Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

Delta DM experience flying China Eastern

Delta DM experience flying China Eastern

Old Nov 29, 18, 4:03 pm
  #211  
 
Join Date: Jan 2000
Location: ATL - DL DM/3MM - HH Lifetime Diamond - Marriott Lifetime Plat
Posts: 3,113
Originally Posted by mot29 View Post
I thought I read somewhere that MU was now participating in prechek, but not listed on the TSA www site? Anyone have success in getting KTN into an MU record. I was able to use the Garuda www site to get my DL ff number in and Expedia, where I booked the ticket has my KTN. But not sure that it passed to MU. Maybe will require another call and hold with the MU phone line?
Thanks.
I can't figure out how to use the Garuda site to get this done - any help would be great!
Tomphot is offline  
Old Nov 29, 18, 4:26 pm
  #212  
 
Join Date: Dec 2002
Location: Washington, DC, Chapel Hill, NC (RDU)
Programs: DL Diam 2MM (2.3), HH Gold, PC Gold, Hyatt Plat
Posts: 5,536
Originally Posted by Tomphot View Post
I can't figure out how to use the Garuda site to get this done - any help would be great!
You need the ticket number -- then go to garuda-indonesia.com. On the blue bar down the right side of the page, click on My Trip. Fill in booking code/PNR and last name. I had my MU PNR but it wasn't accepted -- when it isn't you will be prompted to enter ticket number or PNR. Then enter MU ticket number beginning with 781-.
Click search and you will got lots of details on your reservation (but with a Garuda PNR).
Also, once I got the seats assigned by calling MU's US phone, the seats populated the Garuda page and also got back to the itin on expedia.com where I purchased the ticket.
mot29 is online now  
Old Nov 29, 18, 4:43 pm
  #213  
 
Join Date: Jan 2000
Location: ATL - DL DM/3MM - HH Lifetime Diamond - Marriott Lifetime Plat
Posts: 3,113
Originally Posted by mot29 View Post
You need the ticket number -- then go to garuda-indonesia.com. On the blue bar down the right side of the page, click on My Trip. Fill in booking code/PNR and last name. I had my MU PNR but it wasn't accepted -- when it isn't you will be prompted to enter ticket number or PNR. Then enter MU ticket number beginning with 781-.
Click search and you will got lots of details on your reservation (but with a Garuda PNR).
Also, once I got the seats assigned by calling MU's US phone, the seats populated the Garuda page and also got back to the itin on expedia.com where I purchased the ticket.
Thanks - MU must not have it in their system yet. I'll try again tomorrow.
Tomphot is offline  
Old Nov 29, 18, 5:34 pm
  #214  
 
Join Date: Sep 2009
Location: HNL
Programs: DL PM/1MM, BW DE (lifetime), HH DE, Marriott PE (lifetime GE), National Emerald Executive
Posts: 6,875
Originally Posted by mot29 View Post
You need the ticket number -- then go to garuda-indonesia.com. On the blue bar down the right side of the page, click on My Trip. Fill in booking code/PNR and last name. I had my MU PNR but it wasn't accepted -- when it isn't you will be prompted to enter ticket number or PNR. Then enter MU ticket number beginning with 781-.
Click search and you will got lots of details on your reservation (but with a Garuda PNR).
Also, once I got the seats assigned by calling MU's US phone, the seats populated the Garuda page and also got back to the itin on expedia.com where I purchased the ticket.
This doesn't work with 006 (DL) tickets with MU flights, right? Only with MU 781 tickets I presume..
(On the MU site never works with 006 tickets, and of course doesn't work on dullta.com either to select MU seats-.)
RealHJ is offline  
Old Nov 30, 18, 2:46 pm
  #215  
 
Join Date: Jan 2000
Location: ATL - DL DM/3MM - HH Lifetime Diamond - Marriott Lifetime Plat
Posts: 3,113
I was able to call MU for seats, 30 minute hold. Flights - LAX-PVG-BKK-PVG-LAX - Agent quickly said "you already have seats" and wanted to end the call. I was able to get her to change the ones the computer allocated. For the 777 flights, 4 of the 8 seats in rows 6&7 are being held for gate assignment, the other 4 were taken. I took row 9 on the 1 seat side. The agent also claimed she was able to enter my DL# onto the reservation. Still trying to check that out as Gardua still doesn't recognize the booking. Thanks for the help.
Tomphot is offline  
Old Nov 30, 18, 3:12 pm
  #216  
 
Join Date: Apr 2015
Location: SFO
Programs: DL Charter DM/2MM, IHG Diamond Elite
Posts: 1,725
Originally Posted by Tomphot View Post
I was able to call MU for seats, 30 minute hold. Flights - LAX-PVG-BKK-PVG-LAX - Agent quickly said "you already have seats" and wanted to end the call. I was able to get her to change the ones the computer allocated. For the 777 flights, 4 of the 8 seats in rows 6&7 are being held for gate assignment, the other 4 were taken. I took row 9 on the 1 seat side. The agent also claimed she was able to enter my DL# onto the reservation. Still trying to check that out as Gardua still doesn't recognize the booking. Thanks for the help.
As always, when the agent at the check-in desk is verifying your passport etc., that's when you make sure that your SkyMiles # is in the system, and that it prints out on your boarding passes!
audidudi is offline  
Old Jan 7, 19, 11:37 pm
  #217  
 
Join Date: May 2018
Location: HPN, PVG, HLD
Programs: DL DM
Posts: 79
OK I just had some fresh bad experience with MU's mileage upgrade. I have some leftover MU miles before I joined DL, and I called the MU line (US) to upgrade a SHA-HLD flight. It turns out to be 18k miles from Y to F, and I only had 10k in my account. The agent encouraged me to buy 8k miles on their website and try this upgrade again, which I did. And (not really) surprisingly, the second agent told me that I can only do upgrades at the MU sales desk in the airport... And in the US, this means JFK or LAX...

Anyway, just want to warn you if you have MU miles and plan to do upgrades with them.
hjz131 is offline  
Old Feb 10, 19, 8:43 am
  #218  
 
Join Date: May 2018
Location: HPN, PVG, HLD
Programs: DL DM
Posts: 79
As another data point, I just flew round trip SHA-HET-HLD with MU in Y fare since it's Chinese new year.
  • ST elite+ recognition works well, although they got rid of the welcome package on board (I believe it was a pair of slippers + a bottle of water?).
  • Found a D fare bussi class ticket on the way back, upgraded with $50 (it's a 5 hour flight). It turns out MU sells J on flights with only F+Y, and you get to sit in F with less luggage allowance, pretty good deal.
  • I got a skin rash on my neck, possibly from the pillow on MU flight.
hjz131 is offline  
Old Feb 20, 19, 9:29 am
  #219  
 
Join Date: Aug 2014
Location: Las Vegas, NV
Programs: Delta DM
Posts: 410
Has anyone recently used the wifi on an MU flight? I've got a mileage run LAX-PVG-SIN and back on their 777's and A330's and having wifi would be nice. But if it's anything like it is in mainland China then maybe I'm better off not getting it. I checked the website and it says it cost 258RMB. I'm flying in business class. Is it free for passengers in J? Just looking for any info in general as well. Thanks!

OPS
mattya9 is offline  
Old Feb 20, 19, 11:37 am
  #220  
 
Join Date: Mar 2012
Location: Canada
Programs: FB Platinum, SM Diamond
Posts: 645
Originally Posted by mattya9 View Post
Has anyone recently used the wifi on an MU flight? I've got a mileage run LAX-PVG-SIN and back on their 777's and A330's and having wifi would be nice. But if it's anything like it is in mainland China then maybe I'm better off not getting it. I checked the website and it says it cost 258RMB. I'm flying in business class. Is it free for passengers in J? Just looking for any info in general as well. Thanks!

OPS
It is only Recently you can use your mobile phone (in airplane mode) in mainland China flight.
From my use on personal flight with MU (China Eastern), it is NO free wifi (internet) for J class.
FBplatinum is offline  
Old Feb 20, 19, 1:02 pm
  #221  
 
Join Date: Jan 2000
Location: ATL - DL DM/3MM - HH Lifetime Diamond - Marriott Lifetime Plat
Posts: 3,113
Originally Posted by mattya9 View Post
Has anyone recently used the wifi on an MU flight? I've got a mileage run LAX-PVG-SIN and back on their 777's and A330's and having wifi would be nice. But if it's anything like it is in mainland China then maybe I'm better off not getting it. I checked the website and it says it cost 258RMB. I'm flying in business class. Is it free for passengers in J? Just looking for any info in general as well. Thanks!

OPS
Flying LAX-PVG in J tomorrow. Will report back
Tomphot is offline  
Old Feb 20, 19, 1:46 pm
  #222  
 
Join Date: Apr 2015
Location: SFO
Programs: DL Charter DM/2MM, IHG Diamond Elite
Posts: 1,725
Originally Posted by mattya9 View Post
Has anyone recently used the wifi on an MU flight? I've got a mileage run LAX-PVG-SIN and back on their 777's and A330's and having wifi would be nice. But if it's anything like it is in mainland China then maybe I'm better off not getting it. I checked the website and it says it cost 258RMB. I'm flying in business class. Is it free for passengers in J? Just looking for any info in general as well. Thanks!

OPS
The instructions are inside the in-flight magazine IIRC. You enter your seat # and the last four #s of your passport. Check the compartment where the safety card is located and you'll find it there.
Xeno and mattya9 like this.
audidudi is offline  
Old Feb 20, 19, 3:27 pm
  #223  
 
Join Date: Aug 2014
Location: Las Vegas, NV
Programs: Delta DM
Posts: 410
Originally Posted by Tomphot View Post


Flying LAX-PVG in J tomorrow. Will report back
Which flight are you on? My flight it tomorrow night (well technically Friday morning) at 0030.

OPS
mattya9 is offline  
Old Feb 20, 19, 6:17 pm
  #224  
 
Join Date: Jan 2000
Location: ATL - DL DM/3MM - HH Lifetime Diamond - Marriott Lifetime Plat
Posts: 3,113
Originally Posted by mattya9 View Post
Which flight are you on? My flight it tomorrow night (well technically Friday morning) at 0030.

OPS
11:00
Tomphot is offline  
Old Feb 20, 19, 7:14 pm
  #225  
 
Join Date: Aug 2017
Location: Vietnam & USA
Programs: Delta PM
Posts: 453
I wouldn't count on any Wifi in any case.
wxman22 is offline  

Thread Tools
Search this Thread