Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

Disturbing: Delta no longer shows MQM while booking flight

Disturbing: Delta no longer shows MQM while booking flight

Old Oct 20, 18, 6:28 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: May 2011
Location: NYC
Programs: DL PM as of 12/8/2016
Posts: 1,890
Disturbing: Delta no longer shows MQM while booking flight

I was looking at flights for the spring. I noticed that Delta.com is no longer showing MQM's or MQD's when booking a flight.

Am I missing something? Usually it would show just below the flight details information... no more.

What gives? I think Delta is planning to change MQM earnings starting 2019....

The only way to find any info is "flight distance". Click on individual flight and then more flight details. There you can see the flight distance. BUT BUT BUT that does not mean anything about MQM earnings.

Is delta up to something? Me thinks yes. Happy Saturday! UGH
mridley2 is offline  
Old Oct 20, 18, 6:37 pm
  #2  
 
Join Date: Jul 2008
Location: MSP
Programs: Delta PM, Marriott Plat, Hertz Pres
Posts: 3,595
I see both MQM and MQDs while booking today, are you not logged in? It doesnt show those if you arent logged in.....
MSPeconomist likes this.
xolinlevh is offline  
Old Oct 20, 18, 6:39 pm
  #3  
 
Join Date: Jul 2014
Location: SFO
Programs: DL PM/1MM, Marriott Gold
Posts: 114
Are you sure you were logged into the Delta website? That’s always been the reason I haven’t seen the MQMs for a flight.
KevinSFO is offline  
Old Oct 20, 18, 7:00 pm
  #4  
Original Poster
 
Join Date: May 2011
Location: NYC
Programs: DL PM as of 12/8/2016
Posts: 1,890
I am using my friend's computer. Google chrome. imac pro. He is logged into his account. that is verified. it shows nothing.

I tried the same computer using Safari and then suddenly BOOM it all shows up as it should. My friend really should update his browser apps

Wheh! false alarm!!
mridley2 is offline  
Old Oct 21, 18, 10:02 am
  #5  
 
Join Date: Jan 2011
Location: FL35
Programs: AA EXP, DL PM, AS MVPG 75K, UA PM, MR Plat, Hyatt Globalist, HH Gold, Avis PC, Hertz PC, Natl EE
Posts: 360
I noticed it last week on Weds for the first time. Itís either a bug in their website that may affect some browsers only or an A/B test on that part of the checkout flow to see if people click on it when it is there. Will try some other browsers to compare.
BallardFlyer is offline  
Old Oct 21, 18, 10:10 am
  #6  
 
Join Date: Mar 2014
Location: JAX
Programs: UA 1K, Hilton Gold, Marriott Gold
Posts: 6,844
Originally Posted by mridley2 View Post
and then suddenly BOOM ...
That is disturbing!
golfr, FSUnole03, MarkP24 and 1 others like this.
TomMM is online now  
Old Oct 21, 18, 12:51 pm
  #7  
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 206
Even if it were true, what about this would exactly be disturbing? If it signals a switch to purely MQD based status earnings, that would actually make it easier to earn status. We already have to meet meet the MQD requirement anyway... currently many meet the MQD threshold without earning enough MQMs or Segments for it to mean anything.
ATLMike1234 is offline  
Old Oct 21, 18, 10:19 pm
  #8  
 
Join Date: Mar 2015
Location: NYC
Programs: UA 1K, DL Platinum, Hilton Diamond, Marriott Gold
Posts: 1,607
Originally Posted by TomMM View Post
That is disturbing!
Agreed
MarkP24 is offline  
Old Oct 22, 18, 6:00 am
  #9  
 
Join Date: Aug 2017
Location: Dallas
Programs: Delta-Diamond, Marriott-Titanium Ambassador, Hyatt-Globalist
Posts: 141
Originally Posted by ATLMike1234 View Post
Even if it were true, what about this would exactly be disturbing? If it signals a switch to purely MQD based status earnings, that would actually make it easier to earn status. We already have to meet meet the MQD requirement anyway... currently many meet the MQD threshold without earning enough MQMs or Segments for it to mean anything.
I would love MQD based earning. Sitting at ~$20k MQD spend but only ~105k MQM. I should hit it regardless (I hope) but I am all for spend qualification.
ryandc99 likes this.
CloneCones is offline  
Old Oct 22, 18, 6:33 am
  #10  
 
Join Date: Mar 2018
Programs: SkyMiles 2018 PM, 2019 PM, 2020 PM
Posts: 311
I wish it was all MQM, I guess I'm just a rare bread.
andrewk829, JesseRohr and CarmenOM like this.
Wimsta is offline  
Old Oct 22, 18, 2:17 pm
  #11  
 
Join Date: Apr 2005
Location: SEA
Programs: DL PM
Posts: 11
Originally Posted by Wimsta View Post
I wish it was all MQM, I guess I'm just a rare bread.


Mmm, bread. I know it's probably auto-correct, but it still made me laugh...
growlgames is offline  
Old Oct 22, 18, 4:55 pm
  #12  
 
Join Date: Mar 2018
Programs: SkyMiles 2018 PM, 2019 PM, 2020 PM
Posts: 311
Originally Posted by growlgames View Post
Mmm, bread. I know it's probably auto-correct, but it still made me laugh...
Rare breed, rare bread... sometime around that post is when I forgot to pack my keys. Overnighting keys from CA to GA is $113, doh!

Glad it was good for a laugh, hopefully two.
HohoGAP likes this.
Wimsta is offline  
Old Oct 23, 18, 10:34 am
  #13  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Plum Nelly
Programs: Marriott Bonvoy, Delta Sky Miles, and S&H Green Stamps
Posts: 627
If Delta were up to nothing... now that would be disturbing.
Old Hickory is offline  
Old Oct 23, 18, 5:26 pm
  #14  
 
Join Date: Mar 2015
Location: NYC
Programs: UA 1K, DL Platinum, Hilton Diamond, Marriott Gold
Posts: 1,607
Originally Posted by CloneCones View Post
I would love MQD based earning. Sitting at ~$20k MQD spend but only ~105k MQM. I should hit it regardless (I hope) but I am all for spend qualification.
Originally Posted by Wimsta View Post
I wish it was all MQM, I guess I'm just a rare bread.
I wish it was MQM's only. We can always dream....
MarkP24 is offline  
Old Feb 19, 19, 10:47 pm
  #15  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Mar 2004
Location: Under an ORD approach path
Programs: DL PM, MM. Coffee isn't a drug, it's a vitamin.
Posts: 12,922
At the end of booking, before pulling the trigger, it showed MQM's for the total itinerary. However, it's not clickable, so I can't find the breakdown by segment. I have a couple of KL and AF regional segments, which might not earn MQM's, so the total MQM's listed is less than the total miles flown. However, the numbers don't match in any logical way. (unless they are giving me less than 500 but more than zero for the regional segments? I've never seen that, normally I still get MQM's on those if they are booked on 006 stock).

Is there any way after purchase and before flying to find out the per segment MQM's?
Gargoyle is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: