The Newbie Zone: ask your questions here

Old Jun 5, 22, 9:48 am
  #3076  
 
Join Date: Jul 2006
Location: DCA
Programs: AA Gold, HH Diamond
Posts: 1,272
Covid test documentation

Hi all- am flying tk next week fco-ist-iad. I plan to do the ened proctored home test for reentry to the US. Emed sends a pdf with results results via email. On my last few international trips, the carriers (AA and UA) have had app where I uploaded the test results to verify that I could return to the US. TK doesnt seem to have such a system- can I just show them the pdf on my phone when I check in at FCO, or do I need to have physical printouts?
whimsey21 is offline  
Old Jun 5, 22, 11:41 am
  #3077  
 
Join Date: Oct 2012
Location: Kent, UK
Programs: M&S Elite+
Posts: 3,017
Originally Posted by whimsey21 View Post
Hi all- am flying tk next week fco-ist-iad. I plan to do the ened proctored home test for reentry to the US. Emed sends a pdf with results results via email. On my last few international trips, the carriers (AA and UA) have had app where I uploaded the test results to verify that I could return to the US. TK doesnt seem to have such a system- can I just show them the pdf on my phone when I check in at FCO, or do I need to have physical printouts?
I have not flown from FCO, but I have never had any problem with either of these methods.
DaveS is offline  
Old Jun 5, 22, 3:32 pm
  #3078  
 
Join Date: Jan 2019
Location: got2flyfar (YouTube)
Programs: SkyMiles Gold, TK Elite/*G, Simbad Gold, ITA Premium, Hilton Gold; BW Diamond Select
Posts: 195
Originally Posted by whimsey21 View Post
Hi all- am flying tk next week fco-ist-iad. I plan to do the ened proctored home test for reentry to the US. Emed sends a pdf with results results via email. On my last few international trips, the carriers (AA and UA) have had app where I uploaded the test results to verify that I could return to the US. TK doesnt seem to have such a system- can I just show them the pdf on my phone when I check in at FCO, or do I need to have physical printouts?
As you are US citizen (I assume) and can enter also without test, the airline wont even care if you sis the test or not. The real question is, how immigration in the US treats those tests. Correct any wrong assumptions
MitjaPod is offline  
Old Jun 5, 22, 3:43 pm
  #3079  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2018
Location: Istanbul, Turkey
Programs: TK Elite Plus,QR Platinum,BAEC GGL,ITA Executive,Frontier 20k,All Silver,HH Diamond,Bonvoy Gold
Posts: 12,838
Originally Posted by MitjaPod View Post
As you are US citizen (I assume) and can enter also without test, the airline wont even care if you sis the test or not. The real question is, how immigration in the US treats those tests. Correct any wrong assumptions
US citizens still need a test if they are entering by air but they don't need to be vaccinated. If they don't want to be tested, they need to use land or sea borders.
US immigration would not care about tests as it's the airlines' responsibility to check tests for US travelers and TK would accept any test that would fit into the criteria.

There is no requirement or portal to upload tests in advance and all tests are manually checked by agents ( answer to OP's question )
ISTFlyer is online now  
Old Jun 5, 22, 7:10 pm
  #3080  
 
Join Date: Jul 2006
Location: DCA
Programs: AA Gold, HH Diamond
Posts: 1,272
Originally Posted by ISTFlyer View Post
US citizens still need a test if they are entering by air but they don't need to be vaccinated. If they don't want to be tested, they need to use land or sea borders.
US immigration would not care about tests as it's the airlines' responsibility to check tests for US travelers and TK would accept any test that would fit into the criteria.

There is no requirement or portal to upload tests in advance and all tests are manually checked by agents ( answer to OP's question )
yes- as you say, Im a us citizen but still have to take the test, and tk will have to verify. Just wondering if the check in agents will accept viewing the results on my phone if it they need something printed out and more official looking
whimsey21 is offline  
Old Jun 6, 22, 6:33 am
  #3081  
 
Join Date: May 2015
Location: ATL/MCO
Programs: Costco Executive, RaceTrac King of Coffee, Chick-fil-A Red
Posts: 5,334
Seat assignment not showing up

I have a multi-city J ticket (all TK metal booked on thy.com), and my seat assignments for the longhaul flights are fine but something odd is going on with the shorthaul ones. In my app, they show up fine but they show up as empty on EF when I saw my seats correctly as taken not too long ago. I am traveling with a friend on one of the shorthauls, his seat right next to me shows up empty both in MMB and EF. Anyone got a possible explanation to this?
miamiflyer8 is offline  
Old Jun 6, 22, 5:30 pm
  #3082  
 
Join Date: May 2022
Posts: 5
Originally Posted by flyerby View Post
Im unable to check ISB-IST-ATL on Aug 7 (not enough miles) but Im able to check IST-ATL and it says 2 pieces. Maybe someone else can check the whole route.
After adding miles, the payment screen on both the app and website showed the proper 2X 23kg baggage allowance.
syill is offline  
Old Jun 7, 22, 4:34 pm
  #3083  
 
Join Date: Apr 2000
Location: IST, TR
Programs: TK*G EP
Posts: 478
Originally Posted by whimsey21 View Post
... Just wondering if the check in agents will accept viewing the results on my phone if it they need something printed out and more official looking
They accept the results on phone. They accepted mine last month. Both at the check in and at the gate.
rozy is offline  
Old Jun 9, 22, 8:53 am
  #3084  
 
Join Date: Jul 2006
Location: DCA
Programs: AA Gold, HH Diamond
Posts: 1,272
Originally Posted by rozy View Post
They accept the results on phone. They accepted mine last month. Both at the check in and at the gate.
Thank you!
whimsey21 is offline  
Old Jun 12, 22, 9:50 am
  #3085  
 
Join Date: Mar 2012
Programs: UA 1K, BA GGL/CCR, TK Elite Plus, Marriott Gold4Lyfe, HH Diamond, Avis PC, Hertz PC, Tesco Blue
Posts: 270
I'm flying a codeshare marketed by Lufthansa but operated by Austrian. Anyone know if it'll credit at the Austrian rate (operating carrier), or the Lufthansa rate (marketing carrier)? Other Star Alliance programs I am in, credit at the operating carrier's rate, regardless of marketing carrier. Is TK the same way?

I bet this has been answered before, and I'm just not using the right search terms, but I can't find the answer. Thanks in advance!

Also, just an FYI for the immediate questions up-thread, effective today, the USA no longer requires negative COVID tests.
SkyTeem is offline  
Old Jun 12, 22, 10:39 am
  #3086  
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 45
Crediting to Krisflyer

I'd like to fly TK to Bangkok in November, preferably out of IAD or EWR/JFK.

Can I credit the miles to my Singapore Krisflyer account? Can this be done when booking online? I've only flown TK a couple times several years ago and don't recall ever seeing where you can add a different membership # other than Miles&Smiles.

Sorry if this been mentioned before, but I can't seem to find it anywhere.
listorganizer is offline  
Old Jun 12, 22, 12:20 pm
  #3087  
 
Join Date: Jan 2014
Location: ORD
Programs: United 1K, Globalist Hyatt, Plat Marriott
Posts: 247
I'm on UA2240 out of ORD this week on a lifemiles points booking. Do I check in at Avianca or United?
mayday23 is offline  
Old Jun 12, 22, 3:06 pm
  #3088  
 
Join Date: Jan 2019
Location: got2flyfar (YouTube)
Programs: SkyMiles Gold, TK Elite/*G, Simbad Gold, ITA Premium, Hilton Gold; BW Diamond Select
Posts: 195
Originally Posted by SkyTeem View Post
I'm flying a codeshare marketed by Lufthansa but operated by Austrian. Anyone know if it'll credit at the Austrian rate (operating carrier), or the Lufthansa rate (marketing carrier)? Other Star Alliance programs I am in, credit at the operating carrier's rate, regardless of marketing carrier. Is TK the same way?

I bet this has been answered before, and I'm just not using the right search terms, but I can't find the answer. Thanks in advance!

Also, just an FYI for the immediate questions up-thread, effective today, the USA no longer requires negative COVID tests.
You will be credited at Austrian rate. Always you get credited according to the operating carries. It does not matter who you buy the tickets from. I just did this experience with Lufthansa group comapnies: LH, Edelweiss, Eurowings and Swiss as operating, sold by LH.
MitjaPod is offline  
Old Jun 13, 22, 10:18 am
  #3089  
 
Join Date: Sep 2017
Programs: TK E+, RJ P, AZ E
Posts: 1,190
Originally Posted by MitjaPod View Post
You will be credited at Austrian rate. Always you get credited according to the operating carries. It does not matter who you buy the tickets from. I just did this experience with Lufthansa group comapnies: LH, Edelweiss, Eurowings and Swiss as operating, sold by LH.
One more point here is that also the operating class is what you will get, no the marketing class which you see on the ticket. Nevertheless, on LH and OS, it is supposed to be the same since they are in the same LH group.
flyerby is offline  
Old Jun 14, 22, 1:56 am
  #3090  
 
Join Date: Mar 2012
Programs: UA 1K, BA GGL/CCR, TK Elite Plus, Marriott Gold4Lyfe, HH Diamond, Avis PC, Hertz PC, Tesco Blue
Posts: 270
Thanks for the advice.

For business class when credited to TK, P booking code earns 0 on Lufthansa, but 100%/800 min. on Austrian flights. Strange that the Lufthansa group would negotiate different earnings for their different subsidiaries! Swiss and Brussels Airlines are also different earnings rates. So odd!
SkyTeem is offline  

Thread Tools
Search this Thread