Status credits to Qantas and miles to BA?

Old Apr 4, 13, 11:26 pm
  #1  
JSC
Original Poster
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sydney
Posts: 690
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_2 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A551 Safari/8536.25)

I have a healthy miles balance with BA having come over to Sydney from the UK and still have Bronze status which allows me to chooses seat. However I am unlikely to be able to renew it this year as I am flying domestic only. So can I somehow get status credits on my Qantas account but have the miles credited to BA, whilst still using my BA Account to select seats? I have a Qantas account but no miles in it so I prefer not to put the miles in there.

Cheers
JSC
JSC is offline  
Old Apr 4, 13, 11:31 pm
  #2  
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kent, UK
Programs: BA Gold, SPG Platinum, Marriott Platinum, Hilton Diamond
Posts: 3,810
No I don't think that you can do this. You can certainly use your BA card to select seats and then have this changed at check in to your QF card, but I don't think that you can split miles and SCs like that.
matthandy is offline  
Old Apr 5, 13, 3:52 am
  #3  
nux
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2012
Programs: BA Gold, QF WP
Posts: 12,551
No you cannot. As said above, you can put in your BAEC number to choose seats and then change it to your QFF number.

Crediting QF miles to BAEC is probably not worth it if you will be doing it regularly with the new points table. May be better to accrue QF status and points..
nux is offline  
Old Apr 6, 13, 12:25 am
  #4  
JSC
Original Poster
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sydney
Posts: 690
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_2 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A551 Safari/8536.25)

Ok thanks for that. Can I change to a QFF# at the self service terminals?
JSC is offline  
Old Apr 6, 13, 11:07 am
  #5  
 
Join Date: Feb 2006
Location: NUE,MUC,INN,FDH
Programs: QF (WP, LTG), LH (SEN** till 02/20), AB-G, AF, AA
Posts: 2,029
Originally Posted by JSC View Post
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_2 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A551 Safari/8536.25)

Ok thanks for that. Can I change to a QFF# at the self service terminals?
It should be possible. Otherwise go to a service desk.
Tyrolean is offline  
Old Apr 6, 13, 11:56 am
  #6  
nux
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2012
Programs: BA Gold, QF WP
Posts: 12,551
Originally Posted by JSC View Post
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 6_0_2 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A551 Safari/8536.25)

Ok thanks for that. Can I change to a QFF# at the self service terminals?
Yes it does give you the option.
nux is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: