How to snag that upgrade space?

Old Mar 10, 12, 8:55 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Mar 2011
Programs: UA 1K, FPC Premier
Posts: 293
Question How to snag that upgrade space?

Hello FT-ers,
I haven't been around here as much as I'd have liked, so I hope this hasn't been addressed somewhere else. If so, I apologize in advance.

So, I'm trying to snag some upgrade space and need some help figuring out how the CO system works. EWR-SIN, fine with going through NRT or HKG. Am even fine with going through JFK and connecting twice, but space on those flights seem particularly difficult to get.

Anyway, here's the output I get using KVS:

[KVS Availability Tool 6.9.6/Diamond - ITA: Awards-Upgrades/UA]
Code:
EWR  New York Newark Liberty Intl NJ US [KEWR]
SIN  Singapore Changi SG [WSSS]

Carrier    Flight  From  Depart    To    Arrive    A/C  St  Availability
---------  ------  ----  --------  ----  --------  ---  --  --------------------
UA         79      EWR   11:05     NRT   13:55 +1  772      R0 I0 RN0 PN9
 -> UA     881     NRT   17:55 +1  SIN   23:50 +1  744      ON0 R0 O0 I0 RN0 PN9
UA         79      EWR   11:05     NRT   13:55 +1  772      R8 I0 RN8 PN9
 -> UA/NQ  9675    NRT   17:35 +1  SIN   23:45 +1  763
UA         79      EWR   11:05     NRT   13:55 +1  772      R8 I0 RN8 PN9
 -> SQ     11      NRT   20:50 +1  SIN   02:55 +2  388      R4 I0
So it looks like there are 8 (!!) available upgrade seats on EWR-NRT (UA 79), but 0 for NRT-SIN (UA 881). and since 881 is RN0, EWR-NRT-SIN also becomes RN0. Is there a way for me to grab the available upgrade for EWR-NRT, and waitlist NRT-SIN?

Or is that...gone forever now too?

Thanks so much for your help!!

Cheers,
NYCSINUA
NYCSINUA is offline  
Old Mar 10, 12, 10:02 pm
  #2  
 
Join Date: Mar 2007
Location: ORD
Programs: United 1K, Hyatt Discoverist
Posts: 588
Book them as separate segments of your itinerary
revigik is offline  
Old Mar 10, 12, 10:13 pm
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Mar 2011
Programs: UA 1K, FPC Premier
Posts: 293
thanks! does that mean i'll have to use 4 GPUs to u/g the 4 segments? or will two suffice?
NYCSINUA is offline  
Old Mar 10, 12, 10:32 pm
  #4  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Apr 2001
Location: NYC
Posts: 69,156
Originally Posted by NYCSINUA View Post
thanks! does that mean i'll have to use 4 GPUs to u/g the 4 segments? or will two suffice?
Just the two. It is one GPU per direction of travel.

Also, make sure to waitlist the extra segment when requesting the initial upgrade. That way the GPU will apply all the way through.
sbm12 is offline  

Thread Tools
Search this Thread