Etihad MAN T1 check in changed?

Old Nov 29, 19, 5:42 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Etihad MAN T1 check in changed?

A real quickie, I'm flying out of MAN on Dec 13 on EY 16. Every time I have flown with EY from MAN the check in has been T1 A (1st floor). Someone mentioned to me that EY have moved downstairs to check in B.

Can anyone flown recently with EY from MAN confirm or deny this?

Cheers.

Zac.
ZacZolar is offline  
Old Nov 29, 19, 8:20 am
  #2  
 
Join Date: Oct 2016
Programs: Etihad Guest Platinum
Posts: 180
Flew from MAN in August and October and can confirm T1 departureswas Check In B, ground floor. There are Etihad signs on the wall near drop off zone. You also use Security B which can be a bit of a zoo!
ZacZolar likes this.
JayCee1966 is offline  
Old Nov 29, 19, 10:27 am
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Thanks JayCee.

Zac.
ZacZolar is offline  
Old Nov 29, 19, 10:29 am
  #4  
Ambassador: Emirates Airlines
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 14,055
Originally Posted by JayCee1966 View Post
Flew from MAN in August and October and can confirm T1 departureswas Check In B, ground floor. There are Etihad signs on the wall near drop off zone. You also use Security B which can be a bit of a zoo!
I don't think there's any FastTrack at Security B (unless it's changed since EY moved down there). So, you may have to go upstairs if you've got FastTrack.
DYKWIA is online now  
Old Nov 29, 19, 10:54 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Originally Posted by DYKWIA View Post
I don't think there's any FastTrack at Security B (unless it's changed since EY moved down there). So, you may have to go upstairs if you've got FastTrack.
I'm flying business so I will take a view after check in, if to go up stairs or not. Generally I have found it does not make a huge difference, but thanks for the heads up.

Zac.

Last edited by ZacZolar; Nov 29, 19 at 11:10 am
ZacZolar is offline  
Old Nov 30, 19, 4:11 am
  #6  
 
Join Date: Sep 2014
Location: UK
Programs: Etihad Gold, Qatar Gold, flying Blue, Falcon, Lufthansa, Eva
Posts: 1,303
quite often fast track at Manchester involves entering a separate line and then at the other end you find there is no priority scanner and you join the rest
amnicoll is offline  
Old Nov 30, 19, 4:20 am
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Originally Posted by amnicoll View Post
quite often fast track at Manchester involves entering a separate line and then at the other end you find there is no priority scanner and you join the rest
That's what I have found too, hence why I said further up the thread I'll take a view after check in.

Ta.

Zac.
ZacZolar is offline  
Old Dec 1, 19, 5:41 am
  #8  
 
Join Date: Oct 2016
Programs: Etihad Guest Platinum
Posts: 180
There is a Priority Lane and your Business Class boarding card does give you access to it, however, this area is not always manned fully so you join the main queue, albeit nearer the front. In my experience there is no dedicated scanner for the Priority Lane either. By the time you've trekked upstairs and joined the priority queue there, you may as well have just gone through the security B zoo. Chances are you'll get to the lounge at the same time, maybe a fraction faster.

Due to the rigorous (read slow) security process in MAN and the shuffling of the belongings trays long queues do happen... frequently. As a seasoned world traveller I find the MAN security experience to be one of the worst from a traveller perspective, you can feel like an inmate being processed - half expecting to get deloused and disinfected as you leave with your previously well packed belongings in total disarray!!

I'm all for enhanced security and realise why it's done, but when you see how other countries do it you wonder why the UK is so bad at it. In the past 12 months I've travelled from Abu Dhabi, Cancun, Hong Kong, Tokyo, Singapore, Bali, Bangkok and Cairo, and on each occasion the experience was more pleasant - even Cairo!!

This used to bother me... a lot... but I've just come to accept it as part of the MAN experience and when the process does go smoothly I'm pleasantly surprised! Once in the lounge any inconvenience is quickly forgotten ... until the next time!

Originally Posted by DYKWIA View Post
I don't think there's any FastTrack at Security B (unless it's changed since EY moved down there). So, you may have to go upstairs if you've got FastTrack.
JayCee1966 is offline  
Old Dec 1, 19, 5:50 am
  #9  
 
Join Date: Sep 2014
Location: UK
Programs: Etihad Gold, Qatar Gold, flying Blue, Falcon, Lufthansa, Eva
Posts: 1,303
DhabiOne of the reasons I stopped flying with Etihad was the security screening at Abu Dhabi where although there were dedicated scanners for premium passengers there was no separate queue

Last edited by amnicoll; Dec 2, 19 at 4:37 am Reason: typed Dubia by mistake instead of Abu dhabi surprised this was not picked up on
amnicoll is offline  
Old Dec 2, 19, 4:15 am
  #10  
Tel
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Programs: old,FB gold,BMI silver,QR Gold,HH Gold.SPG Gold BA Silver
Posts: 137
T1 check-in is now back upstairs on original level albeit further along to the left. They now use the vacated Thomas Cook desks .
JayCee1966 likes this.
Tel is offline  
Old Dec 2, 19, 12:00 pm
  #11  
 
Join Date: Oct 2016
Programs: Etihad Guest Platinum
Posts: 180
Originally Posted by Tel View Post
T1 check-in is now back upstairs on original level albeit further along to the left. They now use the vacated Thomas Cook desks .
Thanks for the update.
JayCee1966 is offline  
Old Dec 3, 19, 3:18 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Originally Posted by Tel View Post
T1 check-in is now back upstairs on original level albeit further along to the left. They now use the vacated Thomas Cook desks .
Thanks.

Ironcially I have just receieved an email back from Etihad, saying they have moved down to check in B as of the 31st May, go figure.

Zac.
ZacZolar is offline  
Old Dec 3, 19, 4:22 am
  #13  
 
Join Date: Oct 2016
Programs: Etihad Guest Platinum
Posts: 180
So I've just finished chatting with an online agent at Manchester to confirm the current situation.

Currently... it is back upstairs in Check In A on Level 5.
JayCee1966 is offline  
Old Dec 3, 19, 4:57 am
  #14  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Originally Posted by JayCee1966 View Post
So I've just finished chatting with an online agent at Manchester to confirm the current situation.

Currently... it is back upstairs in Check In A on Level 5.
Ta, JayCee

Zac.
ZacZolar is offline  
Old Yesterday, 5:39 am
  #15  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
I have had it eventually confirmed by email.

"Thank you for your email.

We have contacted our Duty Manager in Manchester Airport and been informed that our Check in has moved back up to terminal 1A. It can be located around desks 17-24, where Thomas Cook was previously.


I wish you a pleasant upcoming flight"

Zac.
JayCee1966 likes this.

Last edited by ZacZolar; Yesterday at 5:49 am
ZacZolar is offline  

Thread Tools
Search this Thread