Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

Old Sep 25, 12, 4:51 pm
  #811  
 
Join Date: Mar 2007
Location: SRQ/TPA
Programs: Delta Skymiles, Marriott Lifetime Platinum
Posts: 894
Flew out of TPA this past Thursday as a FO and got the magic 3 beeps! Very, very nice experience as they had roped off the NOS and not the WTMD. Of course, out of habit I took the liquids out...
GaryO3 is offline  
Old Sep 25, 12, 6:07 pm
  #812  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 2011
Location: ATL
Programs: DL Scattered Smothered Covered Medallion, Some hotel & car stuff, Kroger Plus Card
Posts: 10,252
Originally Posted by kreneskyp View Post
A hash is an electronic signature. You take all the data and generate a string (a number really) that represents that data. Depending on the algorithm used the signature can be generated and verified by anyone who knows the algorithm, or it can be limited to only someone (or a device) who possesses the matching cryptographic keys.

Which thread was this talked about in?
Thanks for the insight! Found the other thread/post: http://www.flyertalk.com/forum/19191361-post184.html

There's also been some somewhat in-depth discussion in the AA forum.

While we can read the cleartext, I should very, very clearly stress that people should NOT tamper with the barcodes. If I find that I'm not going to get PreCheck for a trip, then I'll just deal with regular security and maybe an opt-out, and plan my arrival times accordingly. That extra 10 minutes of my life seems far favorable to whatever I might have to go through if the digital signature no longer matched.
gooselee is offline  
Old Sep 25, 12, 8:33 pm
  #813  
 
Join Date: May 2012
Posts: 120
Originally Posted by gooselee View Post
Thanks for the insight! Found the other thread/post:
While we can read the cleartext, I should very, very clearly stress that people should NOT tamper with the barcodes. If I find that I'm not going to get PreCheck for a trip, then I'll just deal with regular security and maybe an opt-out, and plan my arrival times accordingly. That extra 10 minutes of my life seems far favorable to whatever I might have to go through if the digital signature no longer matched.
That can't be stressed enough.

Anyone ever seen the BP scanner beep 3-times and flash RED instead of a single or triple Green? I've only seen it happen once and the TSA agent directed the person to the standard screening.
kreneskyp is offline  
Old Sep 26, 12, 5:45 am
  #814  
 
Join Date: Aug 2012
Location: SLC
Programs: DL FO, KM, & 1.7MM; UA nothing; HH♦; National EE
Posts: 6,344
Originally Posted by kreneskyp View Post
That can't be stressed enough.

Anyone ever seen the BP scanner beep 3-times and flash RED instead of a single or triple Green? I've only seen it happen once and the TSA agent directed the person to the standard screening.
I saw that a couple of weeks ago in SLC. I think it was three slow beeps instead of fast.
Howste is offline  
Old Sep 28, 12, 2:25 am
  #815  
 
Join Date: May 2006
Location: TUS/PDX
Programs: WN CP/A-List, AS MVPG75K
Posts: 5,779
Surprised nobody here flew through LAX on Tuesday when the Pre-Check lane was closed because the WTMD or bag scanner was "broken." I was LLL'd, but the very apologetic ID checker explained it something was broken and they were "working to fix it quickly."

By the way, LAX is replacing the backscatter machines with MMWs. T5 is all MMW now. The other terminals will be converted over time, according to the TSOs I talked to.
tusphotog is offline  
Old Oct 1, 12, 6:54 am
  #816  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador: China
 
Join Date: Aug 2005
Location: DEN
Programs: DL DM/MM, UA 1K, AA Exp, HH Dia, WOH Glob, IHG Plat, Marriott Gold, NA EE, Hertz PC
Posts: 17,218
Originally Posted by FriendlySkies View Post
Rumor in the UA forum is that it'll happen in mid-November. But only in T2 & T3. Guess we'll see what happens.
Bummer, TSA guy at T1 SFO said it was supposed to come as they were on the trial list a long time ago.
mnredfox is offline  
Old Oct 9, 12, 7:29 pm
  #817  
 
Join Date: May 2011
Posts: 56
2 for 2 so far

I'm 2 for 2 so far, once at DTW and once at LGA. I forgot I had a bottle of water in my carry on at LGA but they weren't too upset about it, just took it and sent it on my way.

My Skymiles profile name and GOES name are the same, but I don't have my middle name in the "Secure Flight Data" section. I was going to add it in but it hasn't seemed to make a difference for me.
bigmac3011 is offline  
Old Oct 10, 12, 2:44 am
  #818  
 
Join Date: Jul 2009
Location: Michigan
Programs: Delta basic after Gold; HHonors, Diamond; Marriott/SPG Plat; IHG/PCR Plat; Avis, Hertz
Posts: 211
Originally Posted by Howste View Post
If you want to check, you can print your boarding pass to a PDF file and go to this website to read the barcode: http://online-barcode-reader.inliter...m/default.aspx

You'll see this screen:




Check the PDF417 box for the barcode type. Click the "Choose File" button and select your PDF file. Then click the "Read Barcodes" button. You should see something like this:

[/IMG]


If you have a 3 where it's circled, you're cleared for precheck on this trip. If you have a 1, then you aren't.
Does this actually work? Or, maybe I am not using it correctly?

I went through my first pre-check lane yesterday almost by accident (I did not know I needed to just walk up to have them scan my BP to see if I was cleared), so now I am trying to figure out if that is what I need to do every time, or if there is a way to know before I arrive at the airport.

I scanned my BP from yesterday and tried to verify it with this site. I received a message that says "no barcodes found." The image is quite clear. Would it matter that it is a BP from yesterday?
IrisT is offline  
Old Oct 10, 12, 5:09 am
  #819  
 
Join Date: Aug 2012
Location: SLC
Programs: DL FO, KM, & 1.7MM; UA nothing; HH♦; National EE
Posts: 6,344
Originally Posted by IrisT View Post
I scanned my BP from yesterday and tried to verify it with this site. I received a message that says "no barcodes found." The image is quite clear. Would it matter that it is a BP from yesterday?
I "print" the boarding passes to a pdf file directly from the Delta website. I've never tried a scanned image. It shouldn't matter that it's from yesterday.
Howste is offline  
Old Oct 10, 12, 5:19 am
  #820  
 
Join Date: Jul 2009
Location: Michigan
Programs: Delta basic after Gold; HHonors, Diamond; Marriott/SPG Plat; IHG/PCR Plat; Avis, Hertz
Posts: 211
Thanks, Howste. I'll try that next time.

It will definitely be nice to know beforehand if there is a wait in the TSA Pre-Check lane. Yesterday, there was no one in line at MCO, and no Sky lane, so I decided to ask the pre-check guys. Glad I did ~ What a breeze!
IrisT is offline  
Old Oct 10, 12, 8:24 am
  #821  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MSP
Programs: DL PM, MM, NR; HH Diamond, Bonvoy Titanium, Hyatt Explorist, others
Posts: 11,697
The last boarding pass I printed at home was shrunk, and the app I used couldn't read the "bar" code. When I got one printed at the airport, the app read it fine so I knew I would get PRE.

(Boarding passes used to be about the full width of the paper, now they're a few inches shorter.)
sethb is offline  
Old Oct 10, 12, 9:27 am
  #822  
 
Join Date: Jan 2010
Location: Minneapolis
Programs: Delta Gold
Posts: 622
As a silver elite, there is not much point in checking ahead of time on the pre-check. I fly out of Minneapolis and if I were not to get the three beeps, I would only be shunted to the Sky Priority line. And I don't pack differently in any case.
daregale is offline  
Old Oct 10, 12, 9:51 am
  #823  
 
Join Date: Nov 2009
Programs: DL PM 1MM
Posts: 3,082
Originally Posted by sethb View Post
The last boarding pass I printed at home was shrunk, and the app I used couldn't read the "bar" code. When I got one printed at the airport, the app read it fine so I knew I would get PRE.

(Boarding passes used to be about the full width of the paper, now they're a few inches shorter.)
If you use Firefox, go to File->Print Preview and check the Scale: setting at the top of the screen. Another user of the computer could have set the Scale to something small like 50 % which is remembered for future print requests such as your shrunken BP.
mnbp is offline  
Old Oct 10, 12, 10:24 am
  #824  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2007
Location: BOS
Programs: DL DM 1MM, Marriott LT Titanium, Hertz PC
Posts: 12,360
Another Pre-Check FAIL out of BOS, yet got it on the return from LAS.
At least in BOS if you don't get it, you've effectively cut the entire sky priority security line since its the same agent checking both lines, and you walk up there in the empty precheck line.
rylan is offline  
Old Oct 10, 12, 11:28 am
  #825  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 1999
Location: So Fla & NYC
Programs: DL DM/MM, UA MM, BV Titanium, HH Diamond
Posts: 23,426
It worked fine for me off a small image .png file. The results were all compressed but I am sure that the 001 in the order as shown above was signifying that I was not getting pre-check.

That is quite all right with me since they do not have it yet on the DL side at FLL.
monitor is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: