Pay for wifi to watch movies?!?

Old Feb 15, 19, 2:39 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Sep 2001
Location: Juneau, Ft Lauderdale, Whitehorse, and mostly 2A or 3C. Never, EVER 4 though.
Programs: AS MVPG + BR, DL GM, Hertz Pres Circle, Natl Emerald Exec, HHonors Diamond, Marriott Silver
Posts: 3,491
Pay for wifi to watch movies?!?

Man how times have changed. Didn't realize how evil United has become.

On YVR-Den and planned on watching a movie, made sure I had the latest app, and when I select a movie it puts me on the app page to buy wifi... OUCH!
FWIW I'm an IT professional & know how all this works. I've restarted 4x, cleared cache, etc...
UAPremierExec is offline  
Old Feb 15, 19, 3:13 pm
  #2  
 
Join Date: Mar 2009
Location: DEN / CGK
Programs: UA 1K, AS MVPG 75K, Marriott Gold, Hertz PC
Posts: 1,532
This doesnít sound right. I wasnít aware you could even buy WiFi through the app. Doesnít that portal only exist thru Unitedwifi.com?

Did the app launch the external browser?
pushmyredbutton is offline  
Old Feb 15, 19, 3:19 pm
  #3  
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Francisco/Sydney
Programs: UA 1K/MM, TK Elite, DL Gold, Hilton Diamond, Marriott Platinum, IHG Gold, Hertz PC, Avis First
Posts: 7,123
What did the flight attendants say when you asked them about it?
docbert is offline  
Old Feb 15, 19, 3:56 pm
  #4  
 
Join Date: Dec 2009
Location: Montrose, CO
Programs: United Gold MM, Marriott LTPP
Posts: 523
Were you on UX? I find the GoGo internet or whatever it is that they use is a real struggle for my iPad to connect to and get just the movies on demand.
AirMiles2001 is offline  
Old Feb 15, 19, 4:03 pm
  #5  
 
Join Date: May 2012
Programs: UA
Posts: 884
Originally Posted by UAPremierExec View Post
Man how times have changed. Didn't realize how evil United has become.

On YVR-Den and planned on watching a movie, made sure I had the latest app, and when I select a movie it puts me on the app page to buy wifi... OUCH!
FWIW I'm an IT professional & know how all this works. I've restarted 4x, cleared cache, etc...
That happened to me, its just a small glitch as your device thinks that since there is no internet (sending and receiving data) you need to "login to the portal". If you close out that page and go back to Movies and Entertainment it should bring you into the Movie and Entertainment that's available on your flight.
thejaredhuang is offline  
Old Feb 15, 19, 4:08 pm
  #6  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2013
Location: SFO
Programs: AA EXP; AS 75K; UA 1K 1MM; Marriott Ambassador; Hilton Diamond (Aspire); Hyatt Explorist
Posts: 44,292
Just to be clear, UA does not charge for personal device entertainment (PDE).
LarryJ and ContinentalFan like this.
Kacee is offline  
Old Feb 15, 19, 4:58 pm
  #7  
 
Join Date: Apr 2012
Location: SFO
Programs: AS MVP Gold 75K, UA Gold, Marriott LTT, Avis President's Club
Posts: 1,421
I bought wifi today and couldn't even refresh my Gmail app. Imagine streaming a movie.
JHake10 is offline  
Old Feb 15, 19, 5:01 pm
  #8  
Moderator: United Airlines; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.85MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Gold
Posts: 51,187
Originally Posted by JHake10 View Post
I bought wifi today and couldn't even refresh my Gmail app. Imagine streaming a movie.
PDE content streams from the plane's server and not via a connection to the ground (which is needed for gmail). The two are mostly inrelated unless the plane's server is down. Very common for PDE to be working but no internet.
BThumme likes this.
WineCountryUA is offline  
Old Feb 15, 19, 5:37 pm
  #9  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2005
Location: BOS/EAP
Programs: UA 1K, MR LTT, HH Gold, Amex Plat
Posts: 25,428
sounds like this was a malfunctioning device the OP had rather than an issue with UA policies. Sometimes happens ... but not UA's fault
cfischer is online now  
Old Feb 15, 19, 6:01 pm
  #10  
tht
 
Join Date: Mar 2004
Location: NYC, BLR, LHR, SIN and a few others
Programs: UA 1K 1.01 MM
Posts: 1,222
Originally Posted by UAPremierExec View Post
FWIW I'm an IT professional & know how all this works. I've restarted 4x, cleared cache, etc...
I have had issues before another one to check is that you donít have a VPN trying to auto connect.
tht is offline  
Old Feb 15, 19, 6:28 pm
  #11  
Original Poster
 
Join Date: Sep 2001
Location: Juneau, Ft Lauderdale, Whitehorse, and mostly 2A or 3C. Never, EVER 4 though.
Programs: AS MVPG + BR, DL GM, Hertz Pres Circle, Natl Emerald Exec, HHonors Diamond, Marriott Silver
Posts: 3,491
Lady across aisle had same problem.

On my tablet, I'd click on "entertaintment", would tell me to click on a link to a website to "preview what's available on your flight". Website comes up, with HUGE selection of movies, click on movie, warning about the app is there, click to "watch". Then get a black screen about the app, and to click "here" to open it up in the app, or i need to purchase wifi to download the UA app (which, I triple checked was current before pushback). Then when it opens the app, its the page for wifi payments. Can't get around that.

Then click back on entertainment, rinse, spin, repeat.

so I bought the 30 minute package for $9 -- still wouldn't load the movies.

I rebooted my Samsung Tab A three times. I cleared the cache three times. Did a HARD reboot. Still nothing. VPN off.

lady across aisle also couldn't watch movies. Said it was like this on her flight from San Fran to Vancouver earlier.
UAPremierExec is offline  
Old Feb 15, 19, 6:39 pm
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Sep 2001
Location: Juneau, Ft Lauderdale, Whitehorse, and mostly 2A or 3C. Never, EVER 4 though.
Programs: AS MVPG + BR, DL GM, Hertz Pres Circle, Natl Emerald Exec, HHonors Diamond, Marriott Silver
Posts: 3,491





UAPremierExec is offline  
Old Feb 15, 19, 7:05 pm
  #13  
 
Join Date: Feb 2012
Location: The place where it gets so hot in the summer some planes can't take off.
Programs: Marriott LT Titanium, WoH Globalist, National EE, United Platinum
Posts: 1,162
The PDE system wasn't working correctly then... this is the page you get when it's offline. You don't need to pay for wifi to access movies. Sometimes the system breaks though.
UAPremierExec likes this.
bigshooter is offline  
Old Feb 15, 19, 7:26 pm
  #14  
 
Join Date: Jan 2016
Programs: UA 1K; *G, AA Plat
Posts: 1,692
Originally Posted by UAPremierExec View Post
Lady across aisle had same problem.

On my tablet, I'd click on "entertaintment", would tell me to click on a link to a website to "preview what's available on your flight". Website comes up, with HUGE selection of movies, click on movie, warning about the app is there, click to "watch". Then get a black screen about the app, and to click "here" to open it up in the app, or i need to purchase wifi to download the UA app (which, I triple checked was current before pushback). Then when it opens the app, its the page for wifi payments. Can't get around that.

Then click back on entertainment, rinse, spin, repeat.

so I bought the 30 minute package for $9 -- still wouldn't load the movies.

I rebooted my Samsung Tab A three times. I cleared the cache three times. Did a HARD reboot. Still nothing. VPN off.

lady across aisle also couldn't watch movies. Said it was like this on her flight from San Fran to Vancouver earlier.
So it didnít work when you didnít buy WiFi.
And you paid for WiFi and it still didnít work.

Shouldnít this kind of give you the hint that itís not the WiFi being bought / not bought thatís the issue?

FYI read the other forum; United broke IFE for computers / tablets. Many have expressed that theyíve experienced issues starting late 2018.
coolbeans202 and AirMiles2001 like this.
laxmillenial is offline  
Old Feb 15, 19, 11:28 pm
  #15  
 
Join Date: Dec 2002
Location: SAN
Programs: UA-1K, HH-Gold, MR/SPG - Gold, HY-Explorist
Posts: 201
I ran into this problem once. This means that the app isn't registering that you were on the flight. I seem to recall that I solved it by making sure that the DNS servers were allowed to be automatically set instead of the DNS server I had inputted to see if it would improve speed (it didn't). Of course this was a while ago, so I may be totally off base
asquare is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: