Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Cathay Pacific | Marco Polo Club
Reload this Page >

Adding Emerald status to asiamiles award booking

Adding Emerald status to asiamiles award booking

Old Mar 7, 19, 4:31 pm
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 29
Adding Emerald status to asiamiles award booking

Hi all

I used Asiamiles to make a business class award booking. I have no status with Cathay Pacific but have OWE with Qantas.

Will anything happen if I remove my Asiamiles number post ticketing and add my Qantas number so i can use First Class lounges and preferred seats?

thanks
lachster is offline  
Old Mar 7, 19, 5:46 pm
  #2  
Marriott Contributor Badge
 
Join Date: Jul 2017
Location: EDI, TYO, CGK
Programs: CX MPC Diamond, BAEC Gold, SK EB Gold, JX COSMILE Insighter, Flying Blue Silver
Posts: 1,963
should be fine. and if you aren't able to remove it, try the royal jordanian website
lachster likes this.
clubeurope is offline  
Old Mar 7, 19, 11:43 pm
  #3  
 
Join Date: Mar 2005
Location: Vancouver, BC
Programs: Aeroplan
Posts: 807
You can do it via CX's site. Go to "Manage booking" and using your record locator you should be able to change your frequent flyer program (which will default be with Asia Miles since it was a redemption ticket).
lachster likes this.
Frayed_Yak is offline  
Old Mar 8, 19, 12:11 am
  #4  
Suspended
 
Join Date: May 2006
Location: HKG
Programs: A3, TK *G; JL JGC; SPG,Hilton Gold
Posts: 9,959
nothing will happen
ull get owe bennies
lachster likes this.
kaka is offline  
Old Mar 14, 19, 3:38 pm
  #5  
 
Join Date: Oct 2007
Location: Amman
Programs: CX DM, BA G4L, QR PLT, EK PLT, Hyatt CourtesyC, HH DM, AA PLT, BonvoyGld, LH, AI, UA, DL
Posts: 1,660
If you can't remove just call CX and they'll do it for you or you can do it at check-in. I've done it many times there.
avm2806 is offline  
Old Sep 22, 19, 11:56 am
  #6  
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,256
Ok, figured it out after a few calls (you cannot do this online, maybe in the past you could).
So you have to call in and get them to add it and get them to make it "priority" (cause you booked with AsiaMiles). The guy warned me it won't show up in my Asia Miles account anymore. And lo and behold, my baggage allowance went up after he did it.
s0ssos is offline  
Old Sep 22, 19, 12:02 pm
  #7  
 
Join Date: Sep 2004
Location: country Western Australia
Programs: QF WP - AA GLD 1MM - CX Grn
Posts: 2,671
I called to TCP my (MPC Green) Asia Miles award flight with a relative on a paid ticket and my QFF status was added with no problems. Yes baggage allowance went up. Now to see if Business check-in will be allowed......

Happy wandering
Fred
wandering_fred is offline  
Old Sep 22, 19, 9:38 pm
  #8  
 
Join Date: Sep 2008
Programs: A3 *G, AA exePlat, AS MVP 75k Gold, JL sapphire, UA silver
Posts: 3,735
deleted.

Last edited by pbd456; Sep 22, 19 at 10:08 pm
pbd456 is online now  
Old Sep 22, 19, 11:12 pm
  #9  
 
Join Date: Jan 2016
Location: Taiwan
Programs: CX DM (OWE), Accor Gold
Posts: 344
I used my BA milesage to issue KA ticket.
And then went to AY website to change my FFP to CX last week.
Now this booing shows in my CX account and not exist in BA account anymore.
So, AY website works!
wyskevin is offline  
Old Sep 22, 19, 11:23 pm
  #10  
 
Join Date: May 2003
Location: Bangkok, Thailand. No longer Palm Coast, FL though still exiled, again, from the Bay Area.
Programs: Only the good ones
Posts: 4,834
Originally Posted by wandering_fred View Post
I called to TCP my (MPC Green) Asia Miles award flight with a relative on a paid ticket and my QFF status was added with no problems. Yes baggage allowance went up. Now to see if Business check-in will be allowed......

Happy wandering
Fred
Of course, I always just walk up to the FC counter and show my AA EXP card. Never an issue.
rbAA is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: