Remind me not to fly CX out of ORD again

Reply

Old Jun 10, 18, 11:39 am
  #16  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 1999
Location: ORD/MDW
Programs: AA, HH, MR elite. Fly mostly AA/WN/B6.
Posts: 18,537
When the ORD overhaul is done Terminal 5 will be the sad outpost where domestic airlines with no connecting / transfer traffic are located: Delta, Frontier, Spirit, Alaska, etc. It is a bad facility well-removed from the rest of the O'Hare complex. In the new world CX will gate with its OW brethren at AA's T3 or the new Global T2. Give it a few years and we'll all be happier.
rufflesinc and wrp96 like this.
BearX220 is offline  
Reply With Quote
Old Jun 10, 18, 12:27 pm
  #17  
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Coast, USA
Programs: Skywards Platinum
Posts: 3,705
Don't fly CX out of ORD again!!!

I am surprised nobody reminded you.
whimike is offline  
Reply With Quote
Old Jun 10, 18, 1:36 pm
  #18  
Hyatt Contributor Badge
 
Join Date: Oct 2009
Location: ORD + HKG
Programs: CX Diamond, AA ExPlat, BAEC Gold, HH Diamond, Hyatt Explorist, Starriott Gold, GE
Posts: 2,717
I'm not sure what's wrong with ORD. As some of you know I fly in and out of ORD with CX every month or two.

The staff are the loveliest over all outposts (rumor is, although some have pointed out otherwise, this is the only outstation where all of them are CX and not outsourced employees) - they have truly gone out of their way to help me whenever I needed it. On all aspects. The lounge sucks, yeah, but the service by the ground staff makes up for it. I miss them so much I can't wait to see them again, in fact!!!

The onboard catering is the best among all outstations (as are the other DO&CO-catered outstations)

I can understand the experience might be different for non-elites and those without GE, but frankly, there are a lot more worse outstations for CX than ORD (and definitely some within America). The relocation from M11 to M15 last year tho, is another story, but it's a few extra steps only after all...
rufflesinc and Hottub Cowboy like this.
G-CIVC is offline  
Reply With Quote
Old Jun 10, 18, 2:22 pm
  #19  
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hong Kong
Programs: CX Diamond (OW Emerald), former SQ Krisflyer Gold
Posts: 2,392
Hard product at ORD T5 is among the worst ever. TSA checkpoint, fully agree it is one of the worst you will ever find. Not just within the US, but anywhere in the world.

Lounge is a joke. It's not the worst lounge I've been to, but given that ORD is a big city, it should be much better.

However, CX ground staff at ORD are one of the best teams I've ever dealt with. I don't fly there very often, maybe once or twice a year but the senior ground staff there know me by name and are always happy to see me again. Note that I am not DM and don't travel First Class so there's nothing about me that warrants this treatment, but they give it anyway. If CX ground staff were like this everywhere, travel would be so much more pleasurable.
midlevels is offline  
Reply With Quote
Old Jun 10, 18, 4:42 pm
  #20  
1P
 
Join Date: Apr 2000
Location: LAX and LHR. UA lifetime Gold 1.8MM 1K , HHonors Gold, Marriott Plat (hah!), Best Western Plat, Hertz #1 Gold PC, Avis Preferred
Posts: 2,969
Originally Posted by MADPhil View Post
Ah, thanks! They've obviously expanded it since I first joined GE.
MADPhil likes this.
1P is offline  
Reply With Quote
Old Jun 10, 18, 4:48 pm
  #21  
 
Join Date: May 2015
Location: SZX, HKG
Programs: AA EXP, CX GR, AS MVP GLD
Posts: 365
Without check in baggage you can actually go directly to T3 and clear TSA there. Then you can use the flagship lounge and take the T3-T5 shuttle to get you to the gate. I found it much more enjoyable than going through T5 TSA and having the mediocre lounge.
hockeystl likes this.
shd9 is offline  
Reply With Quote
Old Jun 11, 18, 3:00 am
  #22  
 
Join Date: May 2002
Location: STL
Programs: DL PM, DL SkClub LT, UA Silver, SPG Plat/LT Gold, IHG Spire, HH Gold, Hyatt (insert dumb name)
Posts: 1,727
Has Cx finally got the chronic delays smoothed out for Cx807?

Also isnít there an intra terminal bus you can take to T5 from a domestic connection in T3, etc?
hockeystl is offline  
Reply With Quote
Old Jun 11, 18, 3:02 am
  #23  
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,421
Originally Posted by 5khours View Post
That's what I normally do. Thought I'd give CX a try. Mistake.



Who said that.
you literally blamed the airports problems on CX....
Kachjc is offline  
Reply With Quote
Old Jun 11, 18, 3:53 am
  #24  
Original Poster
 
Join Date: Sep 2009
Programs: UA 1K; DL GM 2MM; AS 75K
Posts: 8,150
Originally Posted by Kachjc View Post
you literally blamed the airports problems on CX....
You must have mis-read what I wrote.
5khours is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 12:47 pm
  #25  
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 2,447
Originally Posted by hockeystl View Post
Has Cx finally got the chronic delays smoothed out for Cx807?

Also isnít there an intra terminal bus you can take to T5 from a domestic connection in T3, etc?
I believe that is only available for the BA flights. AA/BA have a JV while AA/CX do not.
headinclouds is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 1:50 pm
  #26  
 
Join Date: Sep 2014
Location: DTW - Rochester Hills, MI
Programs: Cathay MPC, IHG Spire
Posts: 489
You take a tram from T5 to T3. Once you are out of immigration, you go up the stairs/escalator to the tram.

I take CX807 maybe 2-3 times per year, and while it might at times leave late, I can't recall ever being late by much (if at all), and usually arrive a little early. They seem to makeup time in the air.
Gongzuokuang is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 1:52 pm
  #27  
 
Join Date: Jul 2010
Programs: AA
Posts: 9,495
Originally Posted by headinclouds View Post
I believe that is only available for the BA flights. AA/BA have a JV while AA/CX do not.
It used to be BA only, but now it's airport run and available for all airlines.
wrp96 is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 1:53 pm
  #28  
 
Join Date: Jul 2010
Programs: AA
Posts: 9,495
Originally Posted by Gongzuokuang View Post
You take a tram from T5 to T3. Once you are out of immigration, you go up the stairs/escalator to the tram.
Be aware that due to construction, currently the train between T5 and T3 isn't operating every day of the week (I think it's only running on weekends) and instead you have to wait for a shuttle.
wrp96 is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 5:52 pm
  #29  
 
Join Date: Sep 2013
Location: MSN
Programs: AA, BAEC Gold
Posts: 3,214
Originally Posted by wrp96 View Post
Be aware that due to construction, currently the train between T5 and T3 isn't operating every day of the week (I think it's only running on weekends) and instead you have to wait for a shuttle.
The buses run (and the train does not) Monday through Friday. At T5 they depart from outside the arrivals level.
MADPhil is offline  
Reply With Quote
Old Jun 12, 18, 9:23 pm
  #30  
 
Join Date: Jul 2007
Programs: QFF
Posts: 5,287
Originally Posted by arabiamark View Post
Might be worth flying JAL since I believe they use T3. So you get Flagship Lounge, etc.
All international arrivals at ORD are into T5. The US carriers and some others then tow the aircraft over to the other terminals for departures.
Himeno is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread