Go Back   FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > United Airlines | MileagePlus > United Mileage Plus (Pre-Merger) [closed to posting]
Sign in using an external account

 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 3, 11, 11:01 am   #1
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 20
How do I use my United Mileage Plus number on US Airways?

I've never done this before. Do I just input the Mileage plus number instead of a Dividend Miles number? Also, if I originally booked it with a Dividend Miles number, how can I change it to my mileage plus number? My flight is on Tuesday and I booked it before I settled on Mileage plus as my preferred airline for the year.
ChiFlyGuy is offline  
Old Jul 3, 11, 11:12 am   #2
 
Join Date: Dec 2009
Location: HaMerkaz/Exit 145
Programs: UA, LY, BA, AA
Posts: 9,647
Welcome to FT!!

Online, just put your MP number where you put your Dividend number. If you're having problems by doing it in your online booking, call US. Shouldn't be a problem, even if you already put the number in. (Might be difficult if you've already flown a segment of the booking)
joshwex90 is online now  
Old Jul 3, 11, 11:13 am   #3
 
Join Date: Feb 2010
Location: LAX
Programs: UA-1K, Hertz-Gold, Marriott-Gold, PC-Platinum, SPG
Posts: 2,511
Quote:
Originally Posted by ChiFlyGuy View Post
I've never done this before. Do I just input the Mileage plus number instead of a Dividend Miles number? Also, if I originally booked it with a Dividend Miles number, how can I change it to my mileage plus number? My flight is on Tuesday and I booked it before I settled on Mileage plus as my preferred airline for the year.
One way to do is to pickup the phone and call US Airway and tell them that you want to update/change your frequent flyer number.
lax2010 is offline  
Old Jul 3, 11, 11:18 am   #4
 
Join Date: May 2006
Location: BGR; Lower Earth Orbit
Programs: UA Bronze, DL Silver, Avis First President's Club, Owner's Circle - Green Bay Packers
Posts: 5,377
I always have to call. The website doesn't like me very much and kicks out my number.

US Airways: 800-428-4322
I always speak to a res agent to modify an exisiting one. I'm sure that there are other ways, they just seem to be the fastest, and usually the most compitent.
__________________
I can haz upgrade my *A miles/segments? United. Hello?
WIRunner is offline  
Old Jul 3, 11, 11:35 am   #5
 
Join Date: Feb 2003
Location: DCA
Programs: SPG Gold, UA Epsilon-Minus Semi-Moron, Hyatt Plat, Priority Club Plat
Posts: 3,991
Quote:
Originally Posted by lax2010 View Post
One way to do is to pickup the phone and call US Airway and tell them that you want to update/change your frequent flyer number.
That, or put your MP number in using one of the airport kiosks. The trick there is to append "-UA", e.g., "00122522018-UA" (no spaces).
__________________
Baffled by Hilton's award options? Read my multi-part FAQ.
beltway is offline  
Old Feb 6, 12, 6:41 am   #6
 
Join Date: Jan 2009
Location: CHS
Programs: UA 1K, Marriott Rewards - Plat
Posts: 3,813
I just called US to add my MP# and now the lead 0 is missing from the number online. Do I need to call again to have them add it back in or does it fall off because it's a lead 0?
njcommodore is offline  
Old Feb 6, 12, 6:47 am   #7
 
Join Date: Dec 2011
Location: BOS, BWI, DCA, IAD
Programs: American, Delta, JetBlue, United, USAir
Posts: 1,499
I have had USAir flights credited to Mileage Plus several times. My MP number begins with 3 zeros, and these digits have always appeared on the reservation. I would call again, or at least speak about it with the agent at the airport when you check in.
JPG3392 is online now  
Old Feb 7, 12, 1:43 am   #8
uwr
 
Join Date: Sep 2011
Location: SEA
Programs: AS MVPG 75K, UA 1K
Posts: 825
Quote:
Originally Posted by JPG3392 View Post
I have had USAir flights credited to Mileage Plus several times. My MP number begins with 3 zeros, and these digits have always appeared on the reservation. I would call again, or at least speak about it with the agent at the airport when you check in.
My number always has the two leading 0s.
Much better to call in advance if you can't do it online.
If you forget to make the change at the airport, it is a hassle to request credit after the fact.
uwr is offline  
Old Mar 12, 12, 6:28 pm   #9
 
Join Date: Jun 2010
Location: ROC/MSP/LAX/HKG/SIN
Programs: AA 1MM EXP EMD, UA 1K *G, DL PM, VS S, Marriott PLT/ICH AMB PLT/SPG+HH GLD/AMex PLT/Hertz PC
Posts: 1,822
Have any of you obtained the upgrades already in US before you changed the FFP to UA?
__________________
2014 UA: 196849 PQM 73/83 CPU/RPU/GPU(88%) | AA: 93075 EQM 22/23 EAU/eVIP(96%) US 1/7 EAU(14%)| DL: 119512 MQM 26/36 UPG(72%)
Paulakers2010 is offline  
Old Mar 12, 12, 7:52 pm   #10
 
Join Date: Jun 2007
Location: RIC
Programs: UA PP, US 1MM SP, SPG Plat, HH Gold, MR Gold
Posts: 1,625
Quote:
Originally Posted by Paulakers2010 View Post
Have any of you obtained the upgrades already in US before you changed the FFP to UA?
The only time I got an upgrade on US (with my SP status), I kept my US number. I change US to UA number at the gate when I don't get upgraded.
CIT85 is offline  
 
 
 

Bookmarks


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 3:15 pm.