BA Gold, ELAL Top Platinum, Lufthansa and Virgin(why?)
Posts: 715
Originally Posted by Houminer View Post
Has anyone been to T1 flying LY since the cancellation of UP?
Don't all LY flights go from T3?
tedcruz is offline  
Old Oct 18, 18, 7:37 am
  #15  
 
Join Date: Nov 2009
Programs: LY-PL, A3-*G
Posts: 1,428
Originally Posted by tedcruz View Post
Don't all LY flights go from T3?
No. the flights to former UP destinations leave from T1
Houminer is offline  

Thread Tools
Search this Thread