No PNR on codeshare?

Reply

Old Apr 10, 19, 4:57 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2019
Location: US
Programs: BAEC Silver
Posts: 32
No PNR on codeshare?

I just had a strange, and first for me, incident. I booked a codeshare (AA marketed, JL operated) flight for next year. I called AA to get the JL PNR, but the agent said there was only what we could surmise is a placeholder because it is 5 digits long (PNR is always 6 digit alpha numeric). Has anyone else ever encountered this? Could it be that I just need to wait for JL to assign a PNR?
sidthesquid is offline  
Reply With Quote
Old Apr 10, 19, 8:57 pm
  #2  
 
Join Date: Nov 2018
Programs: Enrich
Posts: 140
You mean your AA PNR is 5 digit instead of 6 digit?

Generally, the PNR you got from AA booking/reservation is recognizable by JL system. There is no need to ask for JL specific PNR.
dici is offline  
Reply With Quote
Old Apr 10, 19, 10:25 pm
  #3  
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JAL Diamond, SAS Eurobonus Gold, Marriott Titanium, Hilton Gold, IHG Gold
Posts: 8,540
And if you want to use the PNR to assign seats, that is basically not possible for an AA codeshare on JL metal. They have not fixed that quirk yet. And by they, I do mean the combined effort of AA and JL to make the systems communicate.
CPH-Flyer is offline  
Reply With Quote
Old Apr 11, 19, 2:42 am
  #4  
Ambassador: Japan Airlines
 
Join Date: Mar 2008
Location: LAX
Programs: JAL Mileage Bank, oneworld Emerald, SPG Gold
Posts: 14,863
Originally Posted by CPH-Flyer View Post
And if you want to use the PNR to assign seats, that is basically not possible for an AA codeshare on JL metal. They have not fixed that quirk yet. And by they, I do mean the combined effort of AA and JL to make the systems communicate.
You sure it's a quirk and not a feature?
JALPak is offline  
Reply With Quote
Old Apr 11, 19, 7:46 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2019
Location: US
Programs: BAEC Silver
Posts: 32
I want the JL PNR so I can check in online with them/have it in case a JL agent asks for it at the airport. I know seat assignment is done through the marketing airline.
sidthesquid is offline  
Reply With Quote
Old Apr 11, 19, 12:46 pm
  #6  
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tokyo
Programs: JAL Diamond, SAS Eurobonus Gold, Marriott Titanium, Hilton Gold, IHG Gold
Posts: 8,540
Originally Posted by JALPak View Post
You sure it's a quirk and not a feature?
Long standing quirk?

Originally Posted by sidthesquid View Post
I want the JL PNR so I can check in online with them/have it in case a JL agent asks for it at the airport. I know seat assignment is done through the marketing airline.
JAL never seems to ask for the PNR. For OLCI, I think you need to start from the AA site, that will then direct you to JAL
CPH-Flyer is offline  
Reply With Quote
Old Apr 12, 19, 11:53 am
  #7  
 
Join Date: Mar 2009
Location: JAX
Programs: Former BA/AA/CP/LY employee, BA Executive Club Blue, IHG Platinum, Samsung Platinum
Posts: 2,733
Originally Posted by sidthesquid View Post
(PNR is always 6 digit alpha numeric)
Some systems do actually generate only 5 digit references, but not Amadeus, which JL are now in.

Could it be that I just need to wait for JL to assign a PNR?
There should be one already, or the AA PNR should update to show the JL operated flights as unconfirmed.

Try calling JL, giving them your AA ticket number, and asking them to find your JL operating PNR.
JAXBA is offline  
Reply With Quote
Old Apr 12, 19, 11:51 pm
  #8  
 
Join Date: Oct 2012
Location: Tokyo
Programs: SPG Plat, HH G,Hyatt E,*A G, OW Saph.
Posts: 2,162
2 ways.
1. try finding the JAL PNR on the AA ticket receipt here. should be written there. . https://prefunds.aa.com/refunds/

2. Actually, there's a much easier way to do this. Take your AA confirmation code to the Qantas manage booking site. Input your PNR and last name there to look up the booking. Once it pulls up, the Qantas site will show a different booking # at the top of the page. THIS is your JAL PNR. Grab that and pop it into JAL's manage booking site. not 100%, but it should work.
KARFA likes this.

Last edited by Tokyoite; Apr 12, 19 at 11:57 pm
Tokyoite is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread