Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Copa | ConnectMiles
Reload this Page >

Booking inventory for using UA RPUs on Copa

Booking inventory for using UA RPUs on Copa

Old Jul 22, 16, 8:00 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2000
Programs: UA 1k, AA EXPLT, NZ GE, VA PLT Hyatt Diam, SPG GLD, HH Diam
Posts: 2,754
Booking inventory for using UA RPUs on Copa

Anyone know what is the booking code needed for an upgrade on Copa when using a UA RPU? Does Copa use R class or something else? I seem to recall, in the past, that it was actually something like A class.
SFO_FT is offline  
Old Jul 22, 16, 8:04 pm
  #2  
 
Join Date: Oct 2008
Location: NYC/SFO/LAX
Programs: UA GS, AS 75K, Hyatt Explorist, Marriott Platinum, SPG Platinum, Hilton Gold
Posts: 816
Originally Posted by SFO_FT View Post
Anyone know what is the booking code needed for an upgrade on Copa when using a UA RPU? Does Copa use R class or something else? I seem to recall, in the past, that it was actually something like A class.
Z
boat9781 is offline  
Old Jul 22, 16, 8:12 pm
  #3  
Suspended
 
Join Date: Apr 2013
Location: SFO
Programs: UA 1K 1MM; AS MVPG75K; Marriott Titanium; Hilton Diamond (Aspire); Hyatt Refugeeist
Posts: 41,378
Originally Posted by SFO_FT View Post
Anyone know what is the booking code needed for an upgrade on Copa when using a UA RPU? Does Copa use R class or something else? I seem to recall, in the past, that it was actually something like A class.
IIRC, it's Z
Kacee is offline  
Old Jul 22, 16, 8:29 pm
  #4  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2000
Programs: UA 1k, AA EXPLT, NZ GE, VA PLT Hyatt Diam, SPG GLD, HH Diam
Posts: 2,754
Thanks all!
SFO_FT is offline  
Old Aug 18, 16, 7:09 am
  #5  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto vicinity
Programs: UA 1K, AC MM E50, SPG P100, Marriott Plat, Fairmont Plat
Posts: 12,221
I am flying YYZ-PTY-SJO and SJO-PTY-YYZ. I bought my ticket about 2 mths ago and have had an alert set up on EF for Z space since I bought my ticket. Outbound is tomorrow and return in about a week.

There has been no Z availability even though the biz class cabin is empty. (I know seat map doesn't reflect true availability, but let's assume it's close.)

YYZ-PTY 2 seats taken out of 16
PTY-SJO 4 seats taken out of 12
SJO-PTY 0 seats taken out of 10
PTY-YYZ 3 seats taken out of 16

I have 2 UA RPUs that I would really like to use. Does CM have a preference to fly empty rather than let people upgrade? It's not like their biz class product is so outstanding that they don't want to let people upgrade without paying for it. Anything I can do from my end? I'm pretty sure that I won't be able to upgrade at the airport.
margarita girl is online now  
Old Aug 18, 16, 12:24 pm
  #6  
 
Join Date: Feb 2014
Programs: Amex Plat, Hilton Gold, SPG Gold, Carlson Gold, CM Presidential / *A Gold, Hertz 5*
Posts: 882
Originally Posted by margarita girl View Post
I am flying YYZ-PTY-SJO and SJO-PTY-YYZ. I bought my ticket about 2 mths ago and have had an alert set up on EF for Z space since I bought my ticket. Outbound is tomorrow and return in about a week.
YYZ-PTY: Currently 7/16 booked (presumably that includes all elite upgrades now too)
PTY-SJO: Unsure what flight you are on (lots of them), but the 4:34 flight is 15/16 booked
pmarrsouth is offline  
Old Aug 18, 16, 1:43 pm
  #7  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto vicinity
Programs: UA 1K, AC MM E50, SPG P100, Marriott Plat, Fairmont Plat
Posts: 12,221
Originally Posted by pmarrsouth View Post
YYZ-PTY: Currently 7/16 booked (presumably that includes all elite upgrades now too)
PTY-SJO: Unsure what flight you are on (lots of them), but the 4:34 flight is 15/16 booked
I'm on CM164 at 15:24. So the cabin is less than half full. Is it normal for Copa to not open up Z space?
margarita girl is online now  

Thread Tools
Search this Thread