FlyerTalk Forums - View Single Post - KLM to charge check-in luggage for European flights
Old Feb 13, 2013, 3:17 am
  #19  
KLflyerRalph
 
Join Date: May 2010
Programs: Delta Silver, HH Gold, Accor Gold, IHG Platinum
Posts: 5,342
Originally Posted by Luchtvaartnieuws.nl
AMSTELVEEN - KLM gaat vanaf april een toeslag vragen voor het inchecken van koffers. Dit heeft de maatschappij woensdag tegenover Luchtvaartnieuws.nl bevestigd. Wie bij het inchecken op internet bagage opgeeft betaalt vijftien euro per koffer en als de bagage pas op Schiphol wordt opgegeven is het tarief dertig euro. Het zou alleen gaan om passagiers in economy class.

KLM is de eerste grote luchtvaartmaatschappij in Europa die de toeslag invoert. Bij enkele Amerikaanse airlines bestaat de heffing al langere tijd, terwijl ook Europese prijsvechters als Ryanair en easyJet passagiers laten betalen voor ruimbagage. KLM-dochter Transavia hanteert sinds 2011 een systeem met toeslagen voor koffers.

KLM gaat verder strenger toezien op gewicht en afmetingen van de handbagage om te voorkomen dat passagiers te veel meenemen naar hun zitplaats. Passagiers hebben straks één mogelijkheid om onder de toeslagen uit te komen: lid worden van het frequent flyer programma Flying Blue van KLM en Air France - dit lidmaatschap is gratis.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen maken de bagageregels strenger. Malaysian Airlines doet precies het omgekeerde: vanaf donderdag, 14 februari, mogen passagiers in economy class gratis dertig kilo bagage meenemen, in plaats van twintig kilo nu.

KLM zal woensdag rond het middaguur op een persconferentie nadere details bekend maken. Luchtvaartnieuws.nl houdt u hiervan op de hoogte.
The article mentions that being a member of Flying Blue would result in NOT paying the bag fees. No mention of Elite membership.
Must suck for the people who want to use another Skyteam program.
But I'll wait and see until this is confirmed.
KLflyerRalph is offline