Atl t2 777?

Old Aug 16, 19, 2:49 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA
Programs: Delta, Hilton, Hertz
Posts: 342
Atl t2 777?

Noticed one sitting at the gate. When did delta start using this concourse for 777ís?
micstatic is offline  
Old Aug 16, 19, 4:57 pm
  #2  
FlyerTalk Evangelist
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Antonio
Programs: DL DM, AA EXP, NW Plat, Former CO Gold, Hilton Diamond
Posts: 16,077
Originally Posted by micstatic View Post
Noticed one sitting at the gate. When did delta start using this concourse for 777ís?
Confused? Theres no T2 at ATL. Theres Concourses ABCDEFT, which are in the domestic and international terminals.

JFK DL uses T2, along with LAX.
flyerCO is online now  
Old Aug 16, 19, 4:58 pm
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA
Programs: Delta, Hilton, Hertz
Posts: 342
Gate t2
micstatic is offline  
Old Aug 16, 19, 5:00 pm
  #4  
FlyerTalk Evangelist
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2003
Location: San Antonio
Programs: DL DM, AA EXP, NW Plat, Former CO Gold, Hilton Diamond
Posts: 16,077
Originally Posted by micstatic View Post
Gate t2
OK makea more sense. It likely was a JFK flight. DL tryst to always put NYC/WAS out of T2. If 777 needs to fly to JFK they can out there, put likely requires taking a 2nd gate out of commission.
flyerCO is online now  
Old Aug 16, 19, 5:01 pm
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA
Programs: Delta, Hilton, Hertz
Posts: 342
Well aware. Atl is my home airport. Iíve never seen a 777 at this concourse. Could also be a lax flight. But looking for somebody who is positive the details here.
micstatic is offline  
Old Aug 16, 19, 5:04 pm
  #6  
Original Poster
 
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA
Programs: Delta, Hilton, Hertz
Posts: 342
Turns out itís lax. But anybody with more details on when they started using this concourse for 777?

https://flightaware.com/live/flight/...239Z/KATL/KLAX
micstatic is offline  
Old Aug 16, 19, 5:12 pm
  #7  
 
Join Date: Sep 2007
Programs: DL DM
Posts: 222
Terminal T used to be the international terminal and it is set up for wide body airplanes. So it may be used as an “overflow” for E/F ?
gooselee and readywhenyouare like this.
underattack is offline  
Old Aug 16, 19, 7:36 pm
  #8  
 
Join Date: Dec 2010
Location: CMH
Programs: Delta SkyMiles, AAdvantage, US Airways Dividend Miles (Fmr), Northwest WorldPerks (Fmr)
Posts: 259
You don't see it as much as you used to, but widebodies on T aren't unheard of. I've got a photo from 2003 where T1-8 are all 767s.
JSprague24 is offline  
Old Aug 17, 19, 7:03 am
  #9  
 
Join Date: Mar 2017
Programs: FlyingBlue Gold; Skymiles Platinum
Posts: 418
Often, when I find myself on a domestic widebody flight, it's departing out of a domestic concourse and not E/F. I've seen widebodies at most concourses, but not D that I can remember.
Weekend Away is offline  
Old Aug 17, 19, 7:17 am
  #10  
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 686
I've seen 777s at T1 occasionally going back for years. Very occasionally, though. Never noticed one at T2 though.
WillBarrett_68 is online now  
Old Aug 17, 19, 8:45 am
  #11  
 
Join Date: May 2012
Location: MCO
Programs: AA, B6, DL, EK, EY, QR, SQ, UA, Amex Plat, RC/MR/SPG Plat, HHonors Gold
Posts: 6,174
Originally Posted by micstatic View Post
Turns out itís lax. But anybody with more details on when they started using this concourse for 777?

https://flightaware.com/live/flight/...239Z/KATL/KLAX
I noticed the same flight at T going to LAX a couple months ago and wondered about the 777 flight myself. Looks like they arrive at E/F and then get towed over to T for the LAX flight.
cmd320 is offline  
Old Aug 17, 19, 10:23 am
  #12  
 
Join Date: Dec 2009
Programs: DL PM
Posts: 138
I did the same double take several months ago, in May I believe. Whenever I see a domestic widebody, I get annoyed that Iím not on it.
ajggiant is offline  
Old Aug 17, 19, 11:14 am
  #13  
 
Join Date: Mar 2017
Programs: FlyingBlue Gold; Skymiles Platinum
Posts: 418
Originally Posted by cmd320 View Post
I noticed the same flight at T going to LAX a couple months ago and wondered about the 777 flight myself. Looks like they arrive at E/F and then get towed over to T for the LAX flight.
I wonder why they do that. I imagine the timing of the flight doesn't interfere with actual international flight arrivals from Europe? Is it that those flights are more appealing departing from T?
Weekend Away is offline  
Old Aug 17, 19, 12:56 pm
  #14  
 
Join Date: May 2011
Programs: Delta GM, Hyatt Plat-ist, Food Lion MVP
Posts: 455
Taken from the ATL competition plan:



T1 and T2 can fit a 777ER (at ~200ft wingspan) with minimal impact to the adjacent gates. The wider LR would have more trouble fitting without significant impact.
Weekend Away likes this.
ekozie is offline  
Old Aug 17, 19, 1:42 pm
  #15  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2010
Location: Orlando, FL Area
Programs: Delta SkySponge ExtraAbsorbant, SPG Gold
Posts: 24,400
Originally Posted by underattack View Post
Terminal T used to be the international terminal and it is set up for wide body airplanes. So it may be used as an ďoverflowĒ for E/F ?
Before concourse F opened you would even see concourse A sometimes used for departing international flights. Dublin seemed to be a frequent departure from A.
readywhenyouare is offline  

Thread Tools
Search this Thread