Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Mileage Run Deals > Premium Fare Deals
Reload this Page >

QR YUL-BKK/KUL/DAD in J (with QSuites) from $2,300 USD

QR YUL-BKK/KUL/DAD in J (with QSuites) from $2,300 USD

Old Jan 9, 19, 8:30 am
  #46  
 
Join Date: Apr 2016
Location: DFW
Programs: AA EXP, Marriott Gold, Hilton Diamond
Posts: 15
Originally Posted by TEDisgone View Post
I just reread the T&C of Amex's IAP and don't recall seeing this before: "Travel must originate in and return to U.S. gateway (may exclude certain overseas territories) and select Canadian gateways." Surely Montreal must be a "select gateway". If anybody has a Platinum card and wants to price check an itinerary and report back for us...
I spoke with them briefly about what "select Canadian gateways" meant. Apparently several Canadian cities are valid for departure, but it depends on the airline you're booking with. For Delta/AF she quoted several cities including Montreal. For Qatar, she said only US cities were a valid starting point.

If anyone else hears differently, I'd love to know. It took several people before I got one that even acknowledged that some cities in Canada were valid at all.
cbaronne is offline  
Old Jan 9, 19, 8:46 am
  #47  
 
Join Date: Dec 2003
Location: St. Paul, MN
Programs: Walmart Super Elite
Posts: 649
Originally Posted by FlytheTail View Post
I think there was confusion on some of the fares other than the OPs. The prices quoted (e.g., ORD origin) were for one way, not roundtrip.
Yes, agreed. My bad.
Bago'peanuts is offline  
Old Jan 9, 19, 11:17 am
  #48  
 
Join Date: Nov 2015
Location: PDX
Programs: AS, BA, AV, AC, VS, KE, SQ, AA, UA | Hilton, Hyatt, Marriott
Posts: 158
Originally Posted by cbaronne View Post
I spoke with them briefly about what "select Canadian gateways" meant. Apparently several Canadian cities are valid for departure, but it depends on the airline you're booking with. For Delta/AF she quoted several cities including Montreal. For Qatar, she said only US cities were a valid starting point.

If anyone else hears differently, I'd love to know. It took several people before I got one that even acknowledged that some cities in Canada were valid at all.
Thank you so much for checking for us!
TEDisgone is offline  
Old Jan 10, 19, 12:56 pm
  #49  
 
Join Date: Apr 2005
Location: NYC/ISP
Programs: UA-Plat, United Club
Posts: 486
had it priced up last night w/ a nice stopover in NYC, but it looks like QR changed the fare rules now to only allow the nonstop YUL-DOH flight at the cheap fare, and bumps up about US$400 each way now for any of the US connections.
(RLCAP5ZE vs RJCAP1ZE). I don't believe that these Flight Application requirements were initially included...
Code:
THE FARE COMPONENT MUST BE ON
       ONE OR MORE OF THE FOLLOWING
           QR FLIGHT 764
           QR FLIGHT 763
           QR FLIGHT 842
           QR FLIGHT 834
           QR FLIGHT 826
           QR FLIGHT 830
           QR FLIGHT 837
           QR FLIGHT 835
           QR FLIGHT 981.
NJSwamplands likes this.
raybolt is offline  
Old Jan 10, 19, 3:28 pm
  #50  
 
Join Date: Jan 2019
Programs: None
Posts: 2
Hi, I am planning a YUL-KUL trip in early to middle of March. But, I cannot route my return flight to US via IAD. My folks live at DC and hence the desire to get off at IAD. Any idea how to do so? Also, what is the best option between A330 vs A340 for the return leg of KUL- DOH? I canít pick 787 for scheduling conflict. Thanks.
rahman99000 is offline  
Old Jan 10, 19, 4:09 pm
  #51  
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 288
Originally Posted by raybolt View Post
had it priced up last night w/ a nice stopover in NYC, but it looks like QR changed the fare rules now to only allow the nonstop YUL-DOH flight at the cheap fare, and bumps up about US$400 each way now for any of the US connections.
(RLCAP5ZE vs RJCAP1ZE). I don't believe that these Flight Application requirements were initially included...
Code:
THE FARE COMPONENT MUST BE ON
ONE OR MORE OF THE FOLLOWING
QR FLIGHT 764
QR FLIGHT 763
QR FLIGHT 842
QR FLIGHT 834
QR FLIGHT 826
QR FLIGHT 830
QR FLIGHT 837
QR FLIGHT 835
QR FLIGHT 981.
I snoozed and losed on this deal.

Was planning out my YUL holiday pre-flight YUL-JFK-DOH-BKK-DOH-JFK ( jump ship at this point ).

Oh well back to Finnair from JFK-HEL-BKK again.
NJSwamplands is offline  
Old Jan 10, 19, 4:10 pm
  #52  
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 588
Originally Posted by raybolt View Post
had it priced up last night w/ a nice stopover in NYC, but it looks like QR changed the fare rules now to only allow the nonstop YUL-DOH flight at the cheap fare, and bumps up about US$400 each way now for any of the US connections.
(RLCAP5ZE vs RJCAP1ZE). I don't believe that these Flight Application requirements were initially included...
Code:
THE FARE COMPONENT MUST BE ON
ONE OR MORE OF THE FOLLOWING
QR FLIGHT 764
QR FLIGHT 763
QR FLIGHT 842
QR FLIGHT 834
QR FLIGHT 826
QR FLIGHT 830
QR FLIGHT 837
QR FLIGHT 835
QR FLIGHT 981.
Same here. I thought it was because of the blogs picking it up
blahter is offline  
Old Jan 10, 19, 4:18 pm
  #53  
 
Join Date: Jun 2015
Location: san francisco
Posts: 234
Lucky enough to get in on this deal after missing the Cathay deal of the year completely. Have QSuites on three of the legs, flying with the GF so have double beds on those legs in 11E&F... Thank you OP!
CAWineNerd is offline  
Old Jan 10, 19, 4:26 pm
  #54  
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 288
Originally Posted by CAWineNerd View Post
Lucky enough to get in on this deal after missing the Cathay deal of the year completely. Have QSuites on three of the legs, flying with the GF so have double beds on those legs in 11E&F... Thank you OP!
What is your routing?
NJSwamplands is offline  
Old Jan 10, 19, 7:16 pm
  #55  
 
Join Date: Dec 2015
Location: Canada
Programs: MVP
Posts: 211
Originally Posted by CAWineNerd View Post
Lucky enough to get in on this deal after missing the Cathay deal of the year completely. Have QSuites on three of the legs, flying with the GF so have double beds on those legs in 11E&F... Thank you OP!
How can I check which sectors have Qsuite for sure?
tdot_guy is online now  
Old Jan 10, 19, 7:39 pm
  #56  
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 288
Originally Posted by tdot_guy View Post
How can I check which sectors have Qsuite for sure?
QR is never sure about any plane.

ExpertFlyer is your best bet.
NJSwamplands is offline  
Old Jan 10, 19, 9:28 pm
  #57  
 
Join Date: Jun 2015
Location: san francisco
Posts: 234
Actually getting your seat assigned via Qatar's website seems good. It lined up 100% with ExpertFlyer, and like I said we are assigned into seats that - visually at least - indicate QSuites.

We are flying via ORD. I hate ORD international terminal, but it worked out well for our schedule.
CAWineNerd is offline  
Old Jan 10, 19, 9:29 pm
  #58  
 
Join Date: Jun 2015
Location: san francisco
Posts: 234
Originally Posted by NJSwamplands View Post
QR is never sure about any plane.

ExpertFlyer is your best bet.
Let's be honest - your aircraft can change on any airline at the last minute.
CAWineNerd is offline  
Old Jan 10, 19, 9:31 pm
  #59  
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 288
Originally Posted by CAWineNerd View Post
Let's be honest - your aircraft can change on any airline at the last minute.
QR has got to be in the upper echelon of plane switching
NJSwamplands is offline  
Old Jan 11, 19, 6:56 am
  #60  
Original Poster
 
Join Date: Oct 2007
Programs: UA, AA
Posts: 13
Originally Posted by tdot_guy View Post
How can I check which sectors have Qsuite for sure?
Qatar website lists cities (and flight numbers) that have QSuites: https://www.qatarairways.com/en/onboard/qsuite.html

Of course any flight on any airline can have an equipment change for a host of reasons. But QR is marketing certain routes/flights as having QSuites so itís unlikely they are going to just start swapping in different aircraft unless itís for last minute operational issues.
shintz is offline  

Thread Tools
Search this Thread