Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Qatar Airways | Privilege Club
Reload this Page >

[NEWBIE LOUNGE] Ask your questions here. Flame free

[NEWBIE LOUNGE] Ask your questions here. Flame free

Old Dec 8, 20, 12:55 pm
  #4651  
 
Join Date: Jun 2010
Location: Boston, MA
Programs: EK Gold, A3 *G, AB Gold, Jetblue Mosaic
Posts: 898
Originally Posted by AnttiV View Post
More strange things happening to my booking. Now there’s a notice on the booking that reads

”As you have completed this booking as an Overseas Filipino Worker (OFW), you will need to provide an official document that allows exemption from the International Passenger Service Charge (LI Tax) during check-in. If you fail to provide the correct document, Qatar Airways will charge you the applicable LI tax.”

I double checked that under passenger information everything is correct and my nationality is indeed Finnish. Is this another glitch or should I contact QR? I have no idea where they figured out I’m an OFW as I have never even been to the Filippines. The initiary is HEL-DOH-CGK-DOH-OSL.

Update: this only seems to pop up in the app, can't find anything on the website.
I noticed this yesterday in the app as well so I called as I am travelling on Thursday and didnt want any issues at check-in. Agent didn't seem to know anything about it but checked with supervisor and said it was a technical error as it only applies to departures from the Philippines therefore I should not worry.
AnttiV likes this.
kq747 is offline  
Old Dec 10, 20, 9:06 am
  #4652  
 
Join Date: Dec 2014
Location: Berkeley, CA
Posts: 84
I'm trying to book a flight to SFO. Can anybody verify if Doh-SFO has qsuite? I was pretty sure the route had it (and it'd be way shorter than flying via LAX or DFW).. Apparently, that's not the case.
The.walker is offline  
Old Dec 10, 20, 2:23 pm
  #4653  
 
Join Date: Nov 2018
Location: Istanbul, Turkey
Programs: TK M&S Elite Plus, QRPC Platinum, BAEC Silver, PC Bolbol, All Silv, HH Blue, Bonvoy, BW Rewards
Posts: 7,342
Originally Posted by The.walker View Post
I'm trying to book a flight to SFO. Can anybody verify if Doh-SFO has qsuite? I was pretty sure the route had it (and it'd be way shorter than flying via LAX or DFW).. Apparently, that's not the case.
Yes, the SFO route has QSuites.
ISTFlyer is offline  
Old Dec 13, 20, 2:30 am
  #4654  
 
Join Date: May 2013
Programs: PC(QR), IB, CX Marco Polo, SAA Voyager
Posts: 124
Wonder if any of the readers can advise us regarding our flight from Alicante (ALC, Spain) to Barcelona (BCN) on Vueling (VY) to connect with Qatar .
(1) Would it be possible to check in luggage from ALC all the way to our final destination?
(2) Would it be possible to do online check-in for the QR flights prior to leaving ALC and print out the QR boarding passes? If so, this would eliminate the need to go landside at BCN to check in at the QR counter.
Many thanks in advance.
BlueEgg is offline  
Old Dec 13, 20, 2:43 am
  #4655  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JMB Diamond Metal Card (OWE) , SAS Eurobonus Gold, (*G) Marriott Ambassador (LTP)
Posts: 12,260
Originally Posted by BlueEgg View Post
Wonder if any of the readers can advise us regarding our flight from Alicante (ALC, Spain) to Barcelona (BCN) on Vueling (VY) to connect with Qatar .
(1) Would it be possible to check in luggage from ALC all the way to our final destination?
(2) Would it be possible to do online check-in for the QR flights prior to leaving ALC and print out the QR boarding passes? If so, this would eliminate the need to go landside at BCN to check in at the QR counter.
Many thanks in advance.
1) No, Vueling is an LCC, they are not going to check in luggage across separate tickets to another carrier.

2) Yes you can do online check in, but it is not going to help you in terms of not going landside to claim luggage and recheck. Also, thsse days airlines will want to check travel documents carefully, so online check in is kind of pointless.
CPH-Flyer is offline  
Old Dec 13, 20, 3:09 am
  #4656  
 
Join Date: May 2013
Programs: PC(QR), IB, CX Marco Polo, SAA Voyager
Posts: 124
Thanks. Everything is under 1 PNR though. Does that change things?
BlueEgg is offline  
Old Dec 13, 20, 3:24 am
  #4657  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JMB Diamond Metal Card (OWE) , SAS Eurobonus Gold, (*G) Marriott Ambassador (LTP)
Posts: 12,260
Originally Posted by BlueEgg View Post
Thanks. Everything is under 1 PNR though. Does that change things?
The devil is in the details....

Yes that alters the picture. Then it will be managed smoothly, and no need to collect luggage in BCN.
CPH-Flyer is offline  
Old Dec 13, 20, 4:49 am
  #4658  
 
Join Date: May 2013
Programs: PC(QR), IB, CX Marco Polo, SAA Voyager
Posts: 124
Thanks, shall report back.
BlueEgg is offline  
Old Dec 13, 20, 10:25 am
  #4659  
 
Join Date: Nov 2010
Location: Dallas and Harare
Programs: AA-EXP 2MM
Posts: 108
Leaving JNB PCR Test question

Hi. Ive put a booking on hold for DFW-DOH-JNB leaving this Friday. I know I have to have a PCR test to get into SA, but will I need a negative test to board Qatar when I depart JNB 9 hours later? I've asked on Twitter and they keep sending me a link that doesn't seem to answer this question.
dfwrob is offline  
Old Dec 13, 20, 3:25 pm
  #4660  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JMB Diamond Metal Card (OWE) , SAS Eurobonus Gold, (*G) Marriott Ambassador (LTP)
Posts: 12,260
Originally Posted by dfwrob View Post
Hi. Ive put a booking on hold for DFW-DOH-JNB leaving this Friday. I know I have to have a PCR test to get into SA, but will I need a negative test to board Qatar when I depart JNB 9 hours later? I've asked on Twitter and they keep sending me a link that doesn't seem to answer this question.
Does the country you are going to when departing JNB require a negative test?
CPH-Flyer is offline  
Old Dec 13, 20, 11:50 pm
  #4661  
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8,008
Originally Posted by dfwrob View Post
Hi. Ive put a booking on hold for DFW-DOH-JNB leaving this Friday. I know I have to have a PCR test to get into SA, but will I need a negative test to board Qatar when I depart JNB 9 hours later? I've asked on Twitter and they keep sending me a link that doesn't seem to answer this question.
Does the tool on their website help?

https://www.qatarairways.com/en/visa...uirements.html
ft101 is offline  
Old Dec 14, 20, 9:42 am
  #4662  
 
Join Date: Nov 2010
Location: Dallas and Harare
Programs: AA-EXP 2MM
Posts: 108
Originally Posted by CPH-Flyer View Post
Does the country you are going to when departing JNB require a negative test?
No, the USA doesn't require a test.
dfwrob is offline  
Old Dec 14, 20, 9:49 am
  #4663  
 
Join Date: Nov 2010
Location: Dallas and Harare
Programs: AA-EXP 2MM
Posts: 108
Originally Posted by ft101 View Post
Does the tool on their website help?

https://www.qatarairways.com/en/visa...uirements.html
I had not seen that link. I'm guessing since the USA doesn't require a negative test that I do not need one to board from JNB
dfwrob is offline  
Old Dec 14, 20, 9:54 am
  #4664  
 
Join Date: Nov 2018
Location: Istanbul, Turkey
Programs: TK M&S Elite Plus, QRPC Platinum, BAEC Silver, PC Bolbol, All Silv, HH Blue, Bonvoy, BW Rewards
Posts: 7,342
When you're flying DFW-DOH-JNB, you would need a COVID test for entering South Africa without self-isolating.
On the return when flying JNB-DOH-DFW, you would not need any kind of COVID test.
ISTFlyer is offline  
Old Dec 23, 20, 6:52 am
  #4665  
 
Join Date: Jul 2012
Programs: BAEC (Gold), Hilton (Diamond), Hyatt (Globalist)
Posts: 426
I’m booked via BA Avios for HND-DOH-MAN in the next few days. The first leg shows as ‘rescheduled’ but the time, plane, departure airport and terminal are all the same. Any ideas on what this means? My Qsuite shows as in tact for now too! Thanks.
rrrrrich is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: