Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Emirates | Skywards
Reload this Page >

Tech stops for AKL nonstop flight (temporary)

Tech stops for AKL nonstop flight (temporary)

Old Sep 17, 17, 3:22 pm
  #1  
Moderator, CoronaVirus and Hilton Honors
Original Poster
 
Join Date: Nov 2003
Location: grounded for now
Programs: some
Posts: 70,931
Tech stops for AKL nonstop flight (temporary)

Due to the current fuel shortage in AKL (broken fuel pipe), the nonstop AKL flight will apparently have a tech stop in MEL both ways. Yesterday's AKL-DXB was the first affected flight and went via CHC. Until the pipe is fixed (estimated at two weeks), expect late arrival by about 2 hours.

The other EK flights to/from AKL via BNE and MEL, and to/from CHC are not affected.
Kiwi Flyer is offline  
Old Sep 18, 17, 12:49 am
  #2  
 
Join Date: May 2010
Location: Oxon, UK
Programs: Mucci des canapes, Skywards Gold, BAEC Gold, IC Plat Amb, Accor Gold
Posts: 1,885
Presumably pax will be kept on the plane - definitely a long time to be on one aircraft.
pomkiwi is offline  
Old Sep 18, 17, 3:30 am
  #3  
 
Join Date: Jan 2013
Programs: Skywards Gold
Posts: 84
Originally Posted by pomkiwi View Post
Presumably pax will be kept on the plane - definitely a long time to be on one aircraft.
"An Emirates spokesman said passengers will not be required to disembark during refuelling and that connecting flights will be rebooked as required"

Yep, a long time stuck inside...
weasel07 is offline  
Old Sep 18, 17, 3:38 am
  #4  
Ambassador: Emirates Airlines
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 14,758
Silly question.... but why would the DXB-AKL flight require the tech stop?
DYKWIA is online now  
Old Sep 18, 17, 4:06 am
  #5  
Ambassador: Air New Zealand
 
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington NZ
Programs: NZ Gold, EK Gold, Amex Plat, SPG Gold, Accor Gold
Posts: 1,299
Originally Posted by DYKWIA View Post
Silly question.... but why would the DXB-AKL flight require the tech stop?
Because they can top up the the tanks at the tech stop to fly across the Tasman and back without the need to refuel in AKL.
WLG Base is offline  
Old Sep 18, 17, 4:12 am
  #6  
 
Join Date: Jun 2017
Location: Wellington, NZ
Programs: Air NZ Elite*G; Skywards Gold; SPG/Marriott Gold; Accor Gold; GHA Platinum; Hertz President's Circle
Posts: 40
Low fuel supplies in AKL courtesy of a pipeline problem - could be 2 weeks before the issue is fixed - so all longhaul flights need to carry enough fuel to be able to get in and out to an alternate refuelling destination. EK appear to have chosen MEL for 448/449, which are now temporarily not so direct between DXB-AKL!
scottienz69 is offline  
Old Sep 18, 17, 4:19 am
  #7  
Ambassador: Emirates Airlines
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 14,758
Originally Posted by WLG Base View Post
Because they can top up the the tanks at the tech stop to fly across the Tasman and back without the need to refuel in AKL.
Told you it was a silly question!

Thanks
DYKWIA is online now  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: