Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles
Reload this Page >

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

The Definitive "Delta - TSA Pre-Check" thread

Old Jul 17, 12, 8:38 pm
  #631  
 
Join Date: Jul 2002
Programs: HH Diamond, MR Plat
Posts: 2,189
Last 3 trips with Global Entry but no status... no joy. First trip was a domestic connection to international flight, so.. ok. The other 2 were just short domestic flights. I'm starting to get concerned that I donated my fingerprints and $100 for not much. While the primary benefit is fast entry after international travel, I was expecting a much higher percentage of success with Pre-check.
xooz is offline  
Old Jul 17, 12, 10:03 pm
  #632  
 
Join Date: Jan 2010
Location: SEA
Programs: Delta DM, 2MM
Posts: 72
Anyone have experience with SEA pre-check? I know its down on the Alaska north checkpoint, but havent tried it with Delta credentials. Originally it was just for AS fliers, but I heard it was now open to DL fliers as well. Was wondering what the lines get like there if you dont get 3-beeped.

Last edited by Boony1970; Jul 17, 12 at 10:54 pm
Boony1970 is offline  
Old Jul 18, 12, 12:55 am
  #633  
 
Join Date: Apr 2007
Location: MCN
Posts: 179
Originally Posted by enigmamatt View Post
Another data point...

I had thought one way and tickets purchased less than 72 hours from departure were pretty much guaranteed not to get pre check. But, I bought a one way ticket yesterday and cleared pre check today in ATL.
I think the 72 hour issue is that if your PASSID or other Magic Pre-Check Pixiedust isn't in the PNR in time for the Secure Flight info to be sent to TSA, Delta doesn't resend the PNR to TSA if you add it at check-in. But if you initially book within 72 hours and the PASSID/Pixiedust is on the record, you should be fine.
lordsutch is offline  
Old Jul 20, 12, 3:59 pm
  #634  
 
Join Date: Dec 2003
Location: RDU, Delta PM, Hilton Diamond (for now), Bonvoy Titanium
Posts: 3,438
So apparently IAH is going to open Precheck on 7/24. Does anyone know if we can use this if flying on DL? I saw mention of it only in Terminal C.

Could I clear TSA in C and get to the DL gates?
jfulcher is offline  
Old Jul 20, 12, 6:40 pm
  #635  
Four Seasons Contributor BadgeShangri-La Contributor Badge
 
Join Date: Feb 2010
Location: ORD and SDF
Programs: SQ Silver, IHG Plat Amb, MR Gold, SL Jade
Posts: 3,407
I am 1-1 on Precheck. Worked like a charm this morning at MSP.

Delta747
United747 is offline  
Old Jul 20, 12, 6:48 pm
  #636  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 1999
Location: So Fla & NYC
Programs: DL DM/MM, UA MM, BV Titanium, HH Diamond
Posts: 23,426
Since they have put it in, I am 3-3 at DCA and 3-3 at LGA (when I used the D terminal). There is no pre-check at either LGA C or Marine Air Terminals.
monitor is offline  
Old Jul 20, 12, 7:32 pm
  #637  
 
Join Date: Aug 2011
Location: ATL
Programs: Delta GM, Marriott Platinum, Hertz 5*
Posts: 2,530
Originally Posted by Medeski View Post
More DCA data points. I'm still in a slump at DCA with 6 more no-selections in the past three weeks. Ladies at the Skyclub said they've been hearing a lot of people complaining about missing pre at DCA lately
I got the triple beeps in DCA tonight (making me 1/1), but there was only one TSA agent working the single lane that was open... he was scanning BPs while pax walked through the detector, so I already had my stuff on the belt when I got the Pre-check approval.

I tried leaving my shoes on (and didn't set off the detector), but the agent saw and sent me back to put them on the belt.
dcline414 is offline  
Old Jul 26, 12, 4:06 pm
  #638  
 
Join Date: Dec 2003
Location: RDU, Delta PM, Hilton Diamond (for now), Bonvoy Titanium
Posts: 3,438
Anyone use the IAH precheck yet?
jfulcher is offline  
Old Jul 27, 12, 7:41 am
  #639  
 
Join Date: Jan 2011
Location: LAX, SFO
Programs: DL DM
Posts: 237
0/8 at SLC
AeoNKiNG is offline  
Old Jul 27, 12, 7:54 am
  #640  
 
Join Date: Aug 2010
Programs: DL DM, MM; Marriott PLAT, Hilton DIA
Posts: 104
I have used TSA Pre Check about 20+ times in a row... I was in DTW yesterday and no allowed to use it. I was told by the TSA Agent selection is random. Is that true?
GoldboxATL is offline  
Old Jul 27, 12, 8:00 am
  #641  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MSP
Programs: DL PM, MM, NR; HH Diamond, Bonvoy Titanium, Hyatt Explorist, others
Posts: 11,697
Originally Posted by GoldboxATL View Post
I have used TSA Pre Check about 20+ times in a row... I was in DTW yesterday and no allowed to use it. I was told by the TSA Agent selection is random. Is that true?
The TSA says it's random. I believe that as much as I believe everything else they claim.
sethb is offline  
Old Jul 27, 12, 8:22 am
  #642  
 
Join Date: Aug 2011
Location: ATL
Programs: Delta GM, Marriott Platinum, Hertz 5*
Posts: 2,530
Originally Posted by AeoNKiNG View Post
0/8 at SLC
Is that how many wives you have secured?
dcline414 is offline  
Old Jul 27, 12, 8:23 am
  #643  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 2005
Location: Somewhere between here and there...
Programs: WWF, Appalachian Mountain Club
Posts: 11,537
Got it in BOS this week. My first. I still felt a little dirty. As I'm sure has been stated before, sure, it's a time saver at the checkpoint but it doesn't ever mean I can show up later. All it equates to is extra drinks in the SC.
tkey75 is offline  
Old Jul 27, 12, 8:34 am
  #644  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 2011
Location: ATL
Programs: DL Scattered Smothered Covered Medallion, Some hotel & car stuff, Kroger Plus Card
Posts: 10,252
Originally Posted by tkey75 View Post
Got it in BOS this week. My first. I still felt a little dirty. As I'm sure has been stated before, sure, it's a time saver at the checkpoint but it doesn't ever mean I can show up later. All it equates to is extra drinks in the SC.
Can you elaborate on how/why you felt "dirty"? I generally feel much cleaner when I don't have to traipse through there in my socks with my pants trying to fall off.
gooselee is offline  
Old Jul 27, 12, 12:57 pm
  #645  
 
Join Date: Dec 2000
Location: MA
Programs: DL DM/2MM Marriott Platinum, HH Diamond,
Posts: 8,487
Originally Posted by paterwdb View Post
Can someone point me to where you store your passport number with Delta.com? I searched in profile, but only see boxes for Redress and Trusted Traveler, but nothing for passport.
I entered my passport # and dates of expiration etc. when doing online check-in, and the system did remember everything for the return flight. I have no idea whether that means that on my next international flight I will not have to enter the passport # all over again.

As far as express security, I was on a BOS-DTW leg of an international itinerary and was NOT eligible for the quickie line.
RobertS975 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: