Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

Old Sep 21, 12, 6:16 pm
  #781  
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 32
Just a note, I saw that TSA Pre is starting up at Washington Dulles (IAD) on Tuesday (Sept 25th).
Tybio is offline  
Old Sep 21, 12, 6:31 pm
  #782  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador: China
 
Join Date: Aug 2005
Location: DEN
Programs: DL DM/MM, UA 1K, AA Exp, HH Dia, WOH Glob, IHG Plat, Marriott Gold, NA EE, Hertz PC
Posts: 17,218
Originally Posted by sethb View Post
Sometimes the lack of triple beep is random, not based on boarding pass but on arrival order.
How do you know this?
mnredfox is offline  
Old Sep 21, 12, 7:01 pm
  #783  
 
Join Date: Apr 2009
Location: WAS
Programs: AMEX Platinum, Global Entry, Priority Pass, SPG Gold, HHonors Gold
Posts: 1,593
Originally Posted by Tybio View Post
Just a note, I saw that TSA Pre is starting up at Washington Dulles (IAD) on Tuesday (Sept 25th).
http://www.flyertalk.com/forum/19322277-post729.html
14940674 is offline  
Old Sep 22, 12, 8:48 am
  #784  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hands of Fate
Programs: MR LT(!)TE, DL DM->PM MM, HTZ PC, 2V Fanboi, CBP GE, Uber Gold
Posts: 4,736
Originally Posted by gooselee View Post
The triple beep is triggered by something within the BP barcode. I believe a TSO can still deny someone access to PreCheck screening even if they've received the three beeps, but for the scanner itself, it's literally searching for a character and then audibly/visibly reporting whether or not it's present.
Do you have familiarity with the equipment? It seems easy to imagine a way to program such a device to add a random check after the character is found.

Code:
if(precheck_bit_found) {
  if(rand(0,1) < .99) {
    beep(3);
  } else {
    beep(1);
  }
} else {
  beep(1);
}
bennos is offline  
Old Sep 22, 12, 2:55 pm
  #785  
 
Join Date: Aug 2012
Location: SLC
Programs: DL FO, KM, & 1.7MM; UA nothing; HH♦; National EE
Posts: 6,344
Originally Posted by OHDL1 View Post
To answer your question...not sure about timing. But, what you might want to try is the next time you're at a PreCheck airport. Just go up to the PreCheck podium and have them scan your BP. I've had some medallions not know if they were eligible or if they had been opted-in and the scan showed them to be in the system and eligible to use PreCheck.
If you want to check, you can print your boarding pass to a PDF file and go to this website to read the barcode: http://online-barcode-reader.inliter...m/default.aspx

You'll see this screen:




Check the PDF417 box for the barcode type. Click the "Choose File" button and select your PDF file. Then click the "Read Barcodes" button. You should see something like this:

[/IMG]


If you have a 3 where it's circled, you're cleared for precheck on this trip. If you have a 1, then you aren't.

Last edited by Howste; Sep 23, 12 at 5:43 pm
Howste is offline  
Old Sep 22, 12, 3:02 pm
  #786  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kansas City Metro | MCI
Programs: UA*G, Hyatt Globalist, Marriott Plat., NEXUS, Amex, TSA Disparager Unobtanium
Posts: 20,229
Also some iPhone & Blackberry apps available. I use Manatee on my iPhone.
FriendlySkies is offline  
Old Sep 22, 12, 3:45 pm
  #787  
 
Join Date: Apr 2009
Location: WAS
Programs: AMEX Platinum, Global Entry, Priority Pass, SPG Gold, HHonors Gold
Posts: 1,593
Originally Posted by Howste View Post
If you have a 3 where it's circled, you're cleared for precheck on this trip. If you have a 1, then you aren't.
It is interesting that DL uses a 1 to indicate CLR, while AA uses a 0.
14940674 is offline  
Old Sep 22, 12, 6:19 pm
  #788  
FlyerTalk Evangelist & Ambassador: China
 
Join Date: Aug 2005
Location: DEN
Programs: DL DM/MM, UA 1K, AA Exp, HH Dia, WOH Glob, IHG Plat, Marriott Gold, NA EE, Hertz PC
Posts: 17,218
Originally Posted by Howste View Post
If you want to check, you can print your boarding pass to a PDF file and go to this website to read the barcode: http://online-barcode-reader.inliter...m/default.aspx

You'll see this screen:




