BA's YVR lounge(s)?

Old Oct 19, 21, 7:52 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2020
Location: Burnaby, Canada
Posts: 36
BA's YVR lounge(s)?

Has anybody flown out of YVR in the last month? Was there a lounge that was available for BA's passengers (gold, silver, business)?

I have a flight to LHR (the only place that we can fly BA) in a few weeks. I was just trying to organize what I can do while waiting.

I asked BA about their lounge but they basically said 'watch this space'.

Cheers
Radtel is offline  
Old Oct 19, 21, 7:58 am
  #2  
 
Join Date: May 2014
Location: UK
Programs: BA Gold
Posts: 9,725
The oneworld website lounge search is updated regularly and seems to be accurate

Airport Lounges: oneworld Lounges & Airport Lounge Access | oneworld

I'd keep checking there, and of course on the main lounge thread here.... BA lounges : COVID-19 closures and reopenings - FlyerTalk Forums
mikeyfly is offline  
Old Oct 19, 21, 9:26 am
  #3  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2020
Location: Burnaby, Canada
Posts: 36
Originally Posted by mikeyfly View Post
The oneworld website lounge search is updated regularly and seems to be accurate

Airport Lounges: oneworld Lounges & Airport Lounge Access | oneworld

I'd keep checking there, and of course on the main lounge thread here.... BA lounges : COVID-19 closures and reopenings - FlyerTalk Forums
Thanks Mikefly.I have noticed that the Oneworld website list Cathay Pacific and Plaza Premium as being temporarily closed. I think that Cathay's is closed. However, Plaza Premium (according to their site https://www.plazapremiumlounge.com/e...nal-departures ) is open. I often check the Oneworld site for other lounges. Always makes me wonder how often they update their site.

In any case thanks for your input.
Radtel is offline  
Old Oct 19, 21, 9:44 am
  #4  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Oct 2001
Location: Falkirk, Scotland,VS Red, BA Gold, HH Diamond,UK Amex Plat
Programs: Master of the Privy Purse des Muccis
Posts: 16,319
Hi

However from the site it says it is only open 1030 to 1400 wed and Thurs so no use to the Ba flights

Regards

Tbs
SxMan likes this.
The _Banking_Scot is online now  
Old Oct 19, 21, 12:58 pm
  #5  
 
Join Date: Apr 2004
Location: LAX
Programs: UA 1K, Hilton Diamond
Posts: 402
Flew out of YVR two weeks ago. BA lounge is closed, as is CX and AC. Plaza Premium was also closed. Skyteam lounge was the only one open, and you could buy access to it for US $20, regardless of airline flown.
M Singh is online now  
Old Oct 19, 21, 1:08 pm
  #6  
 
Join Date: Oct 2017
Programs: BAEC Gold, Flying Blue Platinum; Hilton Gold, IHG Spire, Marriott Titanium, Wyndham Diamond
Posts: 682
Flew in late September, and could use plaza premium with amex plat if you have it. *Not* the one on the international section of the terminal, but security had been changed in such a way that you had free access to the standard one, although that was more like a cafe than a lounge (i.e., it wasn't a separate room, it was just a cordoned off area! very lame).
The _Banking_Scot likes this.
Mordac is offline  
Old Oct 19, 21, 6:44 pm
  #7  
 
Join Date: Feb 2012
Location: PHX
Programs: AAexp, AC75k, HertzPC, NationalEE, Accor/MariottP, Hilton/HyattG
Posts: 3,566
Originally Posted by Mordac View Post
Flew in late September, and could use plaza premium with amex plat if you have it. *Not* the one on the international section of the terminal, but security had been changed in such a way that you had free access to the standard one, although that was more like a cafe than a lounge (i.e., it wasn't a separate room, it was just a cordoned off area! very lame).
Priority pass got rid of Plaza Premium access in July. Are you saying you can get into Plaza Premium with just an Amex Platinum card now? For free? How do they verify, just a flash of the card or do they actually process info from the platinum card? This is news to me.

I'm currently using a Visa, which dragon pass partnered with, so that I can get into Plaza Premium free during the transition period. The priority pass I got with Amex Plat DOES NOT get access to Plaza Premium anymore.
Vaclav likes this.
SKYEG is offline  
Old Oct 19, 21, 9:05 pm
  #8  
 
Join Date: Jan 2008
Location: YHM (BUF/YYZ/YTZ in practice, formerly LHR)
Programs: rapidly diminishing
Posts: 937
You can indeed access Priority Pass lounges with your Amex Plat card. I did this at YVR yesterday, and YYZ last Wednesday (both domestic, but I understand it's the same policy for all their lounges now).

The main PP YVR domestic lounge is a few minutes away from the cafe style one. Although they claim the f&b offerings are the same at both, I prefer heading up to the main location (even if I'm flying AC and have a longer schlep to the gate). They have a very nice pale ale from Bomber brewery on tap (and some other craft lager, IIRC). Food was pretty decent, too.
sofasurfer is offline  
Old Oct 19, 21, 9:25 pm
  #9  
 
Join Date: Feb 2012
Location: PHX
Programs: AAexp, AC75k, HertzPC, NationalEE, Accor/MariottP, Hilton/HyattG
Posts: 3,566
Originally Posted by sofasurfer View Post
You can indeed access Priority Pass lounges with your Amex Plat card. I did this at YVR yesterday, and YYZ last Wednesday (both domestic, but I understand it's the same policy for all their lounges now).

The main PP YVR domestic lounge is a few minutes away from the cafe style one. Although they claim the f&b offerings are the same at both, I prefer heading up to the main location (even if I'm flying AC and have a longer schlep to the gate). They have a very nice pale ale from Bomber brewery on tap (and some other craft lager, IIRC). Food was pretty decent, too.
The only lounge open right now in YVR accessible with priority pass is the SkyTeam in INTL. YYZ, only the Air France also in INTL.

This is very surprising news to me. You are the first person I know that has been granted access since the changes.

Looks like you can use AMEX Plat card temporarily to get into Plaza Premium lounges, but NOT Priority Pass... Good news! Thanks for sharing. Do you know how many guests or if any allowed? I wish I knew this earlier.... ugh!!! Wasted time registering the Visa through DragonPass lol

Last edited by SKYEG; Oct 19, 21 at 9:36 pm
SKYEG is offline  
Old Oct 20, 21, 9:04 pm
  #10  
 
Join Date: Jan 2008
Location: YHM (BUF/YYZ/YTZ in practice, formerly LHR)
Programs: rapidly diminishing
Posts: 937
Originally Posted by SKYEG View Post
Looks like you can use AMEX Plat card temporarily to get into Plaza Premium lounges, but NOT Priority Pass...
Pretty sure this is a permanent thing. I'm not aware of this being temporary.
I believe it's one guest permitted with the Amex plat card. Just checked on the Amex lounge finder, which confirmed it (and lists all the Plaza Premium lounges - FWIW, I think they've always been accessible with the plat card... Having Priority Pass as well made it moot. Think my work Diners Club card gets me in, too, but I've not used that for yonks)
SKYEG likes this.
sofasurfer is offline  
Old Oct 20, 21, 9:09 pm
  #11  
 
Join Date: Feb 2012
Location: PHX
Programs: AAexp, AC75k, HertzPC, NationalEE, Accor/MariottP, Hilton/HyattG
Posts: 3,566
Originally Posted by sofasurfer View Post
Pretty sure this is a permanent thing. I'm not aware of this being temporary.
I believe it's one guest permitted with the Amex plat card. Just checked on the Amex lounge finder, which confirmed it (and lists all the Plaza Premium lounges - FWIW, I think they've always been accessible with the plat card... Having Priority Pass as well made it moot. Think my work Diners Club card gets me in, too, but I've not used that for yonks)
Hi sofasurfer, you were indeed correct. Amex offers the "global lounge collection" , which includes Plaza Premium access. I had no clue this came with my Amex Plat, I thought just priority pass(which included Plaza Premium) and centurion. All these years... I've always used the Priority Pass for Plaza Premium access LOL

Can you get into the Delta Skyclub NOT flying Delta with just an Amex Plat?!?! This is also huge news to me.

Good info, thanks again everyone!

https://www.americanexpress.com/idc/...ollection.html
SKYEG is offline  
Old Oct 25, 21, 7:51 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2020
Location: Burnaby, Canada
Posts: 36
I see that One World has updated YVR to show that Plaza Premium Lounge is now open and available to qualifying BA passengers. I will find out soon and update this.
Radtel is offline  
Old Oct 25, 21, 9:29 am
  #13  
 
Join Date: Jul 2005
Location: Surrey, UK
Programs: BA GGL, Bonvoy lt Titanium, UA lt Gld MM, HHonors Diamond, Starbucks Gold!
Posts: 101
Also, be aware, if you're taking the BA flight out which departs late at night, many - if not most - of the restaurants and stores in the international departures area are closed. When I went through YVR about a month ago, duty-free was open at first, and only the subway sandwich shop was open for food or drink. Nothing else! So make sure you eat and drink before you go through security!
willphillipson is offline  
Old Oct 25, 21, 7:30 pm
  #14  
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bradford, West Yorkshire, England
Posts: 119
Originally Posted by Radtel View Post
I see that One World has updated YVR to show that Plaza Premium Lounge is now open and available to qualifying BA passengers. I will find out soon and update this.
We are on the BA84 tonight and can confirm the Plaza Premium lounge is being used by BA.

We were issued a lounge invitation at check in
Curly is offline  
Old Oct 25, 21, 7:34 pm
  #15  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2020
Location: Burnaby, Canada
Posts: 36
Originally Posted by Curly View Post
We are on the BA84 tonight and can confirm the Plaza Premium lounge is being used by BA.

We were issued a lounge invitation at check in
Thanks for letting us know.

We are on the same flight in a few days. So, that is one less question to be answered.

Have a great flight!
Radtel is offline  

Thread Tools
Search this Thread