RPU on HKG-GUM

Old Aug 1, 17, 11:54 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2004
Programs: UA 1K (Million Miler). AA Gold (lifetime 1 Million). TK Elite Gold
Posts: 848
RPU on HKG-GUM

I have previously used an RPU on HKG-GUM route. Now, 1K states not allowed, although CPU availability is listed on itinerary. Has this routing been remived from regional availability?
cagcag is online now  
Old Aug 2, 17, 12:28 am
  #2  
Moderator: United Airlines; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.85MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Plat
Posts: 59,958
Have your tried online to apply RPU?
WineCountryUA is offline  
Old Aug 2, 17, 12:33 am
  #3  
 
Join Date: May 2016
Location: EWR
Programs: UA 1K
Posts: 15
I haven't been able to RPU on that route for over a year (nor on GUM-HNL). UA changed its rules. However, on HKG-GUM, there's still CPU, which doesn't make sense, since that's truly an int'l flight!
Dr.Ells is offline  
Old Aug 2, 17, 12:53 am
  #4  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles
Programs: UA Plat 2MM. DL Plat, AS MVP
Posts: 12,529
Originally Posted by Dr.Ells View Post
I haven't been able to RPU on that route for over a year (nor on GUM-HNL). UA changed its rules. However, on HKG-GUM, there's still CPU, which doesn't make sense, since that's truly an int'l flight!
Most regional international flights allow CPU. Think of all the us-Canada/Mexico flights.
zrs70 is offline  
Old Aug 2, 17, 12:55 am
  #5  
Moderator: United Airlines; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.85MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Plat
Posts: 59,958
Originally Posted by zrs70 View Post
Most regional international flights allow CPU. Think of all the us-Canada/Mexico flights.
But the issue here is "all" other CPU flights are RPU-eligible.

MileagePlus upgrade regions

Similar issues with http://www.flyertalk.com/forum/unite...ger-works.html (which has some discussion on HKG-GUM)
WineCountryUA is offline  
Old Aug 2, 17, 1:32 am
  #6  
 
Join Date: Dec 2006
Location: NRT / HND
Programs: AA EXP, NH Plat, Former UA 1K
Posts: 4,737
Interesting if there is a change. I've used an RPU between TYO-GUM as recently as September 2016. The chart WineCountryUA pointed out seems to indicate that both TYO and HKG to GUM "should" be RPU'able. They've always counted as Oceania flights before.
dvs7310 is offline  
Old Aug 2, 17, 1:36 am
  #7  
Moderator: United Airlines; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.85MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Plat
Posts: 59,958
Originally Posted by dvs7310 View Post
.... I've used an RPU between TYO-GUM as recently as September 2016. ....
A quick check shows NRT-GUM presently will work with a RPU at booking.

Could not find a R>0 case for HKG-GUM to check if RPU would work at booking.
WineCountryUA is offline  
Old Aug 2, 17, 3:51 am
  #8  
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 8,629
Very easy to get the CPU on this routing. Don't sweat it.
travelinmanS is offline  
Old Aug 2, 17, 4:05 am
  #9  
 
Join Date: Mar 2016
Location: Houston/DC
Programs: UA 1K, 1MM
Posts: 562
I just applied a RPU to MNL-GUM & GUM-NRT & they worked. Maybe they changed their rules for Mainland China.
FlyngSvyr is offline  
Old Aug 2, 17, 8:47 am
  #10  
 
Join Date: Mar 2009
Location: DEN / CGK
Programs: UA 1K, AS MVPG 75K, Marriott Gold, Hertz PC
Posts: 1,628
That's interesting, if true. As of last week I was able to apply an RPU to a GUM-HKG segment without much issue. Hope it's just a bug...
pushmyredbutton is offline  
Old Aug 2, 17, 12:18 pm
  #11  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2009
Location: ZOA, SFO, HKG
Programs: UA 1K 0.9MM, Marriott Gold, HHonors Gold, Hertz PC, SBux Gold, TSA Pre✓
Posts: 13,805
Originally Posted by cagcag View Post
I have previously used an RPU on HKG-GUM route. Now, 1K states not allowed, although CPU availability is listed on itinerary. Has this routing been remived from regional availability?
Have you ever attempted to apply your RPU at the website?
garykung is offline  
Old Aug 2, 17, 3:25 pm
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2004
Programs: UA 1K (Million Miler). AA Gold (lifetime 1 Million). TK Elite Gold
Posts: 848
Originally Posted by garykung View Post
Have you ever attempted to apply your RPU at the website?
Yes, garykung. The original ticket needed to be changed manually because of an IRROP, hence the upgrade attempt was done manually. I pulled the RPU and had it deposited into my account, then online was successfully able to upgrade (request) on the HKG-GUM segment. All is well. Might I see once again see you on another GUM-HKG flight anytime soon?

Originally Posted by pushmyredbutton View Post
That's interesting, if true. As of last week I was able to apply an RPU to a GUM-HKG segment without much issue. Hope it's just a bug...
JUST A BUG. No changes to the policy. All is well.

Last edited by WineCountryUA; Aug 2, 17 at 4:29 pm Reason: merging consecutive posts by same member
cagcag is online now  
Old Aug 3, 17, 3:37 am
  #13  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2009
Location: ZOA, SFO, HKG
Programs: UA 1K 0.9MM, Marriott Gold, HHonors Gold, Hertz PC, SBux Gold, TSA Pre✓
Posts: 13,805
Originally Posted by cagcag View Post
Might I see once again see you on another GUM-HKG flight anytime soon?
Early next month.
garykung is offline  
Old Sep 29, 19, 2:34 am
  #14  
Marriott 5+ BadgeHyatt Contributor Badge
 
Join Date: Jan 2011
Location: HKG • Ex SFO, NYC
Programs: UA 1K, AA EXP; Marriott Amb; Hyatt Globalist; Shangri-la Diamond; IHG SpireAmb; Hilton D; Accor G
Posts: 3,308
Originally Posted by FlyngSvyr View Post
I just applied a RPU to MNL-GUM & GUM-NRT & they worked. Maybe they changed their rules for Mainland China.
Hong Kong is not in mainland China, nor is it even in the same region as China in the United regions chart.

Any updates on this route recently? Looking at booking it next week and have a few RPUs to blow. Seems like it should be an easy CPU too, right? Can't imagine there's too many 1Ks flying 737s from HKG to Guam.

Last edited by WineCountryUA; Sep 29, 19 at 12:37 pm Reason: merged consecutive posts by same member
helvetic is offline  
Old Sep 29, 19, 3:32 am
  #15  
 
Join Date: Mar 2002
Location: DAL
Posts: 3,202
HKG to GUM is a CPU route.
ual744777sta is offline  

Thread Tools
Search this Thread