Go Back  FlyerTalk Forums > Destinations > Europe > Russia
Reload this Page >

SIM card visiting Moscow?

SIM card visiting Moscow?

Old Jun 19, 16, 12:03 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sydney
Programs: QFF WP/OWE
Posts: 368
SIM card visiting Moscow?

Hi all,
I'm visiting Moscow for 2 days next month and curious to hear recommendations of what SIM card I should purchase? And should I purchase it beforehand, or pick one up at the airport (DME)?

I only need data and would be happy with 1-2gb).

Many thanks!


BTW: I don't speak any Russian
PaulST is offline  
Old Jun 20, 16, 8:00 am
  #2  
 
Join Date: Jul 2005
Location: somewhere between Europe and Africa, from SFO
Programs: A3*G, EY Silver
Posts: 7,668
There's a small stand on the right hand side as you exit customs. A few years ago I bought an MTC SIM card there. Looking on their site now 2GB + 250min + 250 SMS is 300 rub and is good for 30 days. With the SIM card, it should be 320 rub.
Palal is online now  
Old Jun 20, 16, 11:52 pm
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sydney
Programs: QFF WP/OWE
Posts: 368
Thanks for the reply.
I'm assuming I should be able to just turn up and pick up a sim card? I don't speak any Russian but I suspect I should be OK?
The 300rub sim sounds perfect to me.
PaulST is offline  
Old Jun 21, 16, 5:40 am
  #4  
 
Join Date: Jul 2005
Location: somewhere between Europe and Africa, from SFO
Programs: A3*G, EY Silver
Posts: 7,668
You'll need your passport to register the SIM. I think the guy working there spoke some English.
Palal is online now  
Old Jun 21, 16, 6:06 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sydney
Programs: QFF WP/OWE
Posts: 368
No worries thanks. Yeah I'm sure we can get by with basic communication. I'm sure i can join the wifi at the airport and use google translate if there's major problems.

Thanks again.
PaulST is offline  
Old Jun 25, 16, 7:07 am
  #6  
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 14
I bought a sim card off Ebay. If you have 30 days before your travel, this could be an option for you. Just buy from a reputable seller.

I got a MegaFon sim for $14, received it in 14 days and it came activated. It also came with instructions on how to use it in English. The sim expires after 45 days of non usage. I texted myself to test the sim and it extended the sim for 45 more days. You can load more minutes online. Hope this helps.
dvdbuddy is offline  
Old Jun 25, 16, 2:43 pm
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sydney
Programs: QFF WP/OWE
Posts: 368
Originally Posted by dvdbuddy View Post
I bought a sim card off Ebay. If you have 30 days before your travel, this could be an option for you. Just buy from a reputable seller.

I got a MegaFon sim for $14, received it in 14 days and it came activated. It also came with instructions on how to use it in English. The sim expires after 45 days of non usage. I texted myself to test the sim and it extended the sim for 45 more days. You can load more minutes online. Hope this helps.
Thanks for the reply. I fly out in 12 days so it's probably cutting it a bit fine now so I'll probably just pick up a MTC SIM at the airport.
PaulST is offline  
Old Jul 2, 16, 5:27 am
  #8  
pjs
 
Join Date: Mar 1999
Location: Alpharetta, GA, USA
Posts: 471
Originally Posted by dvdbuddy View Post
I bought a sim card off Ebay. If you have 30 days before your travel, this could be an option for you. Just buy from a reputable seller.

I got a MegaFon sim for $14, received it in 14 days and it came activated. It also came with instructions on how to use it in English. The sim expires after 45 days of non usage. I texted myself to test the sim and it extended the sim for 45 more days. You can load more minutes online. Hope this helps.
I did something similar and it worked great. I'm giving it to a friend who will now use it on her trip later this month as there is plenty of data usage left.
pjs is offline  
Old Jul 3, 16, 5:02 am
  #9  
 
Join Date: Oct 2014
Location: Slough
Programs: BA Blue,Accor.Flightdiary.net/liamvad
Posts: 663
World Sim,I use it all over Europe,and used it in Moscow,best one around.
liamvad is offline  
Old Jul 3, 16, 7:31 pm
  #10  
 
Join Date: Nov 2003
Location: MSP
Programs: DL DM & MM; SPG Plat75;Marriott Plat;IHG Spire Elite
Posts: 111
I am flying into SVO in 3 weeks and need a SIM card. From there I will be taking a train to St. Petersburg and then going to Berlin and Prague. I am fine buying a SIM at the airport for Russia (7 days between the two cities), but will the World Sim be better?
flyerdoc is offline  
Old Jul 4, 16, 12:34 am
  #11  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2002
Location: SE1, London
Posts: 21,791
World SIM looks very expensive. 1MB of data is USD1.25!
Swanhunter is offline  
Old Jul 4, 16, 11:34 am
  #12  
 
Join Date: Nov 2003
Location: MSP
Programs: DL DM & MM; SPG Plat75;Marriott Plat;IHG Spire Elite
Posts: 111
Anyone know where to buy a SIM card in SVO? Is this the easiest way to do it?
flyerdoc is offline  
Old Jul 4, 16, 1:25 pm
  #13  
pjs
 
Join Date: Mar 1999
Location: Alpharetta, GA, USA
Posts: 471
Originally Posted by flyerdoc View Post
Anyone know where to buy a SIM card in SVO? Is this the easiest way to do it?
There is a kiosk just outside arrivals in Terminal D.
pjs is offline  
Old Jul 10, 16, 3:22 pm
  #14  
 
Join Date: Jun 2016
Location: Moscow
Programs: Delta Skymiles, Miles & More, Aadvantage
Posts: 20
Originally Posted by flyerdoc View Post
Anyone know where to buy a SIM card in SVO? Is this the easiest way to do it?
like there are being said there are stands when you exit after customs. There are also MTS and Megafon offices on the way to Aeroexpress. People there should definitely speak English.
daniiltimin is offline  
Old Jul 18, 16, 7:40 am
  #15  
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 14
I was in SVO last week. There's a MegaFon stall on the way to the aeroexpress in SVO. I loaded 300 rubles to my sim card and got 3gig of data at 4G speed. The salesman spoke english and took care of everything for me.

I had a sim from Ebay, but you can ask them if you can purchase one there.
dvdbuddy is offline  

Thread Tools
Search this Thread