BA blocking seats?

Old Feb 24, 17, 5:22 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 32
BA blocking seats?

Due to fly to Lima on Sunday - noticed that most of the seats on the planes seems blocked rather than occupied.

I didn't see that from BA in the past.
Is anything changed?
Does it mean the plane is full?
They are still selling tickets and have 9/9/9 availability but looks like there should not be.
Have things changed since the new check-in system?
massi1234 is offline  
Old Feb 24, 17, 5:26 am
  #2  
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: Sep 2014
Location: Cumbria
Programs: BAEC GGL/CCR, Hilton Diamond, Starbucks Gold
Posts: 4,357
Try here

http://www.flyertalk.com/forum/briti...ts-status.html
madfish is offline  
Old Feb 24, 17, 5:43 am
  #3  
Original Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 32
Thanks

HI - thanks - so basically hard to know if they are really being used or just blocked by the system.

Can anyone check the real load on that flight?

BA 2239 on 26th Feb.

M
massi1234 is offline  
Old Feb 24, 17, 5:46 am
  #4  
 
Join Date: May 2014
Location: Glos
Programs: BA Gold
Posts: 5,807
Do you have status with BA ? This will impact on your seat choice ?
mikeyfly is offline  
Old Feb 24, 17, 5:48 am
  #5  
Original Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 32
Gold - but it does not seem to make a difference in the seat choice
massi1234 is offline  
Old Feb 24, 17, 5:49 am
  #6  
 
Join Date: May 2014
Location: Glos
Programs: BA Gold
Posts: 5,807
Hmmm - I am no expert but Gold also and looking at seat map I can only choose 10D-10G
mikeyfly is offline  
Old Feb 24, 17, 5:54 am
  #7  
Moderator, Iberia Airlines, Airport Lounges, and Ambassador, British Airways Executive Club
 
Join Date: Feb 2010
Programs: BA Lifetime Gold; Flying Blue Life Platinum; LH Sen.; Hilton Diamond; Kemal Kebabs Prized Customer
Posts: 40,687
Originally Posted by massi1234 View Post
Gold - but it does not seem to make a difference in the seat choice
If you are new to Gold, and you became Gold after booking this flight, then you may need to refresh the booking by removing your BAEC number and re-entering it, either by calling up or using the Finnair website. Otherwise, as mentioned in the main thread, just check this every few hours and something better may come up (assuming you're not happy with your current seat, which I'm not sure about from the wording).
corporate-wage-slave is offline  
Old Feb 24, 17, 6:00 am
  #8  
 
Join Date: Jan 2002
Location: Sussex, UK
Programs: BA:Gold Amex:Green :IC Platinum Elite Amb
Posts: 599
and add your BA number in your Expert Flyer profile. It does change the seat map although many seats remain 'blocked' the TS seats offered to you will be better (further forward, exit etc).

The BA MMB and check in seem to overrule the block for status pax.

J9 C8 D2 R0 I0 W9 E9 T9 Y9 B9 H9 K9 M9 L9 V9 S6 N1 Q0 O0 G9

So probably > 9 seats unsold in Y

Last edited by UKTony; Feb 24, 17 at 6:13 am Reason: Added availablity
UKTony is offline  
Old Feb 24, 17, 8:01 am
  #9  
 
Join Date: Feb 2005
Location: PHL
Programs: AA EXP, HHonors Diamond, Marriott Lifetime Ti, UA Silver
Posts: 4,641
Looks like a possible change to a 767.
PHLGovFlyer is offline  
Old Feb 24, 17, 8:08 am
  #10  
 
Join Date: Dec 2004
Programs: BA GGL/CCR, A3*G, Mucci de l'expertise des Apps
Posts: 2,680
Originally Posted by PHLGovFlyer View Post
Looks like a possible change to a 767.
Not sure what would make you say that, but it's certainly not the case, for many reasons.
Airprox is offline  
Old Feb 24, 17, 8:10 am
  #11  
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,700
Originally Posted by PHLGovFlyer View Post
Looks like a possible change to a 767.
I doubt it, any still with CW in service?
richardwft is offline  
Old Feb 24, 17, 9:37 am
  #12  
Original Poster
 
Join Date: May 2009
Posts: 32
767

Surely a 767 is not capable of a Lima sector?
massi1234 is offline  
Old Feb 24, 17, 10:07 am
  #13  
 
Join Date: Feb 2005
Location: PHL
Programs: AA EXP, HHonors Diamond, Marriott Lifetime Ti, UA Silver
Posts: 4,641
Originally Posted by richardwft View Post
I doubt it, any still with CW in service?
Color my face red . I hadn't realized that the CW configured 767 fleet has all been retired.

Originally Posted by massi1234 View Post
Surely a 767 is not capable of a Lima sector?
It is, but likely would be payload limited. Max range of a 767-300ER is a bit over 11,000km. LIM is a bit over 10,000.

Last edited by PHLGovFlyer; Feb 24, 17 at 10:15 am
PHLGovFlyer is offline  
Old Feb 24, 17, 10:08 am
  #14  
Hilton Contributor Badge
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,959
Originally Posted by PHLGovFlyer View Post
Looks like a possible change to a 767.
What makes you say that?

You're suggest that BA would fly either a short haul configured LHR based frame, or leased aircraft? Based on what information?
andset1191 is offline  

Thread Tools
Search this Thread