Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Mileage Run Deals > Mileage Run Discussion
Reload this Page >

[PREM FARE GONE] AA A/F Fare: CMN-MIA - $741/$1159

[PREM FARE GONE] AA A/F Fare: CMN-MIA - $741/$1159

Old Apr 24, 22, 10:22 am
  #751  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Phx, AZ
Programs: BA Gold, AS MVPG
Posts: 652
Originally Posted by danger View Post
I've been unsuccessful a couple of times in asking AA to move my MIA-LHR AA 39 to the codeshare BA1528. The BA flight shows on ExpertFlyer, Matrix and BA but it doesn't show as bookable on AA. I'm wondering if I might be able to get BA to make the change.
Yeah, you might not be able to. When I changed my return flight, I specifically picked AAflight/BAoperated a380 and was told that I would have to booked AAflight/AAoperated specifically over the Trans-Atlantic portion and the fare rules might have suggested the same. But then I am no expert on that, was just happy that I was able to pushed my return flights 2 months out with $0 differences in taxes. As suggested by another poster though, if your flights got changed, then you can pushed for BA flights as an involuntary change.

Originally Posted by Keter View Post
If it is a voluntary change then it requires all AA flights on a fare compoment (IB marketed will not work/ price with AA operated by BA over the pond).

For those having issues with agents pricing the itinerary for voluntary changes could it be the issues with prices loaded from CAS and not CMN?

On another matter do we need a PCR test to leave the country? Confused with what i see on the web, hopefully the information is outdated. Want to make a same day airport layover.
No PCR needed to leave the country from CMN, I stayed there for a day, flew to MAD, then overnight in LHR, that's when I did my (proctored) Binax antigen test while I was in the hotel for the next day back to the States.

About to contact AA again to push up my flights a few days earlier so that I can positioned myself for the CGK-SFO in J for $1.2k on Singapore/Swiss/Swiss
Keter likes this.
flyer89 is offline  
Old Apr 24, 22, 6:13 pm
  #752  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Phx, AZ
Programs: BA Gold, AS MVPG
Posts: 652
Just a quick data point, I was just able to moved up my return dates a few days with no different in fares or taxes. I did checked on AA to make sure AA38 (MIA-LHR) has A class available though. There are some days that I wanted to travel that only has "First-Flexible" aka F fare. So guess I'll just spend an extra day once I get to CMN and then a one way trip from there to CGK to start on another deal that was posted on here, CGK-SFO for 950 euros

Oh, I used the AA's chat function on the website and this time, it took only 1 try... versus 4 the first time lol
flyer89 is offline  
Old Apr 24, 22, 10:56 pm
  #753  
 
Join Date: Aug 2007
Location: MOW, RU
Programs: SU Gold; KL Plat; BA Gold; A3 Gold
Posts: 2,422
Originally Posted by flyer89 View Post
... CMN, I stayed there for a day, flew to MAD, then overnight in LHR, that's when I did my (proctored) Binax antigen test while I was in the hotel for the next day back to the States.
Is Binaxnow available for purchase at LHR or nearby? Any other good Covid Ag test options to enter USA when transitting LHR overnight?
Keter is offline  
Old Apr 25, 22, 12:27 am
  #754  
Hyatt Contributor Badge
 
Join Date: Apr 2007
Programs: QF, AC, AA, Hyatt, Marriott
Posts: 3,377
Originally Posted by flyer89 View Post
Just a quick data point, I was just able to moved up my return dates a few days with no different in fares or taxes. I did checked on AA to make sure AA38 (MIA-LHR) has A class available though. There are some days that I wanted to travel that only has "First-Flexible" aka F fare. So guess I'll just spend an extra day once I get to CMN and then a one way trip from there to CGK to start on another deal that was posted on here, CGK-SFO for 950 euros

Oh, I used the AA's chat function on the website and this time, it took only 1 try... versus 4 the first time lol
To by clear, have you already commenced travel?

Originally Posted by Keter View Post
Is Binaxnow available for purchase at LHR or nearby? Any other good Covid Ag test options to enter USA when transitting LHR overnight?
Two that I've found: https://www.haloverify.com/heathrow-t5/ and https://www.expresstest.co.uk/london-heathrow-airport.
danger is offline  
Old Apr 25, 22, 8:24 am
  #755  
 
Join Date: Oct 2005
Location: Seattle
Posts: 323
Originally Posted by flyer89 View Post
Just a quick data point, I was just able to moved up my return dates a few days with no different in fares or taxes. I did checked on AA to make sure AA38 (MIA-LHR) has A class available though. There are some days that I wanted to travel that only has "First-Flexible" aka F fare. So guess I'll just spend an extra day once I get to CMN and then a one way trip from there to CGK to start on another deal that was posted on here, CGK-SFO for 950 euros

Oh, I used the AA's chat function on the website and this time, it took only 1 try... versus 4 the first time lol
Was on the phone with AA over 2 hours last night changing the return date after flying the outbound last month on this "A" fare. Oddly the agent was not able to put me on the one AA 38 "A" fare MIA-LHR I found on AA.com but instead put me on the later BA flight MIA-LHR. I am good with that
nawlins is offline  
Old Apr 25, 22, 2:39 pm
  #756  
 
Join Date: Aug 2004
Programs: AA (EXP), Hilton (Diamond), SPG (lowly Plat)
Posts: 8,696
Originally Posted by nawlins View Post
Was on the phone with AA over 2 hours last night changing the return date after flying the outbound last month on this "A" fare. Oddly the agent was not able to put me on the one AA 38 "A" fare MIA-LHR I found on AA.com but instead put me on the later BA flight MIA-LHR. I am good with that
Odd that the agent didn't see the flight with 'A' inventory. Did they book the BA flight as an AA code or as BA prime? Also, why did it take two hours?
anabolism is offline  
Old Apr 25, 22, 4:03 pm
  #757  
 
Join Date: Oct 2005
Location: Seattle
Posts: 323
Originally Posted by anabolism View Post
Odd that the agent didn't see the flight with 'A' inventory. Did they book the BA flight as an AA code or as BA prime? Also, why did it take two hours?
The only explanation is the agent may have been new - after not seeing the A inventory that I saw on aa.com she also did not seem familiar with historical pricing until I read the fare rules to her. She asked for another return date and gave her one in September At this point she got a supervisor involved which is where I was put on hold about 6 times over the 2 hour period. The MIA-LHR is now on AA 6959 codeshare on a BA A380. On a previous call to change this ticket I was advised the return TATL required an AA operated flight. The fact BA flight was allowed as operator should make it easier to change in future as BA has more A inventory .
nawlins is offline  
Old Apr 25, 22, 5:34 pm
  #758  
 
Join Date: Aug 2004
Programs: AA (EXP), Hilton (Diamond), SPG (lowly Plat)
Posts: 8,696
Originally Posted by nawlins View Post
The only explanation is the agent may have been new - after not seeing the A inventory that I saw on aa.com she also did not seem familiar with historical pricing until I read the fare rules to her. She asked for another return date and gave her one in September At this point she got a supervisor involved which is where I was put on hold about 6 times over the 2 hour period. The MIA-LHR is now on AA 6959 codeshare on a BA A380. On a previous call to change this ticket I was advised the return TATL required an AA operated flight. The fact BA flight was allowed as operator should make it easier to change in future as BA has more A inventory .
Indeed, as well as having a generally nicer F experience.
anabolism is offline  
Old Apr 25, 22, 6:06 pm
  #759  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Phx, AZ
Programs: BA Gold, AS MVPG
Posts: 652
Originally Posted by Keter View Post
Is Binaxnow available for purchase at LHR or nearby? Any other good Covid Ag test options to enter USA when transitting LHR overnight?
I'm not sure if Binaxnow is available for purchase in LHR. I purchased a pack of 6 for myself and nephew using my HSA card back then, and they can come in handy. Worse case, there are testing facility at LHR that you can stop by, cost like 30 pounds for an antigen test.

Originally Posted by danger View Post
To by clear, have you already commenced travel?
Correct, traveled already commenced on the outbound CMN-MIA. @danger

And dang.. wished I was booked on the later BA flight, so I'll give that a try later on. I was planning to do MIA-LHR, LHR-MAD, put MAD-CMN in the future indefinitely, then MAD-DOH-CGK, then start to the CGK-SFO deal from there. The AA flight time works better since it arrives at LHR at 0925, and the LHR-MAD depart at 1050, arrive to MAD at 1425 enough time for me to check in with QR for the 1600 flight.
flyer89 is offline  
Old Apr 30, 22, 11:51 am
  #760  
 
Join Date: Feb 2014
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 424
For the flyertalkers who will make this trip soon: The arrival test at CMN is scrapped and there are talks that the pre-arrival test will be scrapped very soon. Arrival at CMN was painless but please arrive early for your departure. All (unnecessary) checks took 1,5 hours to go through. And yes, thats by using the fast lane.
fridgy likes this.
Travel-Quinten is offline  
Old Apr 30, 22, 7:42 pm
  #761  
formerly mattking2000
 
Join Date: Nov 2012
Location: soon to be DXB!
Programs: BA|AC|AZ|SPG|H|FPC
Posts: 1,064
Has anyone tried to change the trip partway through the outbound to insert a stopover in a city? I was told by 2 agents that it's not possible to change the trip until the outbound has been completely flown, but that wasn't my understanding

Booked on the First Flexible ($1159) option
BA Humbug is offline  
Old Apr 30, 22, 7:48 pm
  #762  
Hyatt Contributor Badge
 
Join Date: Apr 2007
Programs: QF, AC, AA, Hyatt, Marriott
Posts: 3,377
Originally Posted by BA Humbug View Post
Has anyone tried to change the trip partway through the outbound to insert a stopover in a city? I was told by 2 agents that it's not possible to change the trip until the outbound has been completely flown, but that wasn't my understanding

Booked on the First Flexible ($1159) option
I haven't and it's also not my understanding of the fare rules. Ask the agent to refer you to specific part of the rules that state that.
Attached Images
danger is offline  
Old May 3, 22, 1:06 pm
  #763  
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Juan, PR
Programs: MR AMB/LT T, AS MVPG75K, TK EP/*G, DL P, IH AMB/D/IC, HH D, CR D, FoundersCd, Sixt P, NTL EE, Hz 5*
Posts: 398
Ugh, help please?

I have the return/inbound leg of an already half flown ticket, departing tomorrow. I need to push it to later in May (and I have a separate one-way return CMN-MAD-LHR-MIA on 27 May).

I just spent 35 minutes on hold (mostly) with AA CSR to be told "cannot fly on BA", I wanted to do the BA A380 MIA-LHR. I thought the historical fare rules allowed BA? I mentioned that, she didn't believe/said rate desk said AA. I did the HU part of HUCA, but want to be better armed for the return call. What should I say? (I'll fly AA if I have to, but BA A380 would be vastly better...)
rdlmitedu is offline  
Old May 3, 22, 2:20 pm
  #764  
 
Join Date: Apr 2010
Location: Unio Europaea
Programs: BA GGL, AS, Hertz Cirque Prsidentielle
Posts: 1,445
Originally Posted by rdlmitedu View Post
I thought the historical fare rules allowed BA?
Nope, that's a wrong assumption. The TATL sectors had to be AA by AA. And IB flights within IATA area 2. Those, who booked an AA by BA segment for a TATL sector, benefited from a system loophole, while that wasn't supposed to be doable as per the fare rules.
Flying Yazata is offline  
Old May 3, 22, 2:46 pm
  #765  
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Juan, PR
Programs: MR AMB/LT T, AS MVPG75K, TK EP/*G, DL P, IH AMB/D/IC, HH D, CR D, FoundersCd, Sixt P, NTL EE, Hz 5*
Posts: 398
Ah, ok. I just had the AA-codeshare-on-BA flight repriced as...+$12500, so I guess I'll try again and just do an AA flight. Meh. I guess the first time it got changed onto BA was due to involuntary schedule change or something.
rdlmitedu is offline  

Thread Tools
Search this Thread