Problem applying RPU for another person?

Old Nov 9, 18, 3:28 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2004
Location: ORD-SXM-VNO
Programs: UA 1K, HHonors Diamond, IHG Spire, Marriott Platinum, Radisson Gold
Posts: 132
Problem applying RPU for another person?

I used to be able to upgrade my family/friends trips by using a RPU on united.com, however can't see the option anymore online
Can we still do it or is it just for personal trips now?
swaigiux is offline  
Old Nov 9, 18, 3:47 pm
  #2  
 
Join Date: Dec 2014
Location: Haze gray and underway
Programs: UA 1K MM, HH Diamond, Marriott 'clink clink' Titanium
Posts: 1,432
Originally Posted by swaigiux View Post
I used to be able to upgrade my family/friends trips by using a RPU on united.com, however can't see the option anymore online
Can we still do it or is it just for personal trips now?
I just did this last night.
All you need their last name and record locator / confirmation number thatís all.
Dublin_rfk is offline  
Old Nov 9, 18, 3:54 pm
  #3  
 
Join Date: Jun 2011
Location: NorCal
Programs: MP Ag, former 1K
Posts: 479
Does this process not work any more?

1. You're logged in as yourself.

2. Find the reservation using the last name and record locator as Dublik_rfk mentioned.

3. Save reservation to your account to track the upgrade status.

4. Upgrade button should be available when you look at their reservation....
davewang202 is offline  
Old Nov 9, 18, 3:54 pm
  #4  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2004
Location: ORD-SXM-VNO
Programs: UA 1K, HHonors Diamond, IHG Spire, Marriott Platinum, Radisson Gold
Posts: 132
Angry

Originally Posted by Dublin_rfk View Post

I just did this last night.
All you need their last name and record locator / confirmation number thatís all.
That's what I used to do all the time, but now when I pull up their reservation the option is just not there anymore
I wonder what I'm doing wrong
swaigiux is offline  
Old Nov 9, 18, 4:01 pm
  #5  
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 6,445
Originally Posted by swaigiux View Post
That's what I used to do all the time, but now when I pull up their reservation the option is just not there anymore
I wonder what I'm doing wrong
Possibly related:
Changes and Problems with Online Upgrade Process

It has not happened to me but sounds similar to your situation.

In any case, if you call it should be fine.
Dublin_rfk likes this.
fumje is offline  
Old Nov 9, 18, 4:07 pm
  #6  
 
Join Date: May 2012
Location: ORF, RIC
Programs: UA LT 1K, 3 MM; Marriott Platinum; IHG Platinum
Posts: 3,945
Possibly Basic Economy fare, which is not upgradable.
Kmxu is offline  
Old Nov 9, 18, 4:20 pm
  #7  
 
Join Date: Dec 2014
Location: Haze gray and underway
Programs: UA 1K MM, HH Diamond, Marriott 'clink clink' Titanium
Posts: 1,432
Originally Posted by Kmxu View Post
Possibly Basic Economy fare, which is not upgradable.
Friends donít let friends fly basic economy.
Phil Level likes this.
Dublin_rfk is offline  
Old Nov 9, 18, 5:38 pm
  #8  
Moderator: United Airlines; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.85MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Gold
Posts: 53,623
Originally Posted by Kmxu View Post
Possibly Basic Economy fare, which is not upgradable.
or the date of the flight is after the expiration of the RPU?

Try calling if the flight/ticket is RPU eligible and before Jan 31, 2019
WineCountryUA is offline  
Old Nov 10, 18, 2:33 am
  #9  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2005
Location: BOS/EAP
Programs: UA 1K, MR LTT, HH Dia, Amex Plat
Posts: 26,104
Originally Posted by fumje View Post
Possibly related:
Changes and Problems with Online Upgrade Process

It has not happened to me but sounds similar to your situation.

In any case, if you call it should be fine.
I have had the same problem with a GPU. Called in and they applied it. Just the usual broken united.com
cfischer is offline  
Old Nov 10, 18, 2:41 am
  #10  
 
Join Date: Jan 2017
Location: SFO
Programs: United 1MM GS, Marriott Platinum Elite, Hilton Diamond, Hertz President's Circle
Posts: 281
I just used 4 RPUs to upgrade a friend and her family PVR-SFO for Thanksgiving. Not sure if it cleared into PN or PZ. Seamless online as usual.
SFOdelayed is offline  
Old Nov 10, 18, 5:42 am
  #11  
 
Join Date: Nov 2012
Programs: BA Bronze, United 1K, HH Gold, SPG Platinum, Marriott Platinum
Posts: 3,474
Originally Posted by SFOdelayed View Post
I just used 4 RPUs to upgrade a friend and her family PVR-SFO for Thanksgiving. Not sure if it cleared into PN or PZ. Seamless online as usual.
You should be able to see it as when my wife gave me her RPUs my reservation appeared in her account until I took that trip. Or was that something that was not supposed to happen?
StuckinITH is offline  
Old Nov 10, 18, 10:04 am
  #12  
 
Join Date: Jan 2017
Location: SFO
Programs: United 1MM GS, Marriott Platinum Elite, Hilton Diamond, Hertz President's Circle
Posts: 281
Originally Posted by StuckinITH View Post
You should be able to see it as when my wife gave me her RPUs my reservation appeared in her account until I took that trip. Or was that something that was not supposed to happen?
Oh, Iím sure I can see it if I looked up the reservation. I just mean I didnít look for it in case someone is wondering if thereís a difference in the experience because of PN vs PZ.
SFOdelayed is offline  
Old Nov 10, 18, 10:34 am
  #13  
 
Join Date: Mar 2014
Location: JAX
Programs: UA 1K, Hilton Gold, Marriott Gold
Posts: 6,748
Are they flying an aircraft that has FC?
TomMM is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: