Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > United Airlines | MileagePlus
Reload this Page >

Routing Advice BKK / Southeast Asia to/from USA for UA flyers

Old Feb 19, 2022, 11:47 am
FlyerTalk Forums Expert How-Tos and Guides
Last edit by: WineCountryUA
Print Wikipost

Routing Advice BKK / Southeast Asia to/from USA for UA flyers

Old Jan 4, 2019, 6:27 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2011
Programs: Alaska mvp G, AA Exec Plat, Marriott/SPG platinum, United Silver, Delta Silver, Hilton Diamond
Posts: 165
Routing Advice BKK / Southeast Asia to/from USA for UA flyers

Hey guys.. I am new to the upgrade game on United... Is there a way to tell if there is any flight that will clear immediately on the United site. I think the "R" status is for regional.. but it changed? what is the code for international..'

Also I have a 2 month window to travel april or may... I willing to leave from any domestic airport... What do you think my odds are of getting a Business class upgrade to Bangkok,??


advice would be great!
Laumeister likes this.
zerodegre is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:32 pm
  #2  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2004
Location: GVA (Greater Vancouver Area)
Programs: DREAD Gold; UA 1.035MM; Bonvoy Au-197; PCC Elite+; CCC Elite+; MSC C-12; CWC Au-197; WoH Dis
Posts: 52,112
Originally Posted by zerodegre
I think the "R" status is for regional.. but it changed? what is the code for international..'
"R" upgrade / fare class is missing! (replaced by PZ)
mahasamatman is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:37 pm
  #3  
Moderator: United Airlines
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.99MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Plat
Posts: 66,724
Originally Posted by zerodegre
..... What do you think my odds are of getting a Business class upgrade to Bangkok,??
UA does not fly to BKK, you would need to use a partner to get there on the final segment and only AHA/NH will honor UA GPUs (on very expensive fares) and it would require a separate GPU just for the NH segment and a separate for the UA segments. On UA you need PZ space (R is no longer used for upgrades)

https://www.flyertalk.com/forum/unit...ua-flyers.html

https://www.flyertalk.com/forum/unit...w-used-nh.html
WineCountryUA is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:38 pm
  #4  
 
Join Date: Mar 2012
Programs: Mileage Plus 1K; Marriott Platinum; Hilton Gold
Posts: 6,355
Originally Posted by zerodegre
Hey guys.. I am new to the upgrade game on United... Is there a way to tell if there is any flight that will clear immediately on the United site. I think the "R" status is for regional.. but it changed? what is the code for international..'

Also I have a 2 month window to travel april or may... I willing to leave from any domestic airport... What do you think my odds are of getting a Business class upgrade to Bangkok,??


advice would be great!
Since United doesn't fly to Bangkok, I'd say the odds are low, unless you fly with another carrier like LH or NH and try to use your GPU on their metal.
transportprof is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:50 pm
  #5  
 
Join Date: Dec 2006
Location: NRT / HND
Programs: AA EXP, NH Plat, Former UA 1K
Posts: 5,619
Problem with using GPUs on NH and LH is they are segment by segment, so you'd need 2 in each direction. Your best way if you want a single GPU in each direction would be UA to SIN then on to BKK from there in economy. Having said that, good luck finding PZ to SIN in advance. It's a tough one.
dvs7310 is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:50 pm
  #6  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2013
Location: PHX
Programs: AS 75K; UA 1MM; Hyatt Globalist; Marriott LTP; Hilton Diamond (Aspire)
Posts: 56,382
See this thread: https://www.flyertalk.com/forum/unit...ua-flyers.html

IMO, the best option is to route on a separate ticket via TPE, HKG, or SIN. But there are other options as well.

Originally Posted by dvs7310
Problem with using GPUs on NH and LH is they are segment by segment, so you'd need 2 in each direction.
I'd say that the problem with using GPUs on NH is they can only be used on extremely expensive fares. Might as well just buy business class at those prices.

Originally Posted by dvs7310
Your best way if you want a single GPU in each direction would be UA to SIN then on to BKK from there in economy.
You can't book the SIN connection on a single UA ticket (except perhaps with the final segment in full Y or B, and again you've now got a fare that's so expensive you've mooted the whole point of using a GPU).
kevino likes this.
Kacee is offline  
Old Jan 4, 2019, 6:59 pm
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2011
Programs: Alaska mvp G, AA Exec Plat, Marriott/SPG platinum, United Silver, Delta Silver, Hilton Diamond
Posts: 165
Thank you .. If i can get close.. I don't mind the final leg being coach. What code do i look for PZ?? or is it different for International
zerodegre is offline  
Old Jan 4, 2019, 7:00 pm
  #8  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2013
Location: PHX
Programs: AS 75K; UA 1MM; Hyatt Globalist; Marriott LTP; Hilton Diamond (Aspire)
Posts: 56,382
Originally Posted by zerodegre
Thank you .. If i can get close.. I don't mind the final leg being coach. What code do i look for PZ?? or is it different for International
PZ for GPU upgrade. Search from the UA gateway hub, don't include domestic connections, it will mess up the search results.
Kacee is offline  
Old Jan 4, 2019, 7:49 pm
  #9  
Moderator: United Airlines
 
Join Date: Jun 2007
Location: SFO
Programs: UA Plat 1.99MM, Hyatt Discoverist, Marriott Plat/LT Gold, Hilton Silver, IHG Plat
Posts: 66,724
Originally Posted by zerodegre
Thank you .. If i can get close.. I don't mind the final leg being coach. What code do i look for PZ?? or is it different for International
You can not "search" for PZ. You can see if present by using Expert Mode or using the Advance Search function for upgrades. As mentioned best to search for upgrade space a segment at a time, starting with the overwater segment

For more, see Ways to search for upgrade space at booking?
WineCountryUA is offline  
Old Jan 4, 2019, 8:07 pm
  #10  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2011
Programs: Alaska mvp G, AA Exec Plat, Marriott/SPG platinum, United Silver, Delta Silver, Hilton Diamond
Posts: 165
Originally Posted by WineCountryUA
You can not "search" for PZ. You can see if present by using Expert Mode or using the Advance Search function for upgrades. As mentioned best to search for upgrade space a segment at a time, starting with the overwater segment

For more, see Ways to search for upgrade space at booking?
Can expert flyer site give me the info?
zerodegre is offline  
Old Jan 4, 2019, 8:15 pm
  #11  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2005
Location: BOS/EAP
Programs: UA 1K, MR LTT, HH Dia, Amex Plat
Posts: 31,940
Originally Posted by zerodegre
Can expert flyer site give me the info?
nope
cfischer is offline  
Old Jan 5, 2019, 6:17 am
  #12  
 
Join Date: Dec 2006
Location: NRT / HND
Programs: AA EXP, NH Plat, Former UA 1K
Posts: 5,619
Originally Posted by Kacee
See this thread: https://www.flyertalk.com/forum/unit...ua-flyers.html

IMO, the best option is to route on a separate ticket via TPE, HKG, or SIN. But there are other options as well.


I'd say that the problem with using GPUs on NH is they can only be used on extremely expensive fares. Might as well just buy business class at those prices.


You can't book the SIN connection on a single UA ticket (except perhaps with the final segment in full Y or B, and again you've now got a fare that's so expensive you've mooted the whole point of using a GPU).
Yeah, fair point on the connections, I wasn't aware that UA is only allowing NH connections for BKK on lower fares, for some other places in Asia they allow HKG connections with all sorts of off-Alliance carriers. That's kind of an inconvenience for GPU users, since NRT-BKK would be coach and that's not exactly a short flight.
dvs7310 is offline  
Old Jan 5, 2019, 7:53 am
  #13  
 
Join Date: May 2005
Location: Dulles, VA
Programs: UA Life Gold, Marriott Life Titanium
Posts: 2,757
As a UA Silver, what type of upgrade are you trying to get? Whose GPUs are you going to try and use? Or are you using miles + copay instead?

Last edited by catocony; Jan 5, 2019 at 10:07 am
catocony is offline  
Old Jan 5, 2019, 8:37 am
  #14  
 
Join Date: Jul 2008
Location: IAH, YYC
Programs: UA 1K
Posts: 752
IMO your best bet is to look for availability via NRT. I dont think you will need to look too hard to find PZ availability if you are flexible on both date and US gateway
david_oz is offline  
Old Jan 5, 2019, 10:45 am
  #15  
 
Join Date: Mar 2012
Programs: Mileage Plus 1K; Marriott Platinum; Hilton Gold
Posts: 6,355
Originally Posted by david_oz
IMO your best bet is to look for availability via NRT. I dont think you will need to look too hard to find PZ availability if you are flexible on both date and US gateway
I'd avoid NRT for an upgraded routing. 7 hours in coach from NRT to BKK would vitiate the benefit of the upgrade to/from NRT, imho
chavala and Kacee like this.
transportprof is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.