Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > British Airways | Executive Club
Reload this Page >

Completely unable to use Avios [Potentially resolved]

Completely unable to use Avios [Potentially resolved]

    Hide Wikipost
Old Jul 13, 18, 12:36 am   -   Wikipost
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been on FT for 90 days and have made 90 posts.
 
Since early June 2018 the BA redemption search engine has not readily shown availability for Avios bookings if they involve either American Airlines or routes where AA operate. That includes particularly domestic USA services. 11 July 2018: Now appears to be resolved for AA.
A separate problem with Cathay Pacific point to point services now appears resolved, there are reports that availability isn't as good as expected, however what is there is bookable online.
For Qantas, the availability is online but fulls over with an error after selecting the flights and before payment details are shown. Can be resolved by the Contact Centre, see post 54 below.
Print Wikipost

Old Jul 12, 18, 11:33 am
  #46  
 
Join Date: Jan 2016
Location: EDI
Programs: BAEC
Posts: 457
Originally Posted by jsdickinson View Post
Yep same for the Philippines. Do you think it's worth ringing up for a flight in early December?
I'd say yes - but only because you can then report back and tell me if it was successful!
mrvincent is offline  
Old Jul 12, 18, 4:03 pm
  #47  
 
Join Date: Jan 2016
Location: EDI
Programs: BAEC
Posts: 457
I've also got a problem with QF redemptions. I can see availability but cannot even price it up; just get an error [Sorry, there’s a problem with booking this journey online. You can try selecting other flights or contact us so an agent can help you book the flights you have selected.].

All getting a bit frustrating.
mrvincent is offline  
Old Jul 13, 18, 2:10 am
  #48  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2002
Location: London
Programs: Mucci. Nothing else matters.
Posts: 36,745
Originally Posted by mrvincent View Post
I've also got a problem with QF redemptions. I can see availability but cannot even price it up; just get an error [Sorry, there’s a problem with booking this journey online. You can try selecting other flights or contact us so an agent can help you book the flights you have selected.].
QF mainline, or Qantaslink, or Jetconnect?

AIUI, the Jetconnect problem may have been solved by (in effect) abolishing Jetconnect, but AFAIK the Qantaslink problem is still there. Just phone to book if this is the problem.
Globaliser is offline  
Old Jul 13, 18, 2:59 am
  #49  
 
Join Date: Jan 2016
Location: EDI
Programs: BAEC
Posts: 457
Originally Posted by Globaliser View Post
QF mainline, or Qantaslink, or Jetconnect?

AIUI, the Jetconnect problem may have been solved by (in effect) abolishing Jetconnect, but AFAIK the Qantaslink problem is still there. Just phone to book if this is the problem.
QF mainline - SYD-MEL flights. I've just been too lazy to phone up but now that I've got my dates confirmed, will give them a buzz this afternoon.
mrvincent is offline  
Old Jul 13, 18, 3:48 am
  #50  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 46,082
Originally Posted by mrvincent View Post
QF mainline - SYD-MEL flights. I've just been too lazy to phone up but now that I've got my dates confirmed, will give them a buzz this afternoon.
OK, well I am able to get flights on this relatively easily. So is this a case of "BAEC has a bug, it's not working" or is it a case of "BAEC is not giving me flights on the times that suit me?"




====
While I am at this, and please don't think I am getting at anyone here, but kindly indulge me in a small display of frustration. When there is a post saying "I can't get Avios to work for me, it's broken", that doesn't much help - it is not specific, no airline, no route, no dates. I've been known to contact people in BA and ask them to check things out, e.g. the AA domestic issue, but before I'm prepared to do this I need to see the problem at least for myself so I can explain it properly. Now upthread it's rare for someone to be totally specific - by that I mean exact dates and precise routes - and that means all I ought to do really is to ignore the post. it's just an expression of the OP's frustration and non resolvable. So if you want someone round here to do any checking for you then please give the full details.

Last edited by corporate-wage-slave; Jul 13, 18 at 3:53 am
corporate-wage-slave is online now  
Old Jul 13, 18, 3:59 am
  #51  
 
Join Date: Jan 2016
Location: EDI
Programs: BAEC
Posts: 457
Originally Posted by corporate-wage-slave View Post
OK, well I am able to get flights on this relatively easily. So is this a case of "BAEC has a bug, it's not working" or is it a case of "BAEC is not giving me flights on the times that suit me?"
Availability is wide open. But select an outbound/inbound and I get the error message I talked about above. It cannot/will not display the total cost of the flights.
mrvincent is offline  
Old Jul 13, 18, 4:10 am
  #52  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 46,082
Originally Posted by mrvincent View Post
Availability is wide open. But select an outbound/inbound and I get the error message I talked about above. It cannot/will not display the total cost of the flights.
OK, my apologies. Yes, I can reproduce that, so there is a message in Total Price box, and another message on the top with an Error message saying it can be booked online. I'll get someone to have a look at that. When this has happened before it was due to some change to the taxes / fees not being properly updated, and since that can be manually inserted then a Contact Centre agent should be able to complete the booking. If you do call up, make sure you get properly ticketed even if that takes a month or two.
mrvincent likes this.
corporate-wage-slave is online now  
Old Jul 13, 18, 5:48 am
  #53  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2002
Location: London
Programs: Mucci. Nothing else matters.
Posts: 36,745
Originally Posted by corporate-wage-slave View Post
If you do call up, make sure you get properly ticketed even if that takes a month or two.
And if you do call up, remember to mention that you've tried booking online but the website has failed to work properly.
Globaliser is offline  
Old Jul 13, 18, 8:04 am
  #54  
 
Join Date: Jan 2016
Location: EDI
Programs: BAEC
Posts: 457
Originally Posted by corporate-wage-slave View Post
OK, my apologies. Yes, I can reproduce that, so there is a message in Total Price box, and another message on the top with an Error message saying it can be booked online. I'll get someone to have a look at that. When this has happened before it was due to some change to the taxes / fees not being properly updated, and since that can be manually inserted then a Contact Centre agent should be able to complete the booking. If you do call up, make sure you get properly ticketed even if that takes a month or two.
Originally Posted by Globaliser View Post
And if you do call up, remember to mention that you've tried booking online but the website has failed to work properly.
Thanks, both. The guy on the phone mentioned that he'd raise the issue that I'd had online before I'd specifically ask him to, so all good there I think. Flights booked without issue.

Now I just need CX to pull their finger out and push some availability to CGK/DPS in December!
mrvincent is offline  
Old Jul 13, 18, 8:29 am
  #55  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 46,082
Originally Posted by mrvincent View Post
. Flights booked without issue.
Thanks for reverting on that, so we can now say that with the Qantas error the availability is OK and despite the error message the Contact Centre can resolve it fairly easily. I'm sure this will help other FTers.
corporate-wage-slave is online now  
Old Jul 18, 18, 11:40 am
  #56  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jul 2003
Location: Florida
Posts: 28,362
July 18, 1:30pm US EDT, I am getting error message when trying to find availability on CX flight. Search a period, the first date show up, the next date hang. Tried again then now could not even go to the page ask if you want a free stopover or not.
Happy is offline  
Old Jul 18, 18, 11:59 am
  #57  
 
Join Date: Apr 2018
Programs: BAEC Gold
Posts: 117
Allthough the error message is gone, ba does not show me AA flights. When i search on AA for direct flights AMS-NEW York, it shows many options.
when i search on BA, they keep telling me that there are no direct flights and divert me over Heathrow.
i do not mind flying from amsterdam to new york with a stopover in london, but the price jumps sky high.
Seraglio is offline  
Old Jul 18, 18, 2:06 pm
  #58  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 46,082
Originally Posted by Seraglio View Post
Allthough the error message is gone, ba does not show me AA flights. When i search on AA for direct flights AMS-NEW York, it shows many options.
when i search on BA, they keep telling me that there are no direct flights and divert me over Heathrow.
i do not mind flying from amsterdam to new york with a stopover in london, but the price jumps sky high.
It would helpful to have a date for me to check out. I can't find a direct service from AMS-NYC on AA or BA, but I am finding availability via PHL and LHR, for example, as far as I can tell it's working OK.
corporate-wage-slave is online now  
Old Jul 18, 18, 2:13 pm
  #59  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 46,082
Originally Posted by Happy View Post
July 18, 1:30pm US EDT, I am getting error message when trying to find availability on CX flight. Search a period, the first date show up, the next date hang. Tried again then now could not even go to the page ask if you want a free stopover or not.
I am seeing availability on Cathay (e.g. TPE-HKG 24 August 2018, over 340 redemption seats available). Swapping dates also works (e.g. 25 August then back to 24 August).
corporate-wage-slave is online now  
Old Jul 19, 18, 3:18 am
  #60  
 
Join Date: Apr 2010
Location: London, UK
Programs: BA Azure
Posts: 101
CX reward availability there for me this morning for the Philippines to HK in December. Glad I kept looking. One way flight Cebu to HK for £28 vs £340, a nice saving. Hope the rest of you find availability that you are looking for on CX
jsdickinson is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: