Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Qatar Airways | Privilege Club
Reload this Page >

[NEWBIE LOUNGE] Ask your questions here. Flame free

[NEWBIE LOUNGE] Ask your questions here. Flame free

Old Apr 23, 18, 6:57 am
  #3151  
Suspended
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 493
Delete

Last edited by FlyerTalker37; Apr 23, 18 at 4:04 pm
FlyerTalker37 is offline  
Old Apr 23, 18, 10:52 am
  #3152  
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cardiff
Programs: qatar airways
Posts: 570
what can I do with 10 q credits?
celtic_warrior is offline  
Old Apr 23, 18, 7:07 pm
  #3153  
 
Join Date: Aug 2015
Location: Tokyo
Programs: JGC premier
Posts: 324
Originally Posted by nYL3v3 View Post



thank you so so much!
I have similar situation, with 2 separate tickets, IB from TNG- MAD then connecting from MAD-DOH-HND on QR. IB does not through check luggage on separate ticket as a policy, but I was wondering if I can get the QR agents at the transfer desk at MAD to help me get the luggages re-tagged all the way to HND? TIA
bakaneko85 is offline  
Old Apr 25, 18, 5:03 pm
  #3154  
 
Join Date: Dec 2014
Location: PAR
Programs: QR Plat, Accor Plat, WY Silver, IB Plata
Posts: 1,025
Originally Posted by celtic_warrior View Post
what can I do with 10 q credits?
Upgrade a short flight from Y to J, like SGN-PNH or HAN-BKK, but not any intra gulf flight as you need to upgrade from Y to F and it requires more than 10 Qcredits.
Matt4 is offline  
Old Apr 26, 18, 3:03 am
  #3155  
 
Join Date: Nov 2017
Programs: QR Platinum
Posts: 4
Baggage check thru

I am flying out from Montreal to JFK with AA and then taking QR 702 from JFK to Doha on separate tickets. Can I have my baggage check in all the way to Doha? Appreciate any response.
Dharsono Hartono is offline  
Old Apr 26, 18, 3:20 am
  #3156  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JMB Diamond Metal Card (OWE) , SAS Eurobonus Gold, (*G) Marriott Ambassador (LTP)
Posts: 12,427
Originally Posted by Dharsono Hartono View Post
I am flying out from Montreal to JFK with AA and then taking QR 702 from JFK to Doha on separate tickets. Can I have my baggage check in all the way to Doha? Appreciate any response.
AA only checks through luggage if you are on one ticket.

Does Montreal have pre clearance for flights to the US? Otherwise you will have to do full immigration and pick up luggage for customs clearance in JFK anyway.
CPH-Flyer is online now  
Old Apr 26, 18, 7:04 am
  #3157  
 
Join Date: Dec 2000
Location: Chicago, IL
Programs: AA EXP (LT Plat 2MM), Marriott Plat, IHG Plat, HHonors Diamond, Hyatt Plat, SPG Plat75, UA1K
Posts: 1,217
Immigration at DOH (Fast Track for OWE’s?)

Flying ORD-DOH-BKK in Y next month with about a 15 hour layover. I have a room at the Hilton through the +Qatar program so I will need to clear immigration. I remember the last time I flew through Doha I was in J so used the arrivals lounge immigration set-up. As a OWE will I have access to that or is there another “fast track” line I can use?
ORDPLATAA is offline  
Old Apr 26, 18, 8:09 am
  #3158  
 
Join Date: Sep 2013
Location: RGN, Myanmar
Programs: QR, A3
Posts: 10
Award availability?

Does QR only open up availability for award upgrades close to the flight date? I'm trying to upgrade a Y to J to Sydney on 13 December, but no availability is showing. I'm not sure if this is because i'm looking too early, or there's actually no availability this close to Xmas?
jackfine is offline  
Old Apr 26, 18, 11:21 am
  #3159  
 
Join Date: Dec 2014
Location: PAR
Programs: QR Plat, Accor Plat, WY Silver, IB Plata
Posts: 1,025
Originally Posted by jackfine View Post
Does QR only open up availability for award upgrades close to the flight date? I'm trying to upgrade a Y to J to Sydney on 13 December, but no availability is showing. I'm not sure if this is because i'm looking too early, or there's actually no availability this close to Xmas?
I'm afraid both reasons are good reasons. DOH-SYD is a very high demanded route so don't expect any upgrade availability. You might be more lucky with and airport upgrade but don't even expect it...
Matt4 is offline  
Old Apr 26, 18, 2:51 pm
  #3160  
 
Join Date: Nov 2012
Location: London, UK
Programs: BA Silver, Alitalia Freccia Alata Plus
Posts: 928
I expect this is a silly question, or one that's been asked elsewhere. Would I be able to tell, by looking at my booking on Qatar's website, if my flight has QSuites or normal seats?

I've just received notification of the latest (minor) schedule change to my DOH-SIN-DOH flights next week, so I went online to check if there was an aircraft change - which there isn't. But I've read elsewhere that at least one of the A350-900's has been fitted with QSuites. Would I be able to see, on the seatmap, which type of seat has been fitted? Or would Expertflyer show it?
ttama is offline  
Old Apr 26, 18, 3:17 pm
  #3161  
 
Join Date: Apr 2015
Location: London
Programs: BAEC, EK Skywards, WY Sindbad, Marriott 'Bonvoy' :/, IHG, Hilton Honors, Golden Circle
Posts: 3,317
Originally Posted by ttama View Post
I expect this is a silly question, or one that's been asked elsewhere. Would I be able to tell, by looking at my booking on Qatar's website, if my flight has QSuites or normal seats?

I've just received notification of the latest (minor) schedule change to my DOH-SIN-DOH flights next week, so I went online to check if there was an aircraft change - which there isn't. But I've read elsewhere that at least one of the A350-900's has been fitted with QSuites. Would I be able to see, on the seatmap, which type of seat has been fitted? Or would Expertflyer show it?

Qsuites on a 359 looks like this (this is my QR8 next month), you should be able to see on QR's website too. They seem to mostly be deployed to LHR so far.
lost_in_translation is offline  
Old Apr 26, 18, 3:31 pm
  #3162  
 
Join Date: Nov 2012
Location: London, UK
Programs: BA Silver, Alitalia Freccia Alata Plus
Posts: 928
Originally Posted by lost_in_translation View Post

Qsuites on a 359 looks like this (this is my QR8 next month), you should be able to see on QR's website too. They seem to mostly be deployed to LHR so far.
Thanks that's very helpful.
ttama is offline  
Old Apr 27, 18, 4:22 am
  #3163  
 
Join Date: Nov 2012
Location: London, UK
Programs: BA Silver, Alitalia Freccia Alata Plus
Posts: 928
If pre-select dining is available on a flight, is it available to ALL business class passengers or just some? I haven't been given the option (other than the special meals) on any of my 4 flights between 3-7th May (OSL-SIN-OSL) and am wondering if it's reserved for higher status passengers?

Not a big deal, but I haven't flown Qatar before so am perhaps being a bit obsessive about getting the most from it.
ttama is offline  
Old Apr 27, 18, 6:43 am
  #3164  
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 793
Originally Posted by ttama View Post
If pre-select dining is available on a flight, is it available to ALL business class passengers or just some? I haven't been given the option (other than the special meals) on any of my 4 flights between 3-7th May (OSL-SIN-OSL) and am wondering if it's reserved for higher status passengers?

Not a big deal, but I haven't flown Qatar before so am perhaps being a bit obsessive about getting the most from it.

preselect dining is only available on flights taking off from DOH. Navigate to the meals option in manage my booking and select each sector. For those ex-DOH it normally shows special meals first, but there should be a tab at the top of the meals dialogue box that says preselect. I think it should be available 14 days before departure
Johnnieboy is offline  
Old Apr 27, 18, 10:03 am
  #3165  
 
Join Date: Nov 2012
Location: London, UK
Programs: BA Silver, Alitalia Freccia Alata Plus
Posts: 928
Thanks. I can see it now on my DOH-OSL sector. It's not available on the DOH-SIN sector, which is a few days earlier. I'll keep an eye on it to see if it appears before we fly.
ttama is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: