First class seat selector - Bulkhead

 
Old Aug 18, 09, 9:40 pm
  #1  
Original Poster
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2008
Location: Scottsdale, AZ
Programs: AA Plat, DL Plat, Marriott Plat, Priority Club Plat, HHonors Diamond, SPG Gold, Avis CC, Hertz Plat
Posts: 644
First class seat selector - Bulkhead

I got my auto upgrade for my return flight this Thursday. I went in to check the reservation and saw that no seat was assigned. I selected 1C (yes, I am one of those people who actually likes the bulkhead seat).

Anyway, I saved the seat assignment and logged out. Checked again the next day and saw that my assignment was now 2B. Strange. Tried to change it back to 1C, but when I clicked save it went back to 2B.

At the gate for my outbound flight the gate agent changed my seat for my return flight back to 1C. However, when I checked again today it was back to 2B.

So, do they block the bulkhead seats in first class? I was able to book the bulkhead in coach with no problem (before getting my upgrade at the window).

Thoughts?
GNALUZU is offline  
Old Aug 18, 09, 9:43 pm
  #2  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2004
Location: I don't know
Programs: Marriott Ambassador, UA Premier
Posts: 14,401
I've never had a problem selecting bulkheads if I wanted - I generally try to avoid them, but I've been assigned bulkheads several times before changing them to another (more appealing) seat.
mersk862 is offline  
Old Aug 18, 09, 10:09 pm
  #3  
2020 FlyerTalk Awards
 
Join Date: Jun 2009
Location: Somewhere
Programs: Delta FO (I use to be More)
Posts: 2,859
when you get to the gate and hand in your boarding pass you'll get a little slip with your new seat. It happened to me a while ago but eventually when I got to the gate scanned my boarding pass i got a little slip with the seat I had requested
HWGeeks is offline  
Old Aug 19, 09, 5:16 am
  #4  
 
Join Date: Aug 2008
Location: Orlando
Programs: Delta Skymiles, Continental OnePass, Hilton Honors, Hertz Gold, National Emerald Club, Starwood SPG
Posts: 622
Originally Posted by GNALUZU View Post
I got my auto upgrade for my return flight this Thursday. I went in to check the reservation and saw that no seat was assigned. I selected 1C (yes, I am one of those people who actually likes the bulkhead seat).

Anyway, I saved the seat assignment and logged out. Checked again the next day and saw that my assignment was now 2B. Strange. Tried to change it back to 1C, but when I clicked save it went back to 2B.

At the gate for my outbound flight the gate agent changed my seat for my return flight back to 1C. However, when I checked again today it was back to 2B.

So, do they block the bulkhead seats in first class? I was able to book the bulkhead in coach with no problem (before getting my upgrade at the window).

Thoughts?
You don't happen to be selecting seats on a NWA operated flight through Delta.com, or vice-versa? Just was wondering as, if that's the case, I've seen where the seat assignments don't "stick" when at least working with NWA operated flights through Delta.com. In that case, you'd need to go into NWA's site to make the seat selection.
seminole_kev is offline  
Old Aug 19, 09, 10:41 am
  #5  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2008
Programs: Formaldehyde Medallion DL DieMiles
Posts: 12,252
Originally Posted by GNALUZU View Post
I got my auto upgrade for my return flight this Thursday. I went in to check the reservation and saw that no seat was assigned. I selected 1C (yes, I am one of those people who actually likes the bulkhead seat).

Anyway, I saved the seat assignment and logged out. Checked again the next day and saw that my assignment was now 2B. Strange. Tried to change it back to 1C, but when I clicked save it went back to 2B.

At the gate for my outbound flight the gate agent changed my seat for my return flight back to 1C. However, when I checked again today it was back to 2B.

So, do they block the bulkhead seats in first class? I was able to book the bulkhead in coach with no problem (before getting my upgrade at the window).

Thoughts?
A FAM set-aside?
StayingHomeIsBetter is offline  
Old Aug 19, 09, 10:46 am
  #6  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2007
Location: LAX-SNA
Programs: BA Gold, AF/KL Gold, UA 1K, AA 2mm LT PLT
Posts: 19,275
Originally Posted by StayingHomeIsBetter View Post
A FAM set-aside?
Wouldn't a FAM want to be a little further back in the cabin?
SFO777 is offline  
Old Aug 19, 09, 11:25 am
  #7  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2008
Programs: Formaldehyde Medallion DL DieMiles
Posts: 12,252
Originally Posted by SFO777 View Post
Wouldn't a FAM want to be a little further back in the cabin?
IIRC, the few posts on FT where someone has claimed to have been booted out of their seat by what they perceived to be a FAM, typically involved an aisle seat up front. 1C would seem to make sense... puts FAM between everyone else on the plane, and what ultimately needs to be protected... the cockpit.

Given the option, I am tending to avoid the aisle seats closer to the front of the FC section.
StayingHomeIsBetter is offline  
Old Aug 19, 09, 12:34 pm
  #8  
 
Join Date: Jun 2002
Location: HPN
Programs: DL GM
Posts: 2,775
Originally Posted by StayingHomeIsBetter View Post
IIRC, the few posts on FT where someone has claimed to have been booted out of their seat by what they perceived to be a FAM, typically involved an aisle seat up front. 1C would seem to make sense... puts FAM between everyone else on the plane, and what ultimately needs to be protected... the cockpit.
Except I think the FAM needs under seat storage to be effective?
NHFL9 is offline  
Old Aug 19, 09, 1:01 pm
  #9  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2008
Programs: Formaldehyde Medallion DL DieMiles
Posts: 12,252
Originally Posted by NHFL9 View Post
Except I think the FAM needs under seat storage to be effective?
A place to put the bad guys?
StayingHomeIsBetter is offline  
Old Aug 19, 09, 1:51 pm
  #10  
 
Join Date: Jul 2009
Programs: DL Plat, YX Miles Exec, CO Plat, HH Gold
Posts: 33
What aircraft is this on? I saw when selecting NW metal seats on Delta.com that in rare cases 1C/1D were available, but actually don't exist on the aircraft being flown due to large galley/bulkhead closet space.
RCarverJr is offline  
Old Aug 19, 09, 1:59 pm
  #11  
 
Join Date: Jul 2007
Location: KUL/TPA/OTP
Programs: UA1k, DL
Posts: 3,136
Originally Posted by GNALUZU View Post
I got my auto upgrade for my return flight this Thursday. I went in to check the reservation and saw that no seat was assigned.
I've often experienced this issue when there was a pending change of equipment type.
Denolloyd is offline  
Old Aug 19, 09, 4:20 pm
  #12  
Original Poster
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2008
Location: Scottsdale, AZ
Programs: AA Plat, DL Plat, Marriott Plat, Priority Club Plat, HHonors Diamond, SPG Gold, Avis CC, Hertz Plat
Posts: 644
Originally Posted by seminole_kev View Post
You don't happen to be selecting seats on a NWA operated flight through Delta.com, or vice-versa? Just was wondering as, if that's the case, I've seen where the seat assignments don't "stick" when at least working with NWA operated flights through Delta.com. In that case, you'd need to go into NWA's site to make the seat selection.
Actually, this is it. I booked on Delta, but am flying on NWA metal. I called Delta last night and they changed my seat. It looks like it has stuck in the system this time.
GNALUZU is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: