Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > United Airlines | MileagePlus
Reload this Page >

UA homepage doesn't show RPU/GPU balance any longer? {missing for some,OK for others)

UA homepage doesn't show RPU/GPU balance any longer? {missing for some,OK for others)

Old Mar 27, 18, 12:08 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: May 2001
Posts: 9,033
UA homepage doesn't show RPU/GPU balance any longer? {missing for some,OK for others)

Seems something is wrong? On the main page, the GPUs/RPUs are not showing and clicking on View Account brought me to https://mobile.united.com/Account/Lo...OS=US&Mobile=1

Firefox.
username is offline  
Old Mar 27, 18, 9:30 am
  #2  
 
Join Date: Oct 2003
Location: Floating around
Programs: UA 1K (1MM), DL Silver (1MM), Marriott LT Titanium
Posts: 8,355
UA homepage doesn't show RPU/GPU balance any longer? {missing for some,OK for others)

Just logged in to United.com (the orange/yellow box on the home page) and my account info came up including PQM, PQD, etc. However, RPU and GPU balance is now missing from this screen and it's just an empty space where it used to be. You now must click on "View Account" to see your GPU/RPU balance.

This seems like a waste of time to even make code changes to remove information that was readily available to the user. What's the thought process behind hiding this info and having to make more clicks just to see it?

-RM
RobOnLI is offline  
Old Mar 27, 18, 9:46 am
  #3  
 
Join Date: Jan 2009
Location: LHR (sometimes CLE, SFO, BOS, LAX, SEA)
Programs: UA 1K
Posts: 5,808
It's possible that the microservice that provides RPU info to the front page widget & the mobile app is having latency issues or returning errors, and the web site is going ahead and rendering the partial info it does have rather than blocking / erroring on the RPU info.
mherdeg is offline  
Old Mar 27, 18, 9:48 am
  #4  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2013
Location: SFO
Programs: AA EXP; AS 75K; UA 1K 1MM; Marriott Ambassador; Hilton Diamond (Aspire); Hyatt Explorist
Posts: 43,548
Looks like UA is "enhancing" its website again.
Kacee is online now  
Old Mar 27, 18, 9:51 am
  #5  
 
Join Date: Jan 2016
Programs: UA 1K; *G, AA Plat
Posts: 1,687
Originally Posted by Kacee View Post
Looks like UA is "enhancing" its website again.
with enhancements that benefit the customers (us) of course, right?!

Similar to the new Polaris enhancements. If we don't see it visibly in the front page, then maybe we won't ask to use them?
laxmillenial is offline  
Old Mar 27, 18, 9:52 am
  #6  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2002
Location: In a little twisty maze of airline seats, all alike...
Programs: CO, NW & UA forum moderator emeritus
Posts: 28,532
Looks fine when I lg in. I've seen this before, though, when in one of the strange half-logged-in modes. Try logging out completely and logging in again.
Dublin_rfk likes this.
Xyzzy is online now  
Old Mar 27, 18, 9:53 am
  #7  
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cleveland, OH, USA
Programs: HHonors Diamond; United 1K (domestic). Hertz Presidents Circle
Posts: 1,971
I noticed it wasn't there for me this morning but it's been somewhat hit or miss offer the past few years (thankfully more hit than miss)--sometimes just logging out and back in is enough to do it [didn't check because the info wasn't relevant to me this morning]
lincolnjkc is offline  
Old Mar 27, 18, 9:53 am
  #8  
 
Join Date: Mar 2009
Location: DEN / CGK
Programs: UA 1K, AS MVPG 75K, Marriott Gold, Hertz PC
Posts: 1,507
Happening for me this morning. I've also noticed that the homepage display is rarely accurate if I've done any sort of RPU/GPU activity within a day. Must be pulling from a different (cached?) source.
pushmyredbutton is offline  
Old Mar 27, 18, 10:14 am
  #9  
 
Join Date: Dec 2011
Location: YYZ
Programs: UA1K, Marriott/SPG Platinum
Posts: 749
Noticed this last night, I even clicked into account activities to make sure my GPUs wewe not stolen, lol.
gokeeper is offline  
Old Mar 27, 18, 10:58 am
  #10  
 
Join Date: Dec 2016
Programs: Mileage Plus 1K \\ ConciergeKey
Posts: 291
My RPUs and GPUs are showing, try again now or clear your cache/cookies and retry.
Rumples is offline  
Old Mar 27, 18, 10:59 am
  #11  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2004
Location: GVA (Greater Vancouver Area)
Programs: DREAD Gold; UA 1.021MM; Bonvoy Au-197; PCC Elite+; CWC Au-197; CCC Elite*; WoH Dis
Posts: 49,577
No issue here for my wife's account.
mahasamatman is offline  
Old Mar 27, 18, 12:04 pm
  #12  
 
Join Date: Jan 2010
Location: PSP & ZQN
Programs: UA 1K (2MM), AA Exec Plat, BA Gold, MH Enrich Platinum
Posts: 1,655
Nothing there on my account. At least mileage and ytd is correct. My waitlisted RPU's are still showing. As Kacee stated, just a UA enhancement. Might be fixed in the next few weeks.
zebranz is offline  
Old Mar 27, 18, 12:53 pm
  #13  
 
Join Date: Mar 2010
Location: DAY
Programs: UA 1K 1MM; Marriott LT Plat Premier (+AMB); Amex MR; Chase UR; Hertz PC; Global Entry
Posts: 7,507
Info for mine are missing after a fresh log in.

Someone in United's Technology department is apparently getting paid by how many clicks a customer must endure to find info.
The stupidity of having to click "Details" on every flight option on the search results page worked so well, they are expanding the program site-wide.
Kacee and NoLaGent like this.
goodeats21 is offline  
Old Mar 27, 18, 10:08 pm
  #14  
 
Join Date: Dec 2015
Location: SoCal
Programs: UA 1K, *G, Marriott Plat
Posts: 935
Same thing happened to me... Thought it was a bit odd.
warrenw is offline  
Old Mar 27, 18, 10:55 pm
  #15  
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 35
Mine were gone for 2 days but displaying again today. I'm not sure if I'd rather not see them - so I don't know how many of them expire each year from not clearing!
Xerinax is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: