Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > British Airways | Executive Club
Reload this Page >

Seat Assignment costs - did I miss the memo ?

Seat Assignment costs - did I miss the memo ?

Old Nov 18, 20, 6:56 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2013
Location: Scotland
Posts: 69
Seat Assignment costs - did I miss the memo ?

As a lowly silver I usually get free seat assignment, but a recently ticketed changed Avios booking (that previously wouldnít let me book seats at all until check in), is now permitting me to book seats, at normal fees, for available cabin seats.

Flight departs in May 2021 and Iím not trying to book exit rows or anything daft like that.

Advice and wisdom very welcome pls as I may have missed a change, or perhaps itís a feature or enhancement during the ticket reissue process (?)
aahch is offline  
Old Nov 18, 20, 7:03 am
  #2  
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 355
I've had a couple of issues with this recently as a Gold and assumed there had been a policy change, but it just seems to be a system issue. Come out of your booking, log out and start again, or my last one let me do it on the mobile app, but not my laptop. Good Luck
aahch likes this.
Joshm300 is offline  
Old Nov 18, 20, 7:08 am
  #3  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 48,648
Yes, it sounds like the old glitch where if it's a new booking the Sapphire status isn't properly recognised. Try switching to the App or website, ensure your frequent flyer card is on the booking, and/or call up.
corporate-wage-slave is online now  
Old Nov 18, 20, 7:16 am
  #4  
Original Poster
 
Join Date: Jul 2013
Location: Scotland
Posts: 69
Thanks @Joshm300 ... think Iíve discovered whatís happening here .... on my previous reservation I had all personal details completed, seats assigned et al - obvs thatís not being flown now, but the new booking uses the same PNR but seems to not have all the personal details entered previously.

When I checked, our Exec club numbers werenít there and, after I entered them, voila !

Seats now booked 👍
aahch is offline  
Old Nov 18, 20, 7:23 am
  #5  
Ambassador, British Airways; FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Apr 2012
Location: Leeds, UK
Programs: BA GGL/CCR, GfL, HH Diamond
Posts: 31,729
I have had this myself too. Between requesting a FTV, and making a new booking the exec number falls out. Perhaps part of the ticketing process is to add it back in, but until that happens if you look at the booking your exec number is not in and you can't choose seats for free. Easily fixed as you noted by just adding your exec number on MMB.
aahch likes this.
KARFA is online now  
Old Nov 18, 20, 8:51 am
  #6  
 
Join Date: Oct 2005
Programs: BA GGL, AA LTP, Marriott (sigh) Plat Elite
Posts: 1,641
yes this. it took me a few times when i'd go into a revised booking to select seats and see fees for all before realizing to check my BAEC number is in there first as they seem to be removed on all my FTV bookings.
VSLover is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: