Using Copa RPUs on United

Old Oct 7, 15, 7:29 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: IAH, HOU
Programs: MileagePlus Platinum, HHonors Diamond, Marriott Platinum, SPG Platinum, Hyatt Diamond
Posts: 984
Using Copa RPUs on United

Copa website indicates that "The upgrades are valid on all Copa Airlines and Copa Airlines Colombia operated flights. Connect Regional Upgrades will also be available soon on United-operated flights."

Does anyone know when this "soon" will happen?
vdostoi1 is offline  
Old Oct 20, 15, 12:23 pm
  #2  
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 422
Originally Posted by vdostoi1 View Post
Copa website indicates that "The upgrades are valid on all Copa Airlines and Copa Airlines Colombia operated flights. Connect Regional Upgrades will also be available soon on United-operated flights."

Does anyone know when this "soon" will happen?
Also curious about this one. Haven't seen changes on Copa's front yet.
andysiz is offline  
Old Oct 20, 15, 4:21 pm
  #3  
Suspended
 
Join Date: Apr 2013
Location: SFO
Programs: UA 1K 1MM; AS MVPG75K; Marriott Titanium; Hilton Diamond (Aspire); Hyatt Refugeeist
Posts: 41,378
From Copa's September 11 e-mail:

Global and Regional Upgrades on United

We are happy to announce that we are planning to have these upgrades on United fully operational before the end of this year. We initially experienced some technological setbacks to deliver this product, but the issues have been identified and we are making the necessary adjustments to make them functional.
Kacee is offline  
Old Oct 20, 15, 5:02 pm
  #4  
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 422
Originally Posted by Kacee View Post
From Copa's September 11 e-mail:

Global and Regional Upgrades on United

We are happy to announce that we are planning to have these upgrades on United fully operational before the end of this year. We initially experienced some technological setbacks to deliver this product, but the issues have been identified and we are making the necessary adjustments to make them functional.
Thanks for the info!
andysiz is offline  
Old Nov 9, 15, 10:51 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: IAH, HOU
Programs: MileagePlus Platinum, HHonors Diamond, Marriott Platinum, SPG Platinum, Hyatt Diamond
Posts: 984
Originally Posted by andysiz View Post
Thanks for the info!
It was confirmed by a ConnectMiles CSR that I can now apply RPUs to any United ticket. I can only do it over the phone. I need to call Copa, provide my UA Conf Number and they will apply the RPU to it.
vdostoi1 is offline  
Old Nov 9, 15, 1:41 pm
  #6  
 
Join Date: Dec 2011
Location: SOF, ORD
Programs: A3 Gold, BA Silver, Honors Gold, IHG Platinum, Marriott Gold, SPG Gold
Posts: 806
Originally Posted by vdostoi1 View Post
It was confirmed by a ConnectMiles CSR that I can now apply RPUs to any United ticket. I can only do it over the phone. I need to call Copa, provide my UA Conf Number and they will apply the RPU to it.
Does it have the same restrictions as United? More specifically, can a RPU be applied to an award ticket?
Phoenixtinct is offline  
Old Nov 9, 15, 3:27 pm
  #7  
 
Join Date: Jan 2012
Location: IND
Programs: Avianca Brazil Diamond, Etihad Gold, Southwest CC Pass, HH Diamond, SPG Gold
Posts: 313
Originally Posted by Phoenixtinct View Post
Does it have the same restrictions as United? More specifically, can a RPU be applied to an award ticket?
That would be really interesting if it could be applied to an award ticket...
bgriz18 is offline  
Old Nov 9, 15, 11:28 pm
  #8  
Suspended
 
Join Date: Apr 2013
Location: SFO
Programs: UA 1K 1MM; AS MVPG75K; Marriott Titanium; Hilton Diamond (Aspire); Hyatt Refugeeist
Posts: 41,378
Originally Posted by vdostoi1 View Post
It was confirmed by a ConnectMiles CSR that I can now apply RPUs to any United ticket. I can only do it over the phone. I need to call Copa, provide my UA Conf Number and they will apply the RPU to it.
Did they tell you which fare bucket it clears into? R or I?

Originally Posted by Phoenixtinct View Post
Does it have the same restrictions as United? More specifically, can a RPU be applied to an award ticket?
No it cannot. Nor can it be used for fare classes Z, P, S, T, K, L, G and N.
Kacee is offline  
Old Nov 10, 15, 9:10 am
  #9  
 
Join Date: May 2011
Location: Guatemala
Programs: CM PP DL GM
Posts: 406
How will UA determine the priority when giving them to the CM customers
Originally Posted by Kacee View Post
Did they tell you which fare bucket it clears into? R or I?



No it cannot. Nor can it be used for fare classes Z, P, S, T, K, L, G and N.
MARIOCASTRO777 is offline  
Old Nov 23, 15, 6:28 pm
  #10  
Hyatt Contributor Badge
 
Join Date: Apr 2014
Location: MSY, DCA
Programs: AA Platinum, Hyatt Diamond, SPG Gold
Posts: 101
Tried upgrading the girlfriend on a UA itinerary about 2 weeks ago and was told over the phone that they still don't have the capability to do so yet, but will be able to "sometime around December".
whatupbovice is offline  
Old Jan 16, 16, 1:53 pm
  #11  
Marriott Contributor Badge
 
Join Date: Mar 2011
Programs: AS MVP Gold, Hyatt Explorist
Posts: 2,036
Anyone have an recently updated experiences, wither positive or negative?
SFOPhD is offline  
Old Jan 18, 16, 8:04 pm
  #12  
 
Join Date: Sep 2012
Location: MDE
Programs: AA EP, CM PP, AV GM, UA Silver, SPG Gold, Hilton Diamond, Hyatt Plat, Marriott Plat, Accor Plat
Posts: 997
I tried to give two RPUs to a customer of mine who was flying to Buenos Aires from JFK. Copa says that their RPUs are good to all destinations, but what they don't say (or at least I didn't notice it) is that they require one RPU for each segment. Grrr...

Long story short, I was able to upgrade two of the four flights, but there was one small problem. Although they told me that they were applied, they weren't. Instead of this big favor I did to help one of my best customers, the RPUs were never applied.

I spent over two hours on hold, then speaking Spanish (good luck getting an English speaking CS rep) through what was a train wreck of a procedure. Although my customer doesn't blame me for it, I would sure prefer that he didn't have his hopes falsely raised. Not the kind of thing that I want to happen when I'm trying to schmooze people who help pay the bills.

My biggest complaint in the whole mess is that they have no dedicated lines for Presidential Platinum. I was waiting right along with every other Tomás, Ricardo and Geraldo. Did I say grrr... ???
KenInEscazu is offline  
Old Jan 18, 16, 8:10 pm
  #13  
 
Join Date: Feb 2014
Programs: Amex Plat, Hilton Gold, SPG Gold, Carlson Gold, CM Presidential / *A Gold, Hertz 5*
Posts: 881
Originally Posted by KenInEscazu View Post
My biggest complaint in the whole mess is that they have no dedicated lines for Presidential Platinum. I was waiting right along with every other Tomás, Ricardo and Geraldo. Did I say grrr... ???
I dont think I have ever spent more than 10 minutes waiting to connect to an agent with copa, and always gotten an english speaking agent. From USA/Skype:

+18442870304 - 2, 1, 2 - Connect Miles

+18003592672 - 2, 3, 2 - Copaair.com
pmarrsouth is offline  
Old Jan 18, 16, 8:22 pm
  #14  
 
Join Date: Sep 2012
Location: MDE
Programs: AA EP, CM PP, AV GM, UA Silver, SPG Gold, Hilton Diamond, Hyatt Plat, Marriott Plat, Accor Plat
Posts: 997
Originally Posted by pmarrsouth View Post
I dont think I have ever spent more than 10 minutes waiting to connect to an agent with copa, and always gotten an english speaking agent.
I agree if calling during the day. At night? I'm from Texas, but I know how to say fuggitaboutit.
KenInEscazu is offline  
Old Jan 22, 16, 8:27 am
  #15  
 
Join Date: May 2002
Location: NC
Programs: AA Concierge Key/1MM, DL DM/2 MM, UA Plat, AS MVP, Hilton Diamond, IHG Spire, Marriott Plat Prem
Posts: 9,712
So we can apply Copa RPUs to United tickets? Do they have to be issued on Copa ticket stock? or does -016 UA stock work too? Since Copa RPUs work to South America, does that apply to UA that would typically need a GPU?

It looks like there are fare restrictions on using RPUs though unlike UA, which lets you use an RPU on any fare. Is that correct?
SkyTeam777 is offline  

Thread Tools
Search this Thread