Check the PDF417 box for the barcode type. Click the "Choose File" button and select your PDF file. Then click the "Read Barcodes" button. You should see something like this:




If you have a 3 where it's circled, you're cleared for precheck on this trip. If you have a 1, then you aren't.
But keep in mind even if you are a PC person, you aren't guaranteed a "3" 100% of the time.
mnredfox is offline  
Old Sep 22, 12, 7:41 pm
  #789  
 
Join Date: Aug 2012
Location: SLC
Programs: DL FO, KM, & 1.7MM; UA nothing; HH♦; National EE
Posts: 6,344
Originally Posted by 14940674 View Post
It is interesting that DL uses a 1 to indicate CLR, while AA uses a 0.
It may actually be a 0. I was just going from memory, and haven't seen one without a 3 in a long time. Let's just say if it isn't a 3, you won't get Precheck.
Howste is offline  
Old Sep 22, 12, 8:47 pm
  #790  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MSP
Programs: DL PM, MM, NR; HH Diamond, Bonvoy Titanium, Hyatt Explorist, others
Posts: 11,650
Originally Posted by mnredfox View Post
How do you know this?
Observation. (It might have been the agent overriding the 3 beeps.)
sethb is offline  
Old Sep 22, 12, 8:48 pm
  #791  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kansas City Metro | MCI
Programs: UA*G, Hyatt Globalist, Marriott Plat., NEXUS, Amex, TSA Disparager Unobtanium
Posts: 20,229
Originally Posted by sethb View Post
Observation. (It might have been the agent overriding the 3 beeps.)
The clerk can't influence whether or not you get LLL. That is made before you print your BPs. The only thing they see at the checkpoint is LLL or CLR.
FriendlySkies is offline  
Old Sep 23, 12, 6:54 am
  #792  
 
Join Date: Aug 2011
Location: Indianapolis
Programs: DL DM, Marriott Gold, IHG Plat
Posts: 600
Does anyone else think its ridiculous that at some of the smaller airports sky priority has been removed in lieu of pre-check?

I'm looking at you IND (and CVG apparently).

I'm usually on an international itinerary and I have not had too many instances where I have gotten the 3 beeps while doing so.

This means exiting the line to join te general line - That makes 0 sense.
tmontemb is offline  
Old Sep 23, 12, 11:53 am
  #793  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2001
Location: Some place in this wonderful world (usually at 39,000 ft in seat 1C)
Programs: CO Gold Elite / NW Gold Elite
Posts: 13,747
Originally Posted by ThrowDownYourLeavyScreens View Post
There's TWO places on Delta's website that you need to update. One is the profile page that rnlevi mentions, and the other is for each PNR. Go into your reservations and look for a link in 3-point font that says something about TSA or secure flight.

Update both sections, and make sure that they match your ID as well as each other. For example, I discovered that my profile said that my name was the correct "ThrowDownYourLeavyScreens", but the TSA data listed on the PNR page said that my name was the quite incorrect "ThrowUpYourLeavyScones".
My DL.com profile has only my middle initial...but the TSA information has my full middle name spelled out....I'm batting 100% at being cleared for Pre-Check (was terrific this morning at DCA...lines already building but the Pre-Check line had no one ...only confusing thing is there was no one there to preverify the eligiblity to go through the precheck line)
socrates is offline  
Old Sep 23, 12, 11:55 am
  #794  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2001
Location: Some place in this wonderful world (usually at 39,000 ft in seat 1C)
Programs: CO Gold Elite / NW Gold Elite
Posts: 13,747
Originally Posted by tkey75 View Post
True. As a GM, I'm 100% when traveling alone domestically. 0% internationally or someone else on the PNR.
I'm at 100% with others on the PNR with me
socrates is offline  
Old Sep 23, 12, 12:48 pm
  #795  
zld
 
Join Date: Dec 2011
Programs: AA EP, DL GM
Posts: 107
Originally Posted by tmontemb View Post
Does anyone else think its ridiculous that at some of the smaller airports sky priority has been removed in lieu of pre-check?

I'm looking at you IND (and CVG apparently).

I'm usually on an international itinerary and I have not had too many instances where I have gotten the 3 beeps while doing so.

This means exiting the line to join te general line - That makes 0 sense.
Sky Priority hasn't been removed at CVG. There are 3 lines - general, SP, and PreCheck. SP and PreCheck convene at the same TSA agent and then split off again to 2 different security checks (NoS vs WTMD).
zld is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